Vie prosím vás niekto o nejakej škole, kde sa dá študovať dánčina, dánske štúdia? Viem, že sa dá študovať na UK v Prahe, ale na rok 2014/2015 to nie je akreditované a iné školy som zatiaľ nenašla. Vďaka
Na Slovensku pokial viem dancina nie je, iba na UK raz za par rokov otvaraju svedstinu. V Brne je tusim skandinavistika... Ale skolu so specializaciou na dancinu nepoznam. Da sa ale chodit na Statnu jazykovku v BA na kurz.
ja by som na tvojom mieste isiel do tej skandinavistiky na MUNI. je to kvalitna skola. navyse skandinavske jazyky su tak podobne, ze ked ovladas jeden, tak sa lahko naucis aj druhy...
Mozes sa prihlasit na svedcinu na UK a popri tom sa postupne zacat ucit aj dancinu - tak ci tak sa ti viac jazykov len zide a obidva jazyky su velmi pribuzne
aj ja by som chcela v dospelosti chodiť na vysokú, kde by som sa mohla naučiť dánčinu...ale času mám ešte dosť @canadaeh žeby si bola nadšenec Dánska ako ja?
@unicorn33395 dá sa to aj tak povedať, všeobecne ma škandinávia zaujíma
ďakujem za názory a rady všetkým na MUNI učia aj nórsky jazyk, tak rozmýšľam buď ten alebo škandinávske štúdia, čo by ste si vybrali vy?
Ahojte, nedávno som bola na Informačnom dni v Prahe, takže mám môžem z 1. ruky povedať, že na Karlovke sa tento rok 2014/15 otvára Bc. obor Norská studia a Mgr. obor Skandinavská studia. Chcete niekto skúsiť tú nórčinu?
@canadaeh škandinavistika na MUNI je na jednu stranu fajn, na druhú stranu dosť smiešna, pretože majú tak nízke požiadavky, že by som to niekedy ani nenazývala vysokoškolským štúdiom ale jazykovkou, za ktorú získaš akademický titul.
nordistika jednoznačne. náročnejšia, ale vhodnejšia.
@grietusha a ty študuješ niečo z toho? neviem, ktorý jazyk sa viac oplatí teraz, ale na druhej strane sú podobné, švédčinu učia aj v blave myslím, neviem čo si vybrať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@canadaeh žeby si bola nadšenec Dánska ako ja?
ďakujem za názory a rady všetkým na MUNI učia aj nórsky jazyk, tak rozmýšľam buď ten alebo škandinávske štúdia, čo by ste si vybrali vy?
nordistika jednoznačne. náročnejšia, ale vhodnejšia.