fuh, tak to si radsej nakreslim sama. ak by som mala dat niekomu nakreslit portret, tak by som si dala zalezat na vybere osoby, ktorej sluzby vyuzijem. jedno vsak povedat mozem, teraz by som tvoje rozhodne nevyuzila.
S dobrou ceruzkou,papierom a samozrejme časom by som to nakreslila aj ja.A keď už by som niekomu chcela dať darček vo forme kresby,určite by som ju kreslila sama. Myslím že zbytočné fórum.
@antifunebracka no rada by som vedela, čo sa skrýva za tým Nekreslíš celkom zle ?! Takéto hodnotenia moc nemusím, síce si to konštatovala, ale na základe čoho to netuším, neviem aké máš Ty skúsenosti s kresbou, ale sama viem že som takmer na vrchole zvládnutia kresby a jediné čo mi nejde je reálne kreslenie modelu a pri tom nezvládam trochu perspektívu, ale vždy sa to snažím dotiahnuť do konca. Treba dať aj do úvahy to, že je to fotené, a aj ked sa venujem profesionálne foteniu, vždy sa to nejako skresľuje.. Viem prijať kritiku a rada počúvam múdre rady, ale z tvojho príspevku teda veľa neviem.
@stexie tam nejde o kvalitnú ceruzku a ani o papier, ide tam o to akú máš techniku kresby, ako spolupracuje ruka a oko, aká si vnímavá a aj či máš vôbec vkus a trpezlivosť to robiť !! Takže ked vieš nakresliť ceruzkou čiarku a bodku neznamená, že si hned perfektný portrétista ! Ja som sa za 4 roky vypracovala tam kde som teraz pravidelným kreslením a skicovaním a sú to roky driny Tak to prosím neušlap prázdnymi slovami amatéra Peace
@veronikass no ja nepisem, ze "nekreslis celkom zle"... lebo podla mna to je velmi zle. precitaj si ten prispevok este raz. o umeni co-to viem, kedze otec je v slovenskej unii karikaturistov a jeho nazory a rady ma spravadzaju od detstva a vela mi dali. tvoje kresby su napr. hrozne ploche, pride mi to, akoby vsetky boli obkreslovane z fotiek. ale na to, aby kresba vyzerala plasticky a teda zivo, musis toho cloveka vidiet v reali, zachytit tie tiene na jeho tvari, nerovnosti, vrasky a tak. kresby v albume posobia hrozne umelo a naivne, tipoval by som na ne tak 14-rocnu babu. preto hovorim, ze musis vela vela kreslit este, a hlavne v reali, nech ti niekto pozuje, potom sa snad casom zlepsis
@antifunebracka to že je ešte tvoj otec karikaturista neznamená, že sa v tom vyznáš aj ty aj ja mám kopu kamošou, čo vystavujú a sú dobrí, ale nepotrebujem sa na nich obracať, aby som obhájila svoj názor..
Konkrétne tie práce ktoré vidíš v albume tak sú odkreslené z fotiek kedže sa často krát nedá aby dotyčný cestoval cez pol republiky Strašné, čoo ?! stuck_out_tongue:lochosť by som obhájila, už spomínaním odfotenim práce. Reálne to vyzerá vždy inak, ale o tom ta nemienim presviedčať, lebo to je už z iného súdka.
Reálne kreslím často, a nemusíš sa o mňa báť, že by som to nezvládala Viem čo to všetko obnáša
Trošku mi príde šmiešne, že sa mi snažíš pomôcť. Prepáč, ale viem na čom som a nepotrebujem tvoje rady. Skús sa zamyslieť prečo asi
@dsimca aj ja poznám ľudí čo kreslia lepšie Neviem či si už počula o technike suchý štetec ?! Tu je link na jedného rusa, ktorí to má naozaj v malíčku !!
@veronikass no vidim teda, ze mas riadny problem prijat kritiku zvalovanim viny na inych sa pred pravdou neskryjes pravda je taka, ze mozno v tebe nieco hlboko je, ale rohodne to zatial moc nevidiet par rokov este pocvic, daj to posudit odbornikom a potom uvidis btw kolko zakaziek si uz dnes uzavrela?
@antifunebracka ak si myslíš, že si vysoko nad vecou, tak si mi na smiech.. veru nemám problém prijať kritiku, kritiku milujem ale nie od takých namyslených ľudí čo ziedli všetku múdrosť sveta a pritom nevedia ani kresliť.. hlboko by som si vážila kritiku od tvojho otecka ale tvoj názor ma v podstate ani nezaujíma, takže zbytočné plytvanie slov..
@veronikass nehovorim? len sa na mne navazas, ale neberies si z toho nic. schovavanie hlavy do piesku ti nepomoze. otca poznam uz 22 rokov a presne to, co som ti napisal ja, by ti napisal aj on, ale menej diplomaticky
mne sa tvoje kresby veľmi páčia, síce by som si ich neobjednala, lebo pre blízkych kreslím sama, aj keď určite nie tak pekne ako ty. Na tvojích kresbách vidno, že ich kreslila profíčka
@veronikass ja len hovorím že by som to nakreslila aj ja.Nie je to nič zložité.Je to môj názor. A tiež si myslím že nevieš prijať kritiku. A podľa čoho súdiš že som amatér? To si odpusť. Možno sa s tvojím kreslením dostaneš ďalej,ale nato že kreslíš 4 roky to nie je až taka sláva. Skús byť menej namyslená
@stexie skúsime to porovnať ?! neskrývam sa za slová ale skutočnú reálnu prax, máš možnosť dokázať svoju pravdu !! Ideš do toho ?!
Kritiku prímam veľmi rada, ale od ľudí ktorí vedia o čo tam ide, sama takých ľudí vyhľadávam a bežne sa s nimi stretávam, takže toto mi fakt problém nerobí.. 4 roky sa nonstop nevenujem len kresleniu ale aj inym veciam, fotografia, grafika, malba, pred rokom som ešte často robila sadrové odliatky ale od toho som už upustila to nie je o namyslenosti, ale o tom že si verím, kebyže ma poznáš osobne sama by si videla, že preto žijem a je to jediné čo mám, som úplne nekonfliktný človek a hrozne často sa usmievam..
@mkamka dakujem, vlastnoručne vyrobený darček poteší aj tak najviac, nejde tam len o to ako to vyzerá ale aj o to gesto, že si sama na tom pracovala, pre mňa by bol taký darček teda najkrajší na svete a vážila by som si ho oveľa viac ako nejakú kúpenú drobnosť
A ked píšeš, že kreslíš sem tam aj ty tak kľudne napíš ak ti nebude niečo jasné, rada ti poradím ! Nebudeš prvá
@antifunebracka to bude asi tým, že sama viem na čom som, mám ľudí ktorí sa k tomu vedia vyjadriť.. celkovo o tvoje rady nemám záujem, prepáč, ale ak to stále nechápeš tak to nechaj tak.. Nežiadala som tu rady, ak čakáš, že tvoje rady prímem aj ked sú mi jasné a nie je to pre mňa nič nové.. Ja sa tu nechcem na nič hrať, aby si si dokázal svoju pravdu..
@veronikass Ja si nepotrebujem nič dokazovať,je mi to jedno. Len som ti napísala svoj názor,a keď ho nevieš prijať,to je už tvoj problém.Fóra sú na to,aby ľudia vyjadrovali svoje názory.Ja som si svoj povedala,tak tu končím. Maj sa krásne
@stexie Prímam všetko, či s tým súhlasím je už vec iná. Pekne sme si tu podiskutovali a ver tomu či nie práve negatívne názory ma posúvajú v pred a celkovo každého. Robíme to pre seba, ja sa na nikoho nehnevám, mám to rada, ked ľudia hovoria svoje názory. Takže v tomto ti nič nezalievam Skôr nemusím ked mi svoje názory niekto vnucuje a chce aby som s nimi súhlasila, alebo ked ma chce niekto riadiť a to si myslím že presne robí @antifunebracka , ale možno mi chce iba za každú cenu silomocne poradiť Ale aj tak vám dakujem za váš čas !! Aj tebe pekný deň prajem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ale ak by si mala záujem o prácu profesionála tak sa pokojne ozvy
Konkrétne tie práce ktoré vidíš v albume tak sú odkreslené z fotiek kedže sa často krát nedá aby dotyčný cestoval cez pol republiky Strašné, čoo ?! stuck_out_tongue:lochosť by som obhájila, už spomínaním odfotenim práce. Reálne to vyzerá vždy inak, ale o tom ta nemienim presviedčať, lebo to je už z iného súdka.
Reálne kreslím často, a nemusíš sa o mňa báť, že by som to nezvládala Viem čo to všetko obnáša
Trošku mi príde šmiešne, že sa mi snažíš pomôcť. Prepáč, ale viem na čom som a nepotrebujem tvoje rady. Skús sa zamyslieť prečo asi
» art-portrets.ru/...
Prajem ti veľa úspechov v ďalšom tvorivom živote
@veronikass ja len hovorím že by som to nakreslila aj ja.Nie je to nič zložité.Je to môj názor. A tiež si myslím že nevieš prijať kritiku. A podľa čoho súdiš že som amatér? To si odpusť. Možno sa s tvojím kreslením dostaneš ďalej,ale nato že kreslíš 4 roky to nie je až taka sláva. Skús byť menej namyslená
Kritiku prímam veľmi rada, ale od ľudí ktorí vedia o čo tam ide, sama takých ľudí vyhľadávam a bežne sa s nimi stretávam, takže toto mi fakt problém nerobí.. 4 roky sa nonstop nevenujem len kresleniu ale aj inym veciam, fotografia, grafika, malba, pred rokom som ešte často robila sadrové odliatky ale od toho som už upustila to nie je o namyslenosti, ale o tom že si verím, kebyže ma poznáš osobne sama by si videla, že preto žijem a je to jediné čo mám, som úplne nekonfliktný človek a hrozne často sa usmievam..
A ked píšeš, že kreslíš sem tam aj ty tak kľudne napíš ak ti nebude niečo jasné, rada ti poradím ! Nebudeš prvá