daj si na PC jazyk nemcinu, socialne siete na ake chodis a da sa tam nastavit jazyk, tak tiez nemcinu.. ak hras hry, tak po nemecky a citaj nemecke noviny a nemecke knihy, pribehy podla mna to pojde same
no tak najviac k cudziemu jazyku ti pomoze samozrejme konverzacia s tym co ma ten dany jazyk ako matersky...ale nakolko taku moznost nemas hocikedy, tak zacni pozerat filmy po nemecky,najprv take nenarocnejsie a citaj aj knihu aby sa ti dostal ten jazyk aj po vizualnej stranke do hlavy. a potom to uz pojde lepsie.
Nemčina je hlavne strašne ťažký jazyk. Ale som rád, že sa ho učím od 3 ročníka. Angličtina je oproti nemčine čajíček. V živote som sa AJ neučil a predsa sa viem ako tak dohovoriť.
Najlepšie je ísť priamo do zahraničia na pár mesiacov a tam je človek prinútený sa jazyk naučiť, lebo inak je nahratý. V škole je to o ničom.
@mathulo nemcina je sice tazsia ako anglictina, ale nie je to strasne tazky jazyk, len ma vela pravidiel a schem co sa vela ludom nepaci lebo sa im to nechce ucit a hlavne davat si pozor na slovosledy
nemecke filmy so slovenskymi titulkami ti vela nedaju, kdezto take nemecke filmy s nemeckymi titulkami, to uz hej osobne mi to velmi pomohlo pri angline a myslim, ze niesom jedina
@dopr ja sa ucim anglinu pomocou programu Taxus learning, mam aj nemcinu, ale ta pride na rad neskor... ide o to naucit sa hlavne porozumiet a naucit sa na principe ako deti, najskor porozumiet, potom rozpravat, a az potom citat a pisat ...kukni si info na nete
angličtina v škole, tú mam radšej, (dobré sú tie filmy s anglickymi titulkami, prípadne so slovenskými ale pri slovenskych je dobry efekt ked su titulky rychle ...nedočítaš ..dopočuješ
nemčina v škole tu nemam rada,,
španielčina - ježiško doniesol knihu pre samoukov, čiže po skúškovom začnem po troške vo volnom čase namiesto fb
Ahoj ja sa učím angličtinu na VŠ plus doma cez metódu imitum : » www.imitum.com/efektivna-metod... To na doma je skôr taká prax rozprávanie a užitočné frázy v škole skôr gramatika a iné zložitosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
@dopr anglictinu sa neucim, jednoducho ju viem, ale nemcinu neznasam! kua radsej som si mala vybrat spanielcinu a latincina tiez pohoda.....
Najlepšie je ísť priamo do zahraničia na pár mesiacov a tam je človek prinútený sa jazyk naučiť, lebo inak je nahratý. V škole je to o ničom.
nemčina v škole tu nemam rada,,
španielčina - ježiško doniesol knihu pre samoukov, čiže po skúškovom začnem po troške vo volnom čase namiesto fb