v piatok ti zavolám pred skúškami aby si mi moc moc držala palce a po skúškach aby si mi povedala, že môj život má ešte stále cenu, že sa musím ďalej snažiť a všetko bude fajn
@tosom ano ano aj preeeed!! až na to že vela stastia ti nepoviem lebo to do prdele vobec neni o stasti ale nieco si vymyslim.... "zbožňujám ťa" bude stačiť alebo tak?
ano ano ubezpecim ta, ze kym sa predavaju zelene hviezdy, pičoviny a cigoše, život ma zmysel stale!
@nikkaaa myslim, ze samotne komenty, na ktore narazas ti mali len pouho-pouhou existenciou dat odpoved na tuto nie uplne predmetnu otazku. A tiez mam za to, ze ti to nijak neprekaza v pridani svojho nazoru ci zamysleni sa do plena. A este sa mi ziada podotknut, ze v chate riesime este vavsie chujoviny
@ssnehulienka akoze rieste si co chcete mne je to uprimne jedno len mi to prislo ako uplne nezmyselne forum , ktorych je tu viac ako pozehnane takze to vlastne aj zanikne
@nikkaaa jojo, zanikne . Normálne len scrolluj ďalej v tých fórach. Although oceňujem, že si mala snahu zapojiť sa. Konieckoncov, väčšina príspevkov sa reálne týka debaty, to ty tu ideš proti tejto téme :/
@ssnehulienka ja som sa ju akože nesnažil nejako vytrolliť. Len som si chcel zajojkať, že nám tu narušuje úplne harmonický chod diskusie na tému akademická debata a príslušnosť k jednotlivým tímom. Ak debatuje a chce sa zapojiť do konverzácie, samozrejme, mohla tak spraviť, ale takéto napádanie zúčastnených je úplne proti ľudskej morálke
@32 "A pozri kamarát. Tvoj plán má takúto maličkú výhodu a toooľko veľa dier. Stojí na celkom dôležitej hodnote, ktorá je fajn - aha pozri, môj plán stojí na oveľa dôležitejšej hodnote,ale keďže uznávam že tvoja hodnota je dobrá tak pozri,môj plán zahrňuje samozrejme aj tvoju hodnotu.okrem nej ešte tieto štyri hlavné benefity a kopu vedľajších a nemá ani jednu dieru. Taký plán je lepší, že? No vidíš, aj sa dohodneme."
@tosom ja som už bola všetko, ale moja najobľúbenejšia pozícia je N2
S1 ťa môže baviť len keď sa vyznáš
N1 je najsilnejšia pozícia v celej debate (minimálne v popperovi)
S2 veľmi dôležitá reč pre Skovú stranu, málokedy zvládnuteľná za 5 minút, takže podľa mňa najťažšia reč v debate
N2 je super
S3 skoro ako N2 akurát že musíš kecať viac omáčiek
N3 je reč ktorá v debate slúži maximálne na upratanie stanoviska, je pekná v tom že ti už nikto do nej nebude kecať(ak by si dal N3 argumentačnú a debatoval proti mne, tak ma počas tvojej reči skoro roztrhne a po debate na chodbe ťa zastavím a zruším ťa neoficiálnou S4 rečou reply speech? )...ale počas N3 zvyčajne aj tak už všetci spia
@leaav bol som teraz týždeň na kurze akademickej debaty pre začiatočníkov, keď chceš môžem ti na e-mail poslať učebnicu, ktorú sme k tomu mali. Je tam napísané úplne všetko čo potrebuješ vedieť, aby si zvládla Karla Poppera
@tosom N2 je argumentačne dosť nabitá reč, odpovedať na takú reč aspoň tak aby ťa neprevážila a zároveň uzavrieť debatu aby skončila na tvojej strane je dosť náročné na tých 5 minút čo máš podľa mňa
ale inak sú tretie reči oddychové, ja ich mám rada keď sa mi nechce argumentovať a mám chuť niekoho dobre volenými slovami poriadne zrušiť ale všetko záleží od zloženia tímu a tézy a rôznych iných vecí....
