čo ste robili deň pred štátnicami vy? Stresovali ste, učili ste sa ešte, alebo ste si nechali tento deň už len na relax? A ako ste pracovali s tým hnusným stresom?
Taže priamy prenos:
som v fáze rezignácie a zmierenia s najhorším, ale opakujem si. Ale šťuchnúť do mňa a zosypem sa/rozrevem.
Večer ma čaká ešte surové učenie jednej otázky.
učil som sa celý deň a celú noc, bez spánku , aj tak som stihol prejsť iba polovicu otázok ... jedol som iba detskú výživu a jogurty, nič iné som do seba nedostal ... na štátnice som došiel jak múmia bez ducha, necítil som už žiaden stres, nič ... ale dal som to
Stres ako tak, nejde mi ani o ten titul ako o ten pokoj od skoly.. skusok a ucenia.
Komisia nevyzera najhorsie zatial... Otazky su take ze bud primitivne lahke alebo wtf.. nemam to ako extra ovplyvnit takze uvidim, opakujem si veci dookola..
"Nespali sme" s kamoškou s tým že sa budeme celú noc učiť, celú noc sme sa rozprávali a dve hodiny pred sme začali stresovať a drviť sa tak isto pred bc, pred Mgr sme si vraveli že už to tak určite nedopadne, no a dopadlo
opakovala som si celý deň asi do jedenástej večer, potom som si ešte ráno privstala a zopakovala si, čo som nestihla v ten predošlý deň
čakajú ma o týždeň ešte jedny štátnice a každé ráno mám neskutočné úzkosti a celkovo už mám toho učenia ozaj plné zuby mne pomáha každý deň niekam vypadnúť, aspoň sa ísť prejsť, trošku prevetrať hlavu, nech na to stále nemyslím.
nechcela som nič jesť a keď sa ma naši pýtali, čo dostali spolužiaci a či spravili, čo boli predtým, som bola extra nasratá a brala som to už vopred ako pokus o porovnávanie
Statnice mam za necele 3 tyzdne? Chvilu ma drzal nekonciaci optimizmus, potom mi kolega povedal, ze z magisterskych z v podstate navazujuceho odboru vyletela vacsia polovica a teraz ma ide jebnut. Najhorsie je, ze vsetci mi hovoria, ze to dam a ze to bude super, co podporuje prechod naspat do fazy optimizmu a bezbreheho sebavedomia, co je asi najhorsi stav ever.
@skvrnka ja mám tiež zajtra magisterské.. Som na tom úplne ako ty, už som rezignovala, po rozume mi chodia všelijaké mená a neviem ich priradiť k správnym veciam, ale ako to už bude, tak to bude držím palce
@yacopsae ja mam prečítané a naučené všetko už niekoľko krát, a stále sú otázky, ktoré mi proste nechcú ostať v hlave.. Tak som sa sem prišla trošku ukludnit ja si fakt myslím ze som sa učila strašne veľa na moje pomery, ale aj tak som v takom strese že koniec
Ja som učeniu dal 10 dní myslím. Ale väčšinu vecí som si pamätal ešte zo skúšok. Alebo som na ne proste prišiel logicky, to ale záleží konkrétne od odboru samozrejme. Keď si sa učila, tak to dopadne určite dobre, zo mňa stres úplne opadol, keď som si sadol pred komisiu, pretože bola super. A samozrejme treba mať šťastie na otázky.
@dadley Ja uz neviem ani vlastne meno, takze to bude asi normalka
Mne najebali obahjobu a tri statnicove predmety na jeden den, cize to budem mat aspon naraz za sebou, co vsak neznamena, ze to nie je na zrutenie
Ja mám utorok štátnice tiež spolu s obhajobou.. Takže som zvedavá. Ale zajtra sa plánujem úplne odpojiť od Facebooku, aby ma zbytočne nestresovali spolužiaci a budem sa snažiť si nahovoriť, že je úplne obyčajný týždeň.. Ale pravdepodobne si budem ešte opakovať učivo a pripravovať sa na prezentáciu...
