Fluoxetín sa indikuje na liečbu depresívnych ochorení, depresívnych ochorení spojených s úzkostnými poruchami, obsedantne-kompulzívnej poruchy, bulimia nervosa, premenštruačného syndrómu.
Keď sa s niekým porozprávam o úplných blbostiach ktoré má napadnú, poprípade mi dá nejakú brutálne fylozofickú radu ktorá zamestná môj mozog aspoň na pár hodín. Ale to sa stáva málokedy. Zväčša hlavne hudba, hranie na klavíry, kreslenie, čítanie...najúčinnejšie je spanie.....ale vačšinou keď na mňa doľahne brutálna depresívna nálada tak sa vyrevem, poľutujem sa, potom vypnem všetky svoje city(neviem ako to robím ale od istého času sa viem ako keby vypnúť a potom niejakú dobu, pár hodín necítim nič) a idem robiť niečo čím sa zamestnám a čo má baví (vyššie spomínané)....hej pomáhajú mi aj simpsonovci, grifinovci a futurama... to mi dokáže zdvihnúť náladu
@uspvanocka ja sa hlásim a poznám kopu ďalších ľudí odtiaľto len nie vždy sa potrebujú vyžalovať ako tí so zlomeným srdcom
a hej už to tu zaznelo, ak hovoríš o tzv. smútku a smutnej nálade, nuž tak potom sa vyplakať, vyrozprávať, vykričať, zabaviť sa, niekomu pomôže opiť sa či zhúliť ale to sú návykové veci to neodporúčam, skôr tá hudba, šport pri ktorom sa uvľoňujú endorfíny alebo najlepšie spánok...uvoľňuje serotonín, mozog sa refreshne a ak to nie je choroba prejde to
ak si chorý a máš depresiu, trreba chodiť na terapie, lieky nedoporúčam, zatiaľ ma len dodrbali, treba nájsť dobrého terapeuta
@mijana nemusi to byt z donutenia, moze to zacat nevinne a skoncit zle...ja ked som si dala ten liek, som tiez nevedela, ake to bude mat nasledujuce ucinky, ale stala som mala pocit, ze ho potrebujem
Priateľstvo. Hudba ( hlavne teda hrať na nástroji alebo spievať si sama či s človekom - to je úplne príjemné si spievať s kamoškou ) cvičiť, tancovať, behať, športovať fyzický kontakt väčšinou tiež kresliť, šiť, niečo vytvoriť, byť v prírode, starať sa o zvířátka ( o psa, mačku, hocičo živé, aj o dieťa nedá sa im neveriť, človek sa cíti viac v mieri s nimi... ) starať sa o záhradu, piecť, variť. Proste robiť vec, ktorá sa dá považovať za prínos, takže som so sebou spokojná, čiže aj pracovať, prípadne učiť sa mi občas pomôže, keď som nervózna z toho, ako málo sa učím. Ale hlavne mať nejaké zážitky na ktoré budem mať sk kým spomínať, preto si myslím, že čokoľvek človek nerobí sám ale s niekým, koho má rád je proti depke úplne mega s krátkodobého aj dlhodobého hľadiska. A pokiaľ robíš niečo, kedy máš rád sám seba tak že si na seba za to hrdý a cítiš sa vtedy super, tak to je tá činnosť pre teba, ktorú by si mal čo najviac robiť a zdieľať svoje pocity z toho s inými neskôr, možno tak nájdeš spriaznené duše. Ak robíš aj niečo zlé , je dobré priznať sa s tým niekomu alebo kľudne do éteru lebo nikdy nevieš s kým si na jednej vlne, pokiaľ tajíš, kto vlastne si...
Díky za rady no asi to tak úplne neje depresia... proste už dlhú dobu som strašne smutný neviem prečo... ale mám aj svetlé chvíľky... najhoršie je to keď som sám a nič ma nedokáže upokojiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
myslim, ze lepsiu radu tu nedostanes ani uz
najlepšia je kombinácia,keď ťa kamoši zoberú na zábavu
zas a znova pripomínam...
a voči tej nálade pomáha kvalitná muzička a pohyb
Keď to v sebe dusím dlhšie a stále nato myslím začína to byť neznesiteľné. Ked mám velke depky tak fakt len tvrdý reset ...
a este som nikdy ziadnu nemala takze neviem sa vyjadrit
ti jebe toto je v pici -.-
a nie je to v piči, alebo.. hej.
@poke hrdzave draty,noze a sekery uz ma niekto iny ostan pri prelozenych meme z netu
a hej už to tu zaznelo, ak hovoríš o tzv. smútku a smutnej nálade, nuž tak potom sa vyplakať, vyrozprávať, vykričať, zabaviť sa, niekomu pomôže opiť sa či zhúliť ale to sú návykové veci to neodporúčam, skôr tá hudba, šport pri ktorom sa uvľoňujú endorfíny alebo najlepšie spánok...uvoľňuje serotonín, mozog sa refreshne a ak to nie je choroba prejde to
ak si chorý a máš depresiu, trreba chodiť na terapie, lieky nedoporúčam, zatiaľ ma len dodrbali, treba nájsť dobrého terapeuta