Tentoraz mám na mysli remeslá tradičného typu umelecké kováčstvo, stolárstvo a podobné
Je možné sa na SK živiť touto formou? Alebo sú tieto remeslá pomaly mŕtve?
Napadá vás nejaké remeslo, ktoré má budúcnosť? Niečo čo môžete robiť z domu?
Určite áno, nie nadarmo sa hovorí, že remeslo má zlaté dno. Poznám osobne mäsiara, maliara a takého všeobecného majstra a majú sa dobre A teraz čoraz menej mladých ľudí sa berie touto dráhou, takže ponuka bude čoraz menšia a dopyt bude stále.
Neviem ci aj takym tradicnym no niekto sa najde urcite ale take ako instalateri a podobne maju paradne peniaze ked su sikovny nezda sa to ale je to tak
Stačí byť šikovný, vyznať sa v remesle. Problém je v tom, že pri niektorých sa to finančne neoplatí, takže treba buď drieť, alebo mať popri tom aj inú prácu.
Mama pozná jedného týpka, čo robí umelecké nože...no neviem jak sa k tomu dostal, ale už je na tom tak dobre, že predáva nože tureckým šejkom, jeden nôž za 15k eur podľa mňa to proste netreba vzdávať a tvrdohlavo pri tom vytrvať. Ani mne sa moje prvé obrazy nepredávali, nehovorím, že teraz je to nejaká extra sláva, ale tak niektoré mi už odišli aj za 50eur síce to neni 50k ale tak... možno raz bude
Moj spoluziak zo zakladnej ma oca stolara tak robieval poprinom celu strednu a teraz uz rok robi sam,zatial sa ma najlepsie z nasej triedy a to nema ani maturitu
V zahranici sa idu za remeselnikmi (resp ludmi co robia rucne) roztrhat, kedze nikto tam nic nevie a kazdy by len sedel v kancli. IT je sice super, ale doba remesiel sa opat vracia. Urcite by som sa toho nebal ak mas k tomu vztah.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov