Dá sa nájsť v Košiciach práca aj keď neviem maďarsky?
Divná otázka , ale fakt ma to zaujíma. Pozerala som na profesia.sk ponuku práce a veeeeľmi veľa ponúk tam bolo skrz maďarčinu. Hľadáme pozemok/dom a toľko ponúk po maďarsky. Dá sa žiť v KE bez maďarčiny?
No kebyže si v Maďarsku tak nepoviem ze musíš vedieť po maďarsky ale si na Slovensku a oni by mali vedieť po Slovensky. Kedze Slovenčina je úradný a statny jazyk!! Nepovedala by som na KE je maďarská oblasť skôr Dunajská Streda a Nové Zámky a Šamorín čiže juh... Kde sú viac ovplyvnené Maďarmi...A nie východ
@clarise@laurikaaa toto si myslím aj ja, ale potom sa prechádzam po Košiciach a na každom rohu počujem maďarčinu, idem na profesiu ponuky, kde hľadajú ľudí s maďarčinou, hľadám bývanie a zase maďarčina, rovno tam ponúkajú pozemky v Maďarsku na slovenských realitách. Aby som tam náhodou nebola v menšine... že kolegyne sa budú baviť len maďarsky a ja mám smolu...
No pozor ale toto je dosť zlé teda. Je zákon o ochrane štátneho jazyka (neviem ako sa presne volá), to znamená, že v každej prevádzke, firme, hoc aj v malej predajni potravín musí obsluha vedieť po slovensky a nesmie odmietnuť obslúžiť v slovenčine. Toto je priama diskriminácia, keď hľadajú niekoho kto vie po maďarsky (ak sa teda nejedná o nejakú exportnú firmu s maďarskými kontaktmi) a preto mi to príde protištátne.
Nemám nič proti Maďarom, aj keď som z ďalekého severu, ale je to ešte stále Slovensko a preto by mali rešpektovať zákony SR.
Že v KE. V KE som stále našla. Ale čo mám povedať ja? V mojej obci sú Slováci normálne takmer šikanovaní A tí zdutí ľudia sa niektorí ešte tvária, že ti ani nerozumejú po slovensky Ešte aj jeden šofér autobusu, toho som prekliala pohľadom.
Však ja mám rodinu priamo z Košíc a tiež nevedia maďarsky ...a tam sa mi zdá, že ešte menej u ľudí počuť v spoločnosti maďarčinu ako v Nitre, kde som tiež prežil zopár rokov a býval, takže viem ako to bolo a že tam maďarčinu bolo pomerne častejšie počuť, napríklad aj v takých obchodoch hneď
@goldenbeach LMAO, z kade si zobral že v Nitre sa veľa rozpráva po maďarsky? skôr v dedinách na juh od Nitry ja som z Nitry, žil som tam 16 rokov, poznám z tadiaľ x ľudí a nikto z nich nevie po maďarsky vrátane mňa a mojej rodiny neviem prečo má väčšina Slovákov všeobecný dojem že Nitra je maďarské mesto ROFL
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Nemám nič proti Maďarom, aj keď som z ďalekého severu, ale je to ešte stále Slovensko a preto by mali rešpektovať zákony SR.