Zdravím! Poznáte niekoho (prípadne ste to vy sami), kto sa naučil cudzí jazyk len na základe sledovania seriálov, filmov, tv...? Čiže všetky znalosti, ktoré ten človek má v danom jazyku, nadobudol iba touto formou. Počula som, že je možné sa takýmto spôso
jasné, že je to možné...veď keď si sa aj ty narodila, nevedela si žiadny jazyk...naučila si sa ho len prostredníctvom sledovania, napodobovania, deti sú šikovné, nepôsobí na nich milión vplyvov (alebo nepôsobilo), naučili sa chytať predmety do rúk, ísť na toaletu...áno, je to možné...úžasné zvieratká sme, keď sa narodíme...
@openmindedfreak Áno, to je pravda. Keď už však sme starší, učenie jazyka ide podstatne ťažšie. Mala som na mysli, či sa niekto starší (stredoškolák, dospelý) dokáže iba takto naučiť jazyk, hoci už nie je dieťa a vie komunikovať vo svojom rodnom jazyku, čo ho v novom jazyku brzdí.
@victoria1 určite, ak budeš mať dosť priestoru a nebudú ťa rušiť príliš okolité vplyvy. Všetko sa dá, keď sa chce... Samozrejme niekomu vždy išli jazyky lepšie, je to veľmi individuálne.
poznám ľudí, ktorí sa naučili jazyk podobným spôsobom (aj keď potom aj tak išli do kurzu aby sa naučili ešte aj gramatiku poriadne a majú to kompletne)
čiže určite hej
@victoria1 ja som takto vedel na základke nemecky. Rozumel som filmom a seriálom ale ked som hral na icq hru a mal som komunikovať s nemcom tak to nebolo bohviečo a teraz akos om nebol 6 rokov v kontakte s nemčinou by som nevedel asi nič .
Tak na základe filmov,seriálov sa dá naučiť jazyk, ale nie dokonale, pretože k tomu potrebuješ potom ešte aj nejaké znalosti z gramatiky. Každopádne si myslím, že je to dobrý začiatok a keď k tomu pribalíš nejaký jazykový kurz alebo učebnicu pre samoukov, bude to fajn
ale jeden nepálec sa naučil po anglicky a česky len z toho ako s snažil dorozumeiť s ľuďmi v práci v kuchyni...a mal 0vé počiatočné znalosti
a fakt, slovnú zásobu má slabú ale dorozumieme sa velmo dobre
ja poznám jedného chalana, čo sa takto naučil nemecky a išiel po základnke rovno na nemecké bilinguálne gymnázium a nemal problém a to bez toho, že by sa ju iným spôsobom učil.
aj keď on takto pozeral rozprávky hneď od narodenia čiže pochybujem, že dospelý človek by sa naučil len z filmov gramaticky správne hovoriť. Dieťa asi aj áno.
t o sa neda ..urcite nie hovorit ..mozno rozumiet ano mne fest pomohlo ked som ako mala kukala same nemecke programy a tak ale plynulejsie hovorit a ovela viac rozumiet az ked som ten jazyk zacala studovat
jasne ze pochytis nejake frazy a vety a ak su tie filmy naucne tak aj nieco viac .. je to len plus pozerat to
napriklad ja neznasam dabingy tak pozram vsetko v originaly a uz ani neberem k tomu titulky ... fuck je malo dobrych prekladatelov ..musim to zmeni t
Ahoj ja by som ti odporúčil metódu Imitum : » www.imitum.com/efektivna-metod... veľmi pekné spracovanie má. Učíš sa celé frázy a metóda sa snaží naučiť myslenie priamo v angličtine a nie v hlave vety prekladať preto v nej vidím veľkú perspektívu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
čiže určite hej
ale jeden nepálec sa naučil po anglicky a česky len z toho ako s snažil dorozumeiť s ľuďmi v práci v kuchyni...a mal 0vé počiatočné znalosti
a fakt, slovnú zásobu má slabú ale dorozumieme sa velmo dobre
aj keď on takto pozeral rozprávky hneď od narodenia čiže pochybujem, že dospelý človek by sa naučil len z filmov gramaticky správne hovoriť. Dieťa asi aj áno.
jasne ze pochytis nejake frazy a vety a ak su tie filmy naucne tak aj nieco viac .. je to len plus pozerat to
napriklad ja neznasam dabingy tak pozram vsetko v originaly a uz ani neberem k tomu titulky ... fuck je malo dobrych prekladatelov ..musim to zmeni t