@tunidlo na handry určite, na potraviny neviem, ale na tie majú tiež vysokú. už keď som bola vo fínsku tak tam mali kurvamadafaka drahšie jedlo než tu, a v nórsku je vraj všetko ešte drahšie
Tu vo velkej británii stravovanie pre jedného človeka na mesiac je zhruba 250 eur... samozrejme bez alkoholu a cigariet.. Mám spolužiaka z Nórska a povedal že Nórsko je o 2x drahšie ako UK
potraviny nie su až tak hrozne drahe, teda na ich platy su lacne... obchodaky typu tesco, kaufland ťažko hladať..všetko maju svoj obchody, svoje produkty.. ale da sa nakupiť aj lacno..
to čo je v norsku drahe su služby.. isť ku kadernikovi, alebo dať si opraviť auto, to je luxus..
Iste nie. pred tyzdnom som sa vratil z Osla. Chlieb 6-8eur. Iba za mineralku 1,5litrovu das 3-4eura. Ja som tam prezival na zemliach so sunkou kupil som si na rano 4male zemle a 10deka sunky za 6-7eur raz som sa v restauracii odvazil na pizzu tak ta tam vyjde 20-40eur. Ja som dal 18 za margeritu. 11eur kebab. Je to tam extremne drahe...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
s tými 90% daňami by som o tom aj pochybovala...
90% daň na čo? Na potraviny?
» www.numbeo.com/cost-of-living/...
» en.wikipedia.org/wiki/Taxation_i...
DPH na potraviny je 14%, všeobecná sadzba DPH je 25%
Za 250eur ako zena si myslim, ze vpohode sa da. Ja osobne by som tam za 250eur nevyzil nijak raz , tolko miniem na stravu tu (asi viac )
to čo je v norsku drahe su služby.. isť ku kadernikovi, alebo dať si opraviť auto, to je luxus..