Zidia sa musia zmierit s tym ze ich kazdy nenavidi aj ked je to krute. Prenasledovali a snazili sa ich vyhladit uz cele veky od cias Rimanov. Nechcem to ospravedlnit ale my sme neboli prvy a urcite sa este najde v buducnosti par ludi co sa o to pokusi vid iransky prezident Ahmadinedzad...
Zabeus - povedz mi co ospravedlnujem?? ked hovorim fakt tak to je ospravedlnovanie? asi nepoznas zidovske dejiny a nevies ze oni boli aj predtym prenasledovany a doteraz su....hovorim to tak ako to je, alebo sa ti zda ze to bolo inak??
Nezda sa mi to , boli prenasledovani ale to nie je ospravedlnenie za to , ze ich niekto moze dnes slobodne nenavidiet. Je rovnaka svina ako vsetci ti ostatni ktori sa vobec opovazuju otvarat tie ich spinave rasisticke drzky a hlasat tie ich v uvodzovkach "nazory" ...
Keby im islo zdochnut decko a potrebovalo by krv a po ruke by bola len zidovska tak som zvedavy , co by spravili , pretoze zvnutra vyzerame vsetci tak isto.
dpc, mi to zmazalo príspevok co som sem napisal...no tak ešte raz :
Ano, vedel som už o tom, rozprával mi o tom dedo. Hranica s Maďarskom bola vtedy pri ich dedine. Gardisti viezli niekoľko židovských rodín cez ich dedinu a nechali ich uprostred poľa v Maďarsku. Si predstavte že by niekto vás zobral z domova a vyhodil vás ako nejaké smeti na skládku. Je to hnus...
Inak mne tato tema lezia na nervy. Nic proti zidom, to co sa dialo bolo hnusne atd ale na co to stale rozoberat? Preco sa k tomu stale vracat a vyhadzovat to ludom na oci? Pri tom si nikto nespomenia napriklad na kmerov, zotrocovanie cernochov atd atd
No konečne niekto... všetci tu kecaju mimo temy až na Geordiho
V ktorej dedine býval tvoj dedo? S tým "vyhodením" na pole to mas pravdu. A vraj tam mali byt pre nich zabezpečené "Tabory" ale kedže to všetko bolo tak rýchlo urobene, bolo ich primálo. A aj tak.. boli na "uzemí nikoho" takže Slováci tam v podstat nemohli už zasahovat, nieto ešte madari... boli to hajzli.. čo viac dodat... UŽ LEN ZA TOTO ZVERSTVO BY SOM TISA ODSUDIL NA TREST SMRTI. už len za týcg par dni...
celkovo na vyber sme moc nemali, mohli sme odmietnut a stalo by sa s nami to co s Polskom...odporovat sme moc nemohli ked sa na nas spojenci (francuzi, rusi) vysrali
omg si dakto precitajte nejaku historicku knihu ktora je objektivne pisana....na zaciatku vojny sa hovorilo o tom ze zidia idu pracovat este aj oni si to mysleli a nevedelo sa o tom ze ich vyhladzuju, ked utiekli ti dvaja zidia z koncentraku deportacie sa zastavili a obnovili sa az po povstani...tak tu prestante picovat na Tisa....
NO a to sa vam teraz hovori by som za vojny chcela vidiet vase "hrdinske" odhodlanie....nik nevedel vtedy ako sa vojna skonci budte radi ze vtedy tu bol Tiso.....
Sakul velmi rada by som vedela skade si prisiel na to ze toto vsetko ma Tiso na krku. mam z tvojich reci pocit ze ani nevies o com pises a asi si si to dobre nenastudoval....a mala rada...tuto temu neotvaraj, kym ju nemas dobre nastudovanu a laskavo nepis nazory typu Tiso je vojnovy zločinec lebo taketo tvrdenie je prilis odvazne aj na poprednych (ale solventnych) historikov!!!
p.s.:Tiso popraveny bol, takze Ty by si to uz robit nemusel....radsej si to este nastuduj, potom mozeme SERIÓZNE diskutovat
Dicki, nepoučuj ma tu prosim Ťa čo si mam naštudovať a čo nie. Myslím že moj objem mozgu je natolko velký že viem čo si možem sem dovolit napísat a čo nie. AK TU JE NIEKTO KTO JE OPAČNÉHO NÁZORU NECH KLUDNE SEM NA NAPÍŠE ČO SI O TISOVI MYSLÍ.
