nezakladala si tu uz nieco take? lebo daco podobne som tu uz videla a tusim od teba...
k teme...preto, ze sa nudis kedze su prazdniny pomyslas na depresie...ale treba sa chodit von stretavat s priatelkami kazdy den potom ta to prejde..alebo len na bicykel korcule..ale kazdy den povinne von
depresia existuje iba u ludi ktory zazily v minulosti velky sok, alebo zlu vychovu takze bud psychologicka alebo oblubeny emo styl ktory zas deprimuje inych ludi...
No nejde o nastročne kktiny ako tu spominal @nietimekki ide o to,ked mate problemy,z rodinou, kamošmi a podobne. Ked vas niečo naozaj trapi,a niesu to vrtochi,že nemate peniaze na niejaku novu hovadinu ktora je v mode.. o to neide..proste,ked vam je hnusne a nebavi vas už ani vyjst von.
ja som si zažila svoje a nebola to taká obyčajná "násťročné koko*iny" ako niekto napísal.. a vtedy nebol nikto pri mne, aby mi pomohol, takže... ja som to riešila všelijako, ani neviem ako som sa z toho sama dostala..
hnevom, nenávisťou, nadávaním, plačom.. všeličo, čo mi zrovna prišlo na um..
teším sa, kedy už bude noc, pôjdem spať, lebo viem, že na druhý deň sa na niektoré problémy budem pozerať úplne inak a už pre mňa možno nebudú predstavovať taký problém ako predošlý večer
sadni si pri rieku na travu,vychutnaj si slnko,hadz kamene do vody a poupratuj v hlave,prehodnot si svoje trapenia,porozmyslaj co s tym môzes spravit ty,za co môzes a v com sa len "vezies".
urcite sa musis premôct a odist z bytu kde su zatiahnute rolety a vsetko naokolo na teba pada a pripomina ti to,preco sa trapis ci depkujes ci co,a to ze sa trapis.Zmen prostredie,inak to bude iba kolobeh doliehania,prazdna a smutku.Chod von a dychaj..je tam pekne.Aj ludia su fain.Skus niekoho len tak pozorovat..Cojaviem..hlavne sa v tom neplacaj dalej.
ja som melancholický sangvinik aprednedávnom som jednou trpel, ale to nebolo len tak že blbotiny.. už som o tom založil forum ale bolo to strašné. Bolelo ma brucho, prosto cítil som sa ako maslo natreté na príliš velký krajec chcleba, škola ma uplne ruinovala lebo pýtala viac a viac a ja som pri tom všetkom nestíhal, kamaráti boli také svine že sa im vôbec nechcelo vonku (a to pre mna bolo najviac, lebo som sa nemal komu vyrozprávat)... útechu som našiel v knihe a v spomínanom upratovaní a premýšlaní ako z toho vyjst, potom ked kamoši vyšli von bolo to lepšie lebo som mal trochu odpočinku a srandy.. inač lahnut si na opustenom mieste na trávu nad mestom ktoré máš na dlani a nikto na teba nepozerá a si sama a len premýšlal s chladnou vodou v tieni v horúci den .... prosto to dokáže tak potešit ... príroda je prosto liečitel sama o sebe.
Musíš zistit prečo to tak je, že máš depky a jednoducho sa na to vyser (nemyslím na problémy) ale chod von a zabávaj sa ... ale ak to spočíva v priateloch .. tak tá príroda a pod.
tu ti dám pár pesničiek čo sú tak dokonalé že ma donútili premýšľat.. sú smutné ale nádherné ale ak nie si na ten štýl tak nič no založil som skusiu takže ti pošlem link a nebudem tu pridávat každú pesničku zvlášt ale máš ich hned v mojom prvom komente: » www.birdz.sk/diskusie/paci-s...
Na naozajstnú depresiu ti pomôžu jedine lieky, príp. psychoterapia. Nič iné! Pretože pri ozajstnej depresii trpí celé tvoje telo, môže sa ti prejavovať aj napr. bolesťami hlavy alebo nevoľnosťou. Možno tak ľahšiu depresiu môžeš riešiť inak, ako som spomínala vyššie. Pi ľubovníkový čaj, skús sa hýbať - prechádzka, krátke cvičenie... Tráv čas s priateľmi, choďte do kina, niekam sadnúť... A mohla by si si čítať nejakú knižku napr. "Moc nášho podvedomia"... Veľa šťastia
Po malych krockoch sa casom da prekonat alebo aspon do unosnej miery , tak od pol roka viac. Hlavne sa treba snazit vyvarovat tomu aby clovek cely den len neprelezal, pripadne nepresedel, aj ked nasilu a s nechutou
netvrdím, že je to super výživový doplnok, ale niekedy to bez nich proste nejde...
Ľahšia depresia sa môže dať zvládnuť bez nich, ale treba na tom popracovať a mohli by pomôcť aj tie veci, čo som písala a máš pravdu, nesmie človek iba ležať, ale si celkovo aj nebyť sám alebo keď si človek sám, tak niečo robiť, aby myšlienky neboli také, aké nemajú byť
@forbiddenrose sak antidepresiva maju od 10-25% uspesnost po vysadeni a ked ich beries len potlacuju teba a vsetko okolo toho. To su lieky hlavne na biznis...
@forbiddenrose ja priamo osobne nie ale kludne som mohol mat. Ale videl som v rodine dost silno ich ucinky aj na psychiatrii, takze moj nazor na nich je dost uceleny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
k teme...preto, ze sa nudis kedze su prazdniny pomyslas na depresie...ale treba sