Ludia...ako mam naucit psa: Stekaj,trhaj,pusti(nejaku vec ked ma v papulke)...???Poznate nejaky GOOD web...alebo nieco co mi pomoze ho to naucit??? Dajte mi sem plsky webky nejake navody atd.Diky(ps: je to KOKRSPANIEL)
no tak ja som nasho psa ucila stekat tak, ze ked bol cas jedla, misku s jedlom som drzala vo vyske a ako na mna pozeral, tak zacal najprv vrcat a este ho treba povzbudit tym ze "stekaj!" a ked 3-4 krat zastekne, daj mu misku s jedlom a pochval ho.
trhaj by som ho ucila takto: daj mu oblubenu hracku do papule, chyt ju (najlepsie je taka tenisova lopta na hrubom spagate alebo taka 8micka) a s povelom tahaj ju z neho tahaj, az bude vrcat. potom povol a pochval/daj odmenu.
a pusti podobne: ked bude mat nieco v ustach (nie nieco na jedenie alebo za odmenu!), chyt to do ruky a jemne mu roztvor sanku s povelom "pusti!" a vyber hracku/predmet. Neskor pride na to, o co kraca a uz mu nebudes musiet strkat prsty do ust Nasa poslucha len na povel "vypluj", ostatne nepozna (alebo sa tak tvari
ta ja som mal yorksira velmi zlaty a toho som naucil sadni lahni stekaj a vzdy si zato vipital dobrotu potom a maval chvostikom jak divi a nakonec bol vzdy taky viteseny ze len vedel ze idem dat povel si lahol a bol viteseny ze ma poslucha
ja mám kríženca kokera s jazvečíkom a naučila som ju sadni a podaj labku... trhaj nepotrebujem lebo aportovať vedela sama od seba (asi gény) a po novom to musím z nje ťahať aby mi to vôbec pustila...to je jej nová úchylka... keď jej hodím plyšáka ta sa vrhne za ním dobehne ku mne, začne vrtieť tak divne celým zadkom do boku ( ) a vrčí dokiaľ jej toho plyšáka nechytím do ruky a nevyrthnem jej ho z papule... milé to je...niekedy keď má niečo v papuli (hračku samozrejme) tak ju nadvyhnem do vzduchu a jej sa to páči...ani za sved nepustí a ja len čakám kedy mi ostanú jej zuby v ruke
kynologii som sa venovala niekolko rokov, mam obehane nejake tie preteky, takze co sa mojich skusenosti tyka, mozem ti len odporucit,ze pokial mas moznost : cvicisko je urcite ta najlepsia moznost. Kazdy pes je individualita, kazdy ma inu povahu, preto sa niektore veci nedaju len tak naucit niektorym zo "zarucenych" sposobov z webu, ci knihy. Napr. na mojho psa v case ked som ho ucila napr. ten povel Stekaj by ziadna miska s jedlom neplatila. Ucila som to tak , ze som ho priviazala na cvicaku o plot a akoze som odchadzala a popri tom som ho este lakala k sebe volala atd..pes pociti bezmocnost ze nemoze ist k tebe, zacne skucat a stekat. za stekanie ho treba ihned odmenit. Takto sme to praktizovali u viacerych psov celkom uspesne. Takze si len treba pozorovat vlastneho psa, niektoreho vyprovokujes na jedlo , ineho to vobec nezaujima, niektoreho hrackou atd. ..prajem vela trpezlivosti
Mam Bernskeho salasnickeho psa.Podarilo sa mi ho uspesne naucit sadni, lahni,vstan,zamavaj,popros,zostan(zostan sa mu moc napaci jedine ked mu nesiem jedlo sadne si a caka a vtedy zostane aj hodinu ak musi pokial mu nepoviem mozes) neviem ho vsak naucit trhaj je velmi priatelsky niekedy aj ked by sa mal spravat inak a preto by som potreboval nejaku radu ako poslusnost na slovo Trhaj docielit .dakujem
Mam cistokrvneho Anglickeho kokoerspaniela......ktory sa vola Buddy......poslucha na poveli.....sadni, lahni, stekaj,trhaj,dones(aport),miesto,co to,zostan...vtedy sedi ako zabiti a caka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
trhaj by som ho ucila takto: daj mu oblubenu hracku do papule, chyt ju (najlepsie je taka tenisova lopta na hrubom spagate alebo taka 8micka) a s povelom tahaj ju z neho tahaj, az bude vrcat. potom povol a pochval/daj odmenu.
a pusti podobne: ked bude mat nieco v ustach (nie nieco na jedenie alebo za odmenu!), chyt to do ruky a jemne mu roztvor sanku s povelom "pusti!" a vyber hracku/predmet. Neskor pride na to, o co kraca a uz mu nebudes musiet strkat prsty do ust Nasa poslucha len na povel "vypluj", ostatne nepozna (alebo sa tak tvari