a @ssnehulienka to funguje aj tak, čo chce ktorý rozhodca počuť
ale veď ja ti verím, že to dáš pekne aj bez toho aby si musela odhadovať moju psychológiu
@laurikaaa to je pekné, ešte ma nik nenazval stokár
a čo to? prepáč, neviem ako vyzeráš, takže ti maximalne venujem tak usmev ako kazdemu obcanovi tohto mesta ked mam priemerne dobru naladu, ale je milé, že sa snažíš
@leaav nie že je to náročné, len si musíš do hlavy dostať nejakú základnú štruktúru argumentu, aby si nevypúšťala úplné hlody . napíš mi do TSky tvoj e-mail
@leaav zas ale aby si nesklzla k prilisnej teorii zbytocne podstata je vzdy sa pytat PRECO? pretoze normalne sme zvyknuti nieco tvrdit bez toho aby sme to vysvetlili... takze debata je proste... take sporiadane vypustanie myslienok s tym, ze si svoj nazor obhajis jeho vysvetlenim.... teda az na to ze v ak.debate ti stranu urcia (tym tazie na premyslanie)
@poke ty si inteligentny jedinec a mas este vela casu na strednej skole! nechces debatovat? nie ze by som robila nabor, mne len vyhovuje ked bude malo ludi debatovat, len mi tak napadlo (utfg - akademicka debata)
@ssnehulienka ja viem že to tam máš napísané preto som ti to napísala aj sem
a vy predsa musíte vyhrať najbližšie FSDL, aby ste doniesli Plecháča späť na stredné slovensko, keďže my sme ho zo súcitu prenechali chvíľku v Bratislave
a inak keď už robíme nábor, tak @asceticjunkie by mal podľa mňa debatovať tiež, na turnajoch pre vysokoškolákov
@marleymt neviem, som tu ešte príliš krátko na to, aby som bol oboznámený so všetkými takýmito faktami, ale väčšinou sa mi birdzáci zdali ako vcelku príjemní, vyrovnaní ľudia
@ssnehulienka neviem veru :/. Čím ďalej, tým viac zisťujem, že birdz je plný zakomplexovaných ľudí, čo si riešia svoje komplexy tým, že sa povyšujú alebo hrajú na dokonalých aspoň takto cez internet, keď v realite sú ich životy už tak dosť nudné a mizerné :/ Mne je to ale naozaj ľúto, len ako im pomôcť??
@ssnehulienka noo moja účasť v debate väčšinou konci prinajlepsie baroku, akosi veľa ľudí ma má v zuboch a to je vlastne este dobre v inaksom pripade mam deficit argumentov a oporám
inak, počúvaj, práve čítam, že vieš kde vznikol historicky prvy (datovany) koncept medzinarodnej organizacie? v 15. storoci ho priniesol Jiří z Podebrad ale papezstvo ho zrusilo... to je celkom cool O.o
ja debatujem dlhé roky a mala som možnosť okúsiť aj debaty v zahraničí, či debaty usporiadané pomimo SDA ale jedno musím povedať priamo, aj keď vždy držím s debatérmi, táto fraška, čo tu z tohto vznikla hlllllboko podkopala úroveň, do ktorej sa sami staviame...
vždy sa prezentujeme ako tí, čo vedia svoj názor podať na úrovni, vyargumentovať ho, použiť kreatívne myslenie a spájať do súvisu možné i nemožné...
a takí nemáme byť len počas argumentácie a prípravách na tézy, ale aj v reálnom živote...veď to je poslaním debaty, vykresať z nás ľudí schopných vymotať sa v každej situácií...tak sa sami nezhadzujte klesaním na spodnú úroveň tak, ako to bolo tu...-.-"
dobre poznám náš temperament a zanietenie, duše detí i bláznov, ale nezabúdajte, že aspoň vo chvíli, keď ide o debatu treba vystupovať reprezentatívne...aby nás tunajšie osadenstvo nemalo za deti, ktoré sa na niečo hrajú -.- ako napríklad @etelnair či @luc.ka
@nathalicatko to co hovoris sa neda vyvratit avsak ja k tomu mam iny postoj. Po niekolkych mesiacoch toho ako som sa tu este kedsi davno snazila slusne a konstruktivne rozpravat s ludmi alebo zakladat fora na rozumne temy a v nadpolovicnej vacsine pripadov sa mi dostalo davky cisteho kokotizmu z osadenstva tohto portalu som si uvedomila, ze nemam najmensi dovod snazit sa tu nejakym ludom nieco dokazovat. ano, mozno je to zle reprezenttovanie celej akademickej debaty ale jednoducho uz mi viac nezalezi na tom, ze si o mne nejaky nahodny janko z hornej dolnej pomysli, ze som neskutocne hlupa a neviem ani rozumne otvorit usta. koniec koncov, pravda ze jakz-takz relativna... a aj ked to znamena vec, ktoru som nechcela dokazat a to je ta, ze si ludia mozu spajat debatovanie s komentami vyssie, tak mi je to uz prakticky jedno.