Najhoršie je, že si ťaháme len 1 otázku a niektoré sú fakt hrozné a niektoré by som vedela úplne dobre.. takže je to o šťastnej ruke..
Ináč najradšej by som si pacla večer predtým asi Lexaurin, lebo neviem či zaspím Ale už nemáme
Normalne ze mam nabeh na uzkostny stav, ked si na to spominam. Ci uz na bc alebo mgr vsetky dni pred si pamatam. A bol to taky neskutocny pocit nervov a rezignacie dokopy. Boli aj predmety na ktore som niektore otazky ani nevidela, lebo uz som nevladala (na prave sa v 5r uci pol roka vkuse). Velmi mi vtedy pomohol byvaly pri mgr statniciach, vzdy ma vecer pred vzal niekam von a ja som sa snazila nezrutit spatne uz nechapem, naco som sa takemu stresu vystavovala...mala som vtedy slabu psychiku a skola pre mna znamenala az prilis vela. Vekom mi doslo, ze to bola len iluzia mala som ist studovat starsia, isto by som mala vacsi nadhlad.
Nám zrušili klasické štátnice a práve sedím vo vlaku na ceste na obhajobu práce. Nechali nám však niečo ako štátnu skúšku z druhého jazyka, ktorý som ja mala pred týždňom francúzsky a bol to neskutočný stres, večer pred skúškou som bola úplne paralyzovaná stresom a nezvládla som robiť nič len fňukať
Bakalárske boli stres až kým som si nesadla pred komisiu, som dosť urozprávaná a mala som takého charizmatického predsedu že aj ja som sa snažila byť taká plná elánu ako bol on
Tiež som mal včera obhajoby.. ale tak keby sa ma niekto spýtal ako dnes, že či by som si to skúsil znova, tak by som mu povedal úprimné nie, hoci musím priznať predstavoval som si to lepšie ...niečo by som tam úplne inak jasnejšie povedal, ale tak už kašlať na to a prijal som to, že budem promovaný inžinier
No a čo sa týka nedele (dňa pred obhajobou), tak som sa učil, čo som ani nemusel, lebo dopadlo mi to docela na prd cez tie stresy ...možno je niekedy sa vybodnúť na to lepšie, aspoň som si nedával také vysoké nádeje a bol by som menej sklamaný
@kerrang Ja som to tiež už v tú nedelu vzdala, lebo som mala pocit, že čím viac si tie veci čítam, tým viac sa mi vytrácajú staršie informácie.. a teraz od pondelka som taká unavená, že by som stále spala, ale to je asi z tej úľavy od stresu gratulujeem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Taže priamy prenos:
som v fáze rezignácie a zmierenia s najhorším, ale opakujem si. Ale šťuchnúť do mňa a zosypem sa/rozrevem.
Večer ma čaká ešte surové učenie jednej otázky.
bolí ma hlava.
Stres ako tak, nejde mi ani o ten titul ako o ten pokoj od skoly.. skusok a ucenia.
Komisia nevyzera najhorsie zatial... Otazky su take ze bud primitivne lahke alebo wtf.. nemam to ako extra ovplyvnit takze uvidim, opakujem si veci dookola..
@4 boli ma hlava
čakajú ma o týždeň ešte jedny štátnice a každé ráno mám neskutočné úzkosti a celkovo už mám toho učenia ozaj plné zuby mne pomáha každý deň niekam vypadnúť, aspoň sa ísť prejsť, trošku prevetrať hlavu, nech na to stále nemyslím.
Mne najebali obahjobu a tri statnicove predmety na jeden den, cize to budem mat aspon naraz za sebou, co vsak neznamena, ze to nie je na zrutenie
Najhoršie je, že si ťaháme len 1 otázku a niektoré sú fakt hrozné a niektoré by som vedela úplne dobre.. takže je to o šťastnej ruke..
Ináč najradšej by som si pacla večer predtým asi Lexaurin, lebo neviem či zaspím Ale už nemáme
Vsetkym drzim palce
Bakalárske boli stres až kým som si nesadla pred komisiu, som dosť urozprávaná a mala som takého charizmatického predsedu že aj ja som sa snažila byť taká plná elánu ako bol on