Neznasam dejepis a este mame mat pismku z neho ja sa nebudem ucit ani... ma to zaujima, ze kedy bola 30 rocna vojna a kedy 100 rocna... mne to je jedno bo si kazdy mysli, ze pojdem maturovaz z dejepisu to radsej z geografie pojdem
myslim si, ze dejepis je o niecom inom ako o memorovani rokov a faktov bez suvislosti...preto som dejak neznasala...vdakabohu, ze v oktave mame uz od neho pokoj
aj tak to zrejme záleží od učiteľa...napríklad si pamätám,že keď som ja brala to, čo moja sestra, mala som to na stranu A4 a dačo, a oni teraz majú každú látku v pár odrážkach na strane A5...nefér...
no tak musim sa matiky zastat to je asi jedine co sa da prezit a za najhorsi predmet vyhlasujem jednoznacne fyziku a hned po nej chemiu a dejepis ma nezaujima,ten vacsinou prespim
ale vies ze dejepis je o tom aby si sa oboznamil s historiou a historia je zas dobra nato aby si poznal buducnost pretoze ten kto nevie minulost nevie aka bude buducnost
Inak, myslim, ze nieco o tom mozeme vediet..ved pre vseobecne info... ale zas toto ako vyklada nasa ucitelka. Uraza, ak niekto nieco nevie... to je uz moc.
Podla mna dejepis je skvela vec.. a nie je to len o memorizovani rokov .. Vsetky fakty s spajaju do urcitych suvislosti..jednoducho logicky to na seba nadvazuje, neviem co sa vam na tom nelubi..
Dejepis je cool, som mal maturu A za jedna Proste je to nadherna rozpravka, jak keby si citala nejaky roman a pritom sa to v skutocnosti stalo Ale treba nasavat znalosti zo spravnej literatury a od spravnej osoby
Nás najprv učila taká, čo vkuse iba vrieskala, nevedela nič vysvetliť, vtedy ma dejepis nebavil vôbec.
Potom som mala takú učiteľku, ktorú dejepis bavil, povedala nám aj mnoho iných zaujimavostí, nie len to, čo bolo v učebniciach. A vtedy som sa dejepis rada učila, vlastne som sa ho ani neučila, lebo mi stačil výklad v škole
nechapem naco sa musime ucit roky....aj tak si ich pamatam do opakovacej pisomky a potom ani netusim ze taky nejaky rok existuje...ked chcem tak si ich najdem na nete...ved zijeme v 20. storoci...
tiez som maturovala z dejaku, je to taky skor omackovy predmet, a paci sa mi, ze pri tomto predmete clovek analyzuje, vcituje sa do tej situacie, dedukcie, indukcie, suvislosti, syntezy, metody, ktore mi tak strasne chybaju v biologii, tam su len fakty, ako sucitit s golgiho komplexom a sympatizovat s kolagenom? uznajte
chyba mi dejak, ale chaoem ta, ja som nemala rada matiku, musis to zobrat tak ako vravi jedno klise: v zivote sa popasujes s horsimi vecami a nie vzdy budes robit to, co ta bavi
dejepis je NAJVECSIA PCVNA na swete...najhorsi predmet z kereho nic newem ...a newem ani nac nam vzivote bude? vzivote ho nevyuzijeme a nac sa ucit o tom co sa stalo..to uz racej by sme sa mohli ucit to co bude....
Fuj, tak u nas sa mu hovori keltstina, mame takeho blbeho ucitela, ktory do mna vkuse rype, nemam ho rada. ani dejepis nemam koli nemu rada. bol by inak super predmet, len keby ho neucil kelt!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Skor geogru neznasam tak sa musis biflit vsetky tie hlupe pojmy podla mna
myslim si, ze dejepis je o niecom inom ako o memorovani rokov a faktov bez suvislosti...preto som dejak neznasala...vdakabohu, ze v oktave mame uz od neho pokoj
napr. ze v roku 1359 zomrel taky ujo a v 1598 iny ujo
napr. ze v roku 1359 zomrel taky ujo a v 1598 iny ujo "
povedala by som ze v kazdom roku nejaky ten ujo zomrel urcite
a roky sú úplne na nič, ak neviete súvislosti a práve tie sú na dejepise najzaujímavejšie...
ešteže v maturitnom ročníku už mám skoro len dejepis...
ale kľudne rátajte príklady, učte sa vzorce na fyziku, ja ostávam pri mojom milovanom dejepise!
Nás najprv učila taká, čo vkuse iba vrieskala, nevedela nič vysvetliť, vtedy ma dejepis nebavil vôbec.
Potom som mala takú učiteľku, ktorú dejepis bavil, povedala nám aj mnoho iných zaujimavostí, nie len to, čo bolo v učebniciach. A vtedy som sa dejepis rada učila, vlastne som sa ho ani neučila, lebo mi stačil výklad v škole
mna osobne dejepis nebavi co som ho mal na strednej tak som mal 1 ale vedel som velke hovno
vyber si geografiu ta je lahka celkom a priaelnejsia
chyba mi dejak, ale chaoem ta, ja som nemala rada matiku, musis to zobrat tak ako vravi jedno klise: v zivote sa popasujes s horsimi vecami a nie vzdy budes robit to, co ta bavi
Ale mam ho rad len vtedy ked sa ucime nieco zaujimave, nieco co sa stalo vo svete a nie o Slovensku napr.... SK dejiny ma absolutne nezaujimaju...