@ssnehulienka toto je tvoj názor a ja ho plne akceptujem... konáš na základe svojich skúseností....
no moje sú také, že tu bezproblémovo vychádzam aj s osadenstvom, ktoré tu nie je v obľube a to aj vďaka tomu, že som nikdy do nikoho neskákala a každú vetu, čo som tu napísala dokážem oddôvodniť, rovnako ako každy názor...
preto mi prišlo nepochopiteľné, že niekto s debatérskym povedomím dokáže ešte stále takto reagovať, zvlášť keď ide o tému srdcu blízku
ale nech je ako chce, možno som divná ja a moje postoje, nevylučujem...len si myslím, že tadiaľto cesta nevedie... minimálne nie moja (
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
131 komentov
p.s.: hladas si debatny domov?
p.p.s.: nerozsiris otazku aj na "rozhodujes? trenujes?"
A nakoniec sa možno stretneme na turnaji a rozvalcuješ ma jak poslednú socku
2. hej a nakoniec ma rozjebe zaiatocnicky tym ako nic, to by bolo trosku trapne
v piatok ti zavolám pred skúškami aby si mi moc moc držala palce a po skúškach aby si mi povedala, že môj život má ešte stále cenu, že sa musím ďalej snažiť a všetko bude fajn
ano ano ubezpecim ta, ze kym sa predavaju zelene hviezdy, pičoviny a cigoše, život ma zmysel stale!
ad 2, keby ťa aj nevzali, tak ťa vezmú
ad 3 keby ta aj cez to nevzali, nevadí. shit happens.
(tomko na tuto pozor
inak toto som chcela, idete na tryout na WSDC?
@marleymt len mi prosím ťa nepovedz že si z GJH
@tosom nie, z MT
@ricko85
a.k.a. refutacia prevazenim: ked vezmes hodnotu, ktoru obajuje super a zrazu ju obhajujs ty a lepsie
@ricko85 » sk.wikipedia.org/wiki/Akademick%...
a inak, keď už sme v tej kolonke úchylnosti, tak strašne rada zdrbávam ľudí za to, že sa boja kontroverzie a debatujú moju stranu.
Ale na GJH open sa mi stala taká kontroverzia, že S1 rečník bol v totálnom rozpore s S2 a S3, zas také až nie, otál potál
mám chuť na oreo btw
hm...stále ľúbim tretie reči
» sda.sk/stranky/pre-zau...
@tosom dakujeem
@leaav a čože ti bráni?
@tosom ja som už bola všetko, ale moja najobľúbenejšia pozícia je N2
S1 ťa môže baviť len keď sa vyznáš
N1 je najsilnejšia pozícia v celej debate (minimálne v popperovi)
S2 veľmi dôležitá reč pre Skovú stranu, málokedy zvládnuteľná za 5 minút, takže podľa mňa najťažšia reč v debate
N2 je super
S3 skoro ako N2 akurát že musíš kecať viac omáčiek
N3 je reč ktorá v debate slúži maximálne na upratanie stanoviska, je pekná v tom že ti už nikto do nej nebude kecať(ak by si dal N3 argumentačnú a debatoval proti mne, tak ma počas tvojej reči skoro roztrhne a po debate na chodbe ťa zastavím a zruším ťa neoficiálnou S4 rečou reply speech? )...ale počas N3 zvyčajne aj tak už všetci spia
@ricko85 ta no ja som produktivna vacsinou len v noci
@leaav a čo si hop? padaj debatovať! vážne, v BA máš dobré možnosti a raz sa budes musiet premoct tie obavy
@laurikaaa
@marleymt ďakujem za takéto mimoriadne objasnenie . Mne sa S3 zdala strašne jednoduchá
@marleymt tak no, mam rozhodcovsky seminar aj par debat rozhodnutych, viem co asi chce a co nechce rozhodca vidiet/pouct
@marleymt inak toto,,, robila som kedysi 3, mna to tak nebavi!