Pre mňa Tiso neznamenal nič viac ako len kolaborant s nacistami. Patri medzi spodok osobnosti Slovenska. A NEHANBÍM SA TO POVDAŤ.
a čo sa týka zdroja, tak ten je jeden z najdôveryhodnejších na Slovensku. A dúfam že Dicki sa nestotožnuješ s názormi "pána historika" Ďuricu, lebo inak tu s tebou nemám dalej o čom diskutovat. Zdravím..
Sakul, kto je jeden z najdôveryhodnejších? 20. storočie si ešte na prednáškach nemohol mať, tak by ma zaujímalo, kto o tokm hovoriť, keďže za najpovolanejších považujem našich prednášajúcich zameraných na 20.st. slovenských dejín.
Navyše - nezabúdaj, že fakty sa dajú podať aj s názorom, ktorý nevedomky od prednášajúceho preberieš.
mam toho profaka na historickom proseminari a ak ho poznáš tak vieš kto asi ti može davat z nich pracu naviac... čiže nielen to čo je povinne, teda seminarku napisat...
No, na proseminari je bezne praca "naviac" proseminarka je jasna vec, ale na tom predmete sa mas naucit robit s pramenmi a interpretovat text, cize domace ulohy zas tak nezvycajne nie su
vsak ja ti nebudem kritizovat nazor, kazdy ma na tuto temu odlisny postoj, lebo je to dost kontroverzna tema, no ja tvrdim opak, za to si stojim a nemam problem si ho obhajit....a co sa tyka Duricu, ano, on ho mozno prilis glorifikuje, no co som citala jeho knihy a trocha si to preklepla, mal celkom dobre podlozene argumenty....
Sranda Juraj66655 napisal jasne urazlivy nazor voci zidakom, a zostane to bez reakcie. Ked ja som zalozil forum: "Moj oblubeny ZID" tak sa banda kokotkov stazovala ze je rasisticky motivovane, pritom tam nic nenavistne ani urazlive nebolo.
Aj tak je to len sucast OVELA vyssej politiky, do ktorej mi obycajni smrtelnici nikdy nebudeme naozaj vidiet a budeme slepo verit tomu, co sa ucime v skolach, alebo co nam podsuvaju pseudohistorici a media - nerieste to, to neporiesite, fakt nie
Dungeo - suhlasim, toto patri medzi historicke udalosti do ktorych naozaj nikto uplne nevidi. A iba naivny si mozu mysliet ze poznaju "skutocnu pravdu".
teras ste vsetci mudry len som zvedava co by ste robilivy na Tisovom mieste somzvedava ako tubolo spomenute ciby ste sa vy dali deportovat s tymi zidmi ... aa coviemod mojej prababky ludia sa za Tisa nemali zle.. a slovaci nemali na vyber .. a nerobte sa cil velkymi hrdinami som zvedava kolko zvas by tam tym zidom pomahali vsetkym by vambol prednejsivas zivot ako nejakeho cudzieho zida ... a teraz neobranujem ani zidov ani Hitlera ani Tisa ... su to dejiny aa ked chcete o nich nieco vediet nemozte byt ani na jednej strane lebo potom si budete zistovat len toco chcete vediet vy
Shirley - a dopaze, to bolo prvykrat po dlhom case, co mi uletela hruba chyba, kokso, vzdycky som maval s diktatov jednotky Ale ten nominativ pluralu mam spravne
Sakul /a ostatní/ neviem o aké pramene sa opieraš alebo akých historikov tu kopíruješ ale už len podľa toho ako si to napísal mám dojem ako keby si to prvýkrát začul v krčme od svojho deda. A zrazu tu 21 ročný chlapec za ten svoj dlhý život neskutočne sčítaný sebavedomo začne vypisovať rôzne radikálne názory v presvedčení , že iná pravda neexistuje.Ak si taký zástanca židovského náboženstva a možno si aj sám žid skús sa zamyslieť prečo žida storočia boli neustále prenasledovaní ? Myslíš si , že len preto že mali majetky alebo boli inéhou náboženstva ? Doporučujem ak sa tak rád zaujímaš o fakty prečítaj si niečo od Davida Duke - doporućujem Moje prebudenie.
toso, ked už spomínas teda mojho deda, tak on na rozdiel od teba zažil vojnu a vie ake to bolo svinstvo cele a že za všetko môžu nemci... inak škoda sa tomu viac vyjadrovať..
Talmud priatelia... nacihnus je hnus ale ozajstne zlo sa skryva vo viere ktora vytvorila vsetky ostatne jasne ze fiktivne ako aj to nase... vase... a tak znicila vsetky imperia a dnes ovlada media financie cize cely svet bezte kukat farmu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Perfektný prispevok...
A súhlas so Zabeus
Keby im islo zdochnut decko a potrebovalo by krv a po ruke by bola len zidovska tak som zvedavy , co by spravili , pretoze zvnutra vyzerame vsetci tak isto.
Ano, vedel som už o tom, rozprával mi o tom dedo. Hranica s Maďarskom bola vtedy pri ich dedine. Gardisti viezli niekoľko židovských rodín cez ich dedinu a nechali ich uprostred poľa v Maďarsku. Si predstavte že by niekto vás zobral z domova a vyhodil vás ako nejaké smeti na skládku. Je to hnus...
V ktorej dedine býval tvoj dedo? S tým "vyhodením" na pole to mas pravdu. A vraj tam mali byt pre nich zabezpečené "Tabory" ale kedže to všetko bolo tak rýchlo urobene, bolo ich primálo. A aj tak.. boli na "uzemí nikoho" takže Slováci tam v podstat nemohli už zasahovat, nieto ešte madari... boli to hajzli.. čo viac dodat... UŽ LEN ZA TOTO ZVERSTVO BY SOM TISA ODSUDIL NA TREST SMRTI. už len za týcg par dni...
Všetci si Tisa hája.
Keby bol taký hrdina išiel by so židmi tiež keď "nevedel, kam ich posiela."
A aspoň nestratilo svoj xicht zapredaním sa fašistom.
BTW: V Polsku je nepormerne viac neonacistov ako u nas.
to ze je v polsko omnoho viac neanackov je jedno, su 7 krat ludnatejsou krajinou
NO a to sa vam teraz hovori by som za vojny chcela vidiet vase "hrdinske" odhodlanie....nik nevedel vtedy ako sa vojna skonci budte radi ze vtedy tu bol Tiso.....
p.s.:Tiso popraveny bol, takze Ty by si to uz robit nemusel....radsej si to este nastuduj, potom mozeme SERIÓZNE diskutovat
Pre mňa Tiso neznamenal nič viac ako len kolaborant s nacistami. Patri medzi spodok osobnosti Slovenska. A NEHANBÍM SA TO POVDAŤ.
a čo sa týka zdroja, tak ten je jeden z najdôveryhodnejších na Slovensku. A dúfam že Dicki sa nestotožnuješ s názormi "pána historika" Ďuricu, lebo inak tu s tebou nemám dalej o čom diskutovat. Zdravím..
Navyše - nezabúdaj, že fakty sa dajú podať aj s názorom, ktorý nevedomky od prednášajúceho preberieš.
Ďuricove knihy sú plné faktov. Jediným problémom môže byť, koľko faktov tam nie je.
Pri tvojej téme sa museli ukázať inteligenti tohto fóra.
Nieco si nacitame, nieco vypocujeme od nasich prednasajucich a uz sa to vezie