Čím viac dávaš, tým viac dostávaš alebo čím viac dávaš, tým viac od teba chcú
ktorou z týchto dvoch viet sa riadite vy? ktorá podľa vás v živote funguje?
su dve rozdielne veci nechat sa vyuzivat a dat inemu ak tebe to neuskodi. ak mas vela pozitivnej energie, je fajn z nej dat ludom, ktori to posunu dalej. ak sa citis tak meh a niekto z teba vyciciava energiu a nechas sa, skodis sebe. ak mam pri sebe euro a niekto potrebuje na listok, dam mu. ak mam presne na listok a aj tak niekomu radsej pomozem, spravim zle sebe. podla mna len staci urcit hranice a oboznamit nimi cloveka, ludia si potom zvyknu a budu vediet co si mozu dovolit. davanie nemusi vobec suvisiet s tym, ze budes mat menej alebo sa niekto "prisaje". je to vsetko na danej osobe.
Podla mna kludne moze byt aj oboje naraz pravdive.. Ten prvy je skor o tom, ze tomu cloveku to robi radost a preto cim viac dava, tym viac dostava a zaroven od neho mozu aj viac chciet.
Čo sa týka hmotných statkov,tak tam nemusíš dávať nič a môžeš dostať veľa,no ak ide o nemateriálne hodnoty,tam treba dávať aj prijímat.Čiže fungujú obidve a ľudia si ich vyberajú väčšinou podľa situácie...
zase pripisovanie a striktné ohraničovanie životných pravidiel ktoré aj tak neplatia 100%tne a sú akoby len slovnými hračkami, preto sa tak ujali, kvôli slovo tvaru, ľahko ide do uší, potom stačí aby spĺňal aspon polovičnú hodnotu a vuala je na svete životná múdrosť ...to tak ľudia robia, dávajú zmysel a hladaju zmysel aj tam, kde byť nemusí
riadim sa heslom daj, dostaneš ale nie, že by som pomáhala druhým len preto, aby pomohli mne... proste robím malé, nezištné skutky a zistila som, že sa mi to naozaj vracia..keď potrebujem pomoc ja, tak tu mám ľudí, na ktorých sa môžem obrátiť...
a niekedy mi príde až úplne nezmyselné, ako mi ľudia ďakujú za maličkosti...pre mňa to je normálne a nevidím dôvod, aby mi ďakovali za niečo, čo ma vlastne nič nestálo...
Obidve sú priamo úmerné. So zvyšujúcou sa aktivitou stúpajú nároky. Taktiež so zvyšujúcou sa aktivitou sa stupňujú a umocňujú pocity sebarealizácie a pomoci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
proste, je to individuálne ...všetko
a niekedy mi príde až úplne nezmyselné, ako mi ľudia ďakujú za maličkosti...pre mňa to je normálne a nevidím dôvod, aby mi ďakovali za niečo, čo ma vlastne nič nestálo...