@tosom teoria o synchronizacii nasich mysli sa statisticky potvrdzuje!
a inak k teme :
say what ?!
» sk.wikipedia.org/wiki/Akademick%...
sda.sk
@tosom veru, veru graduje to stále tá synchronizácia
ale inak sú tretie reči oddychové, ja ich mám rada keď sa mi nechce argumentovať a mám chuť niekoho dobre volenými slovami poriadne zrušiť ale všetko záleží od zloženia tímu a tézy a rôznych iných vecí....
a @ssnehulienka to funguje aj tak, čo chce ktorý rozhodca počuť
ale veď ja ti verím, že to dáš pekne aj bez toho aby si musela odhadovať moju psychológiu
a don´t raise your voice, improve your argument
a čo to? prepáč, neviem ako vyzeráš, takže ti maximalne venujem tak usmev ako kazdemu obcanovi tohto mesta ked mam priemerne dobru naladu, ale je milé, že sa snažíš
...vadí nám to? nie
@uggla
@leaav hej, všimli sme si
@tosom
@tosom akožéééé... no ved pohode
@marleymt hej no, na kazdeho plati nieco ine, nevadi!
@uggla
a vy predsa musíte vyhrať najbližšie FSDL, aby ste doniesli Plecháča späť na stredné slovensko, keďže my sme ho zo súcitu prenechali chvíľku v Bratislave
a inak keď už robíme nábor, tak @asceticjunkie by mal podľa mňa debatovať tiež, na turnajoch pre vysokoškolákov
a jakože, vieš, budeme sa o to snažiť
BTW o akej debate sa tu vlastne bavíme?
@poke o akademickej stredoškolskej debate
@tosom
inak, počúvaj, práve čítam, že vieš kde vznikol historicky prvy (datovany) koncept medzinarodnej organizacie? v 15. storoci ho priniesol Jiří z Podebrad ale papezstvo ho zrusilo... to je celkom cool O.o
@tosom tak, ľudia sú rôzni, a birdz nie je výnimkou, aj tu nájdeš takých aj onakých...
??
Áno, to málo, čomu som dokázala venovať pozornosť, vyvolalo ovdobnú reakciu
vždy sa prezentujeme ako tí, čo vedia svoj názor podať na úrovni, vyargumentovať ho, použiť kreatívne myslenie a spájať do súvisu možné i nemožné...
a takí nemáme byť len počas argumentácie a prípravách na tézy, ale aj v reálnom živote...veď to je poslaním debaty, vykresať z nás ľudí schopných vymotať sa v každej situácií...tak sa sami nezhadzujte klesaním na spodnú úroveň tak, ako to bolo tu...-.-"
dobre poznám náš temperament a zanietenie, duše detí i bláznov, ale nezabúdajte, že aspoň vo chvíli, keď ide o debatu treba vystupovať reprezentatívne...aby nás tunajšie osadenstvo nemalo za deti, ktoré sa na niečo hrajú -.- ako napríklad @etelnair či @luc.ka
poznam jednu holku co bola v debatach fakt pan a vyhravala vsademozne a nikdy neriesila taketo chujoviny
@nathalicatko no vidis konecne rozumny debatersky prispevok po tych 120 pokusoch ( nieje to ironia- keby neco )
no moje sú také, že tu bezproblémovo vychádzam aj s osadenstvom, ktoré tu nie je v obľube a to aj vďaka tomu, že som nikdy do nikoho neskákala a každú vetu, čo som tu napísala dokážem oddôvodniť, rovnako ako každy názor...
preto mi prišlo nepochopiteľné, že niekto s debatérskym povedomím dokáže ešte stále takto reagovať, zvlášť keď ide o tému srdcu blízku
ale nech je ako chce, možno som divná ja a moje postoje, nevylučujem...len si myslím, že tadiaľto cesta nevedie... minimálne nie moja (
idem v septembri na školenie z SDAčky a strašne moc sa naň teším.
debatér zo mňa síce nebude, ale mala by som byť vyškolená ako ten, kto môže usporiadať nesúťažné debaty.