Ahojte, chcela by som začať posilovať, ale ako študent nemám 30e na fitko.Teraz behám 2-3x týždenne, občas nejaká hrádza vonku.Chcela by som vedieť či sa oplatí drepovať,klikovať atď. doma, či bude nejaký výsledok alebo len ešte viac schudnem?
aj ked som profesionalne bicykloval a mal kazdodenny celotyzdenny treningovy plan tak som cvicil len doma. cinka a svoje telo. nepotrebujes nic len nejake zavazie a vediet co robis. vsetky tie smiesne stroje v posilke su len o tom ze ta donutia robit tie spravne pohyby na rozne partie svalov aj ked je clovek lenivy dozvediet sa daco o tom co a preco robi. to len tak aby si si nemyslela ze len naprazdno pindam kvoli tomu aby som mohol pindat.
@midnight čo by som použila ako činku na chrbát a zadok napr.? ja viem že samozrejme výsledok bude vidno nejaký, ale chcem takú postavu aby bolo vidno že cvičím a nie nejaký chudú postavičku s plochým zadkom (keďže teraz ako som schudla tak tak aj vyzerám)
@3 ja by som doma nemohla, mam slusnu uzkost z cvicenia (2,5 roka chodievam do posilky a stale proste ) a vkuse by som to doma odkladala, az by sa mi zhnusilo domace prostredie.
Ale akoze k veci, nezalezi na tom urcite, kde to robis, len na technike a ostatnej zivotosprave
Keďže nepredpokladám, že chceš byť powerlifterka, tak myslím, že ti bohate budú stačiť dve jednoručky a na každú tak do 10, či max. 20 kg kotúčov.
S nimi si už pošaškuješ dostatočne. Drepy, výpady, upažovanie, cviky na bicepsy/tricepsy, čokoľvek iné, čo ťa napadne.
Zrovna dnes bolo vo fitku jedno dievča aj so svojou trénerkou a okrem pásu na behanie nepoužila ani jeden z tých fancy strojov, čo tam sú, len činky jej stačili a vlastné telo samozrejme. A normálny človek aj tak behá vonku.
skús insanity mozem odporucit najlepsia vec na kondicku a tvarovanie postavy doma (samozrejme ze si ma tu zacne niekto doberat ale hovorim lenz vlastnej skusenosti... )
už len čakám kedy budem mat trocha lepsiu kondicku konecne a zacnem zasa
a cvicenie z vlastnou vahou ma isto vyznam a isto sa oplati
nejak nerozumiem... chces cvicit a naberat svaly? potom nechapem prečo robíš aerobnu činnosť akou je beh. ako bolo povedane - kup si jednorucky a nejake zavazia, prípadne taku tu hrazdu medzi dvere. viac nepotrebujes. Cvicit mozes aj s vlastnou vahou. Ideal je upravit si aj stravu.
Keď skombinuješ vhodnú zdravú stravu a cvičenie doma určite uvidíš výsledky, možno nie tak rýchlo ako vo fitku, ale dá sa to. Na nete je kopu videí a rád, podľa ktorých môžeš cvičiť a postupne si pridávať počet opakovaní alebo prejsť na zložitejšie cviky. Odporúčam ti určite robiť "plank" a začať behať, to sú najúčinnejšie spôsoby ako si spevniť celé telo a navyše si behaním výborne zlepšíš kondičku vyber ostatných cvikov je už na tebe, záleží na tom, čo konkrétne chceš vylepšiť a koľko toho zvládneš
ak chces pre zdravie . tak ti cvicit doma uplne staci podla mna... aj na peknu postavu... fitko ma zmysel asi len vtedy. ak si nic nechces nastudovat a chces aby ta niekto viedol, alebo ak chces robit kulturistiku/fitness... ludia so slabsou vôlou si tiez kupuju pernamentky aby ich to prinutilo cvicit... ale pre mna osobne je fitko vyhodeny peniaz
Ide o stimulaciu svalstva, telo si zvykne na svoju vlastnu vahu a na určite druhy cvicenia.
Tažko asi nejaky cyklista potrebuje cviciť tlaky 10serii po 3-4opakovaní ako powerlifter
Proste je to vždy o danej stimulacii svalstva, za 3mesiace robenia domacich cvykou s YT dosiahne nejakú hranicu ktorú už neprekoná, ak chce musí to riešiť nejakýmy dynamickými cvykmi zo závažiami rozne HIIt treningy zmena pracovnej a odddychovej frekvencie, pak zas nastane zlom kedy to dalej nepojde tak proste pojde rozbombovat svaly do fitka a na zaver cvicenia si može dat svoje dynamické cvyky...
Fitko čo sa týka rozvoja celkovej sily tela , CELKOVEJ, je velmi dobrá vec...
Treba si ale uvedomiť kto chce čo dosiahnuť a cvyky ktomu prisposobiť.
Ak ide o narast svalovej hmoty zamerat sa na kontrakcie svalove, robiť to 100% technicky dobre menšie váhy menit rýchlosti a pauzy medzi cviceniami.
ak zase o dynamicku silu tam napríklad nevadí že zapajas viac ine partie ako je cvik určený, napríklad dynamický PB, zapajas viac plecia ako cicky ale to nevadí lebo budujes dynamiku a tam sa zapaja viacero svalov atd atd...
v celkovom rozvoji fyzicna treba telo sokovať neustale, nestaci len pridavať na vahe intenzite vzdialenosti ale sokovat ho... vtedy príde najvacsí progress.
To je nieco ako dedinský futbalisti, kondycku naberaju kruženim 30koliecok okolo ihriska a 10minutový clnkový beh, čo je blbosť .... Preto tú kondyčku ani nemavajú lebo treneri nevedia...
Nevim ti povedat ale idem skusit aj ja dnes zacat ale asi o tyzden sa mi ma mozno dojebat zivot este viac ako uz je tak neviem ci z toho nieco bude lebo to by chcelo tak rok mat uplny pokoj od sveta asi aby sa telo trochu zmenilo
Presne takto to mám aj ja... som chudobný bez peňazí aj napriek tomu že pracujem tak si nič nemôžem dovoliť, žiadne fitko, žiadne kokotiny a tak musím len doma klikovať a drepovať
@paria333 som rád že som ti poslúžil na to aby si niekomu bezdôvodne mohol vypičovať. ak si prečítaš originál otázku tak zistíš že jej nejde o nonstop rozvoj až do kulturistiky, ale o vyrysovanie svalov a tela do takej normálnej ale peknej miery.
na to úplne stačí dostať sa do fázy že si telo zvykne na svoju hmotnosť a cviky (prípadne nejakých +10 kíl čínky), a ostať tam.
ale kľudne si ďalej hoň nad podrobnosťami techník kulturistiky kde človeku žiadna úroveň nestačí a má potrebu ísť do extrému
@midnight do piče na normalnu kulturistiku musis mat minimalne stravu s doplnkami za 500e to nieje o tom kde cvičiš a nieje to len o strave ale sypke...
rozprávaš o normálnej forme a ani nemáš šajnu ako ju vybudovať, vživote som kulturistiku nerobil ani ju robiť nebudem.
Stačí si kuknúť ludí s progress culture a možno to po prvotných tvojich komplexoch pochopíš...
tie cviky čo cvičím ja alebo naša sorta ludí kulturisti ani zdaleka nevideli...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
pouzivanie svalov trenuje svaly.
fyzicky pohyb a zataz je pouzivanie svalov.
fitko je zbytocna picovina.
wtf ze sa to vobec niekto pyta.
(Jedla som kedysi jablko a jogurt na deň, nerob to)
Ale akoze k veci, nezalezi na tom urcite, kde to robis, len na technike a ostatnej zivotosprave
robenie cvikov v pomalom tempe = objem a rysovanie. robenie cvikov v rychlom tempe = slachovitost a vybusna sila.
velmi zjednodusene. a samozrejme jest dost na to aby sa mali z coho vystavat.
ake cviky su na ktore partie si vies najst, alebo dokonca aj vymysliet, ked vnimas ktore svaly pouzivas pri akych pohyboch.
S nimi si už pošaškuješ dostatočne. Drepy, výpady, upažovanie, cviky na bicepsy/tricepsy, čokoľvek iné, čo ťa napadne.
Zrovna dnes bolo vo fitku jedno dievča aj so svojou trénerkou a okrem pásu na behanie nepoužila ani jeden z tých fancy strojov, čo tam sú, len činky jej stačili a vlastné telo samozrejme. A normálny človek aj tak behá vonku.
už len čakám kedy budem mat trocha lepsiu kondicku konecne a zacnem zasa
a cvicenie z vlastnou vahou ma isto vyznam a isto sa oplati
Ide o stimulaciu svalstva, telo si zvykne na svoju vlastnu vahu a na určite druhy cvicenia.
Tažko asi nejaky cyklista potrebuje cviciť tlaky 10serii po 3-4opakovaní ako powerlifter
Proste je to vždy o danej stimulacii svalstva, za 3mesiace robenia domacich cvykou s YT dosiahne nejakú hranicu ktorú už neprekoná, ak chce musí to riešiť nejakýmy dynamickými cvykmi zo závažiami rozne HIIt treningy zmena pracovnej a odddychovej frekvencie, pak zas nastane zlom kedy to dalej nepojde tak proste pojde rozbombovat svaly do fitka a na zaver cvicenia si može dat svoje dynamické cvyky...
Fitko čo sa týka rozvoja celkovej sily tela , CELKOVEJ, je velmi dobrá vec...
Treba si ale uvedomiť kto chce čo dosiahnuť a cvyky ktomu prisposobiť.
Ak ide o narast svalovej hmoty zamerat sa na kontrakcie svalove, robiť to 100% technicky dobre menšie váhy menit rýchlosti a pauzy medzi cviceniami.
ak zase o dynamicku silu tam napríklad nevadí že zapajas viac ine partie ako je cvik určený, napríklad dynamický PB, zapajas viac plecia ako cicky ale to nevadí lebo budujes dynamiku a tam sa zapaja viacero svalov atd atd...
v celkovom rozvoji fyzicna treba telo sokovať neustale, nestaci len pridavať na vahe intenzite vzdialenosti ale sokovat ho... vtedy príde najvacsí progress.
To je nieco ako dedinský futbalisti, kondycku naberaju kruženim 30koliecok okolo ihriska a 10minutový clnkový beh, čo je blbosť .... Preto tú kondyčku ani nemavajú lebo treneri nevedia...
Ide os timulaciu svalstva sokovať stale stale menit skusať , opakovania, dynamiku,rychlost bla bla bla proste vsetko... Aj fitko
na to úplne stačí dostať sa do fázy že si telo zvykne na svoju hmotnosť a cviky (prípadne nejakých +10 kíl čínky), a ostať tam.
ale kľudne si ďalej hoň nad podrobnosťami techník kulturistiky kde človeku žiadna úroveň nestačí a má potrebu ísť do extrému
rozprávaš o normálnej forme a ani nemáš šajnu ako ju vybudovať, vživote som kulturistiku nerobil ani ju robiť nebudem.
Stačí si kuknúť ludí s progress culture a možno to po prvotných tvojich komplexoch pochopíš...
tie cviky čo cvičím ja alebo naša sorta ludí kulturisti ani zdaleka nevideli...