Zdravím osadenstvo Birdzu!
Ktorá z dvojice škôl ČVUT a VUT je lepšia? Čo sa týka vzdelania,intrákov,ale aj celkového vysokoškolského života, ktorú by ste si vybrali? Zaujímam sa o fakultu architektúry a stavebnú f. Budem vďačná za všetky vaše poznatky.
či je lepšia jedna, alebo druhá, to je ťažko povedať, ale myslím, že aby si mala dobrú stavebnú, nemusíš sa trepať až do Prahy, Brno je pomerne blízko, ak budeš plánovať častejšie chodiť domov, tak tým, že je tam strašne veľa Slovákov, nebudeš mať problém nájsť odvoz kamkoľvek na Slovensko a vysokoškolský život si určite užiješ, či už v podobe party hard, alebo vysedávania na izbe, intráky sú taktiež v dobrom stave a myslím, že v Prahe nie sú o nič lepšie. Nejaké inside info ti neviem dať, chodím na inú fakultu
@adhak Ďakujem za reakciu! Čo sa týka cestovania, bola mi odporúčaná skôr Praha, keďže sa tam dá dostať vlakom a do Brna len autobusom. Ale potešil si ma informáciou, že sa to dá riešiť aj inak A je na škole niečo, čo sa ti vyslovene nepáči, alebo naopak páči?
veď ten vlak ide aj do Brna (z BA) a pokiaľ si zo severu, tak myslím, že v Ostrave je prestup. Inak myslím, že Brno je top čo sa študentského života týka... a ano Praha je Praha, ale tam by si zase platila aj podstatne viac na živobytie, dopravu atď než v Brne. a stavebná je u nás na VUT dosť kvalitná
@arrogant predpokladám teda, že si dakde zo severu alebo východu, ja som tiež chodil spočiatku autobusom, kedže som z Oravy, tak vlakom sa mi vobec neoplatilo, ale hneď ako som spoznal možnosť cestovania "spolujazdou" tak odvtedy už len tak, kedže cesta trvá o polovicu kratšie a je to určite pohodlnejšie a priateľskejšie, kedže sa človek aj veľa dozvie od ľudí, s ktorými cestuje. A či sa mi dačo páči, alebo nepáči, ti moc neviem povedať, kedže som na inej fakulte, ale zatiaľ som nepočul na stavebnú nejaké sťažnosti. Moja jediná skúsenosť so stavebnou je asi ich jedáleň a celkom dobre varia Intrák máš blízko, tak max. 15minút pešo od školy a hneď pri škole je zastávka električky, tak dostupnosť je super. VIac mi momentálne nenapadá Vlastne som mal aj jeden semester spolubývajúceho zo stavebnej a nepočul som ho nadávaŤ na školu, čo je asi pozitívum
Kamarát chodí do Brna na architektúru, má učenia už tam nad hlavu takže predpokladám, ze v ptahe to bude este horsie ale vut je super skola, maju pekne intraky a studentsky zivot na jednotku !! To v prahe sa mi to zdalo menej kamarátske
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
a mozno bratislava nakoniec
» www.citylife.sk/kurz-workshop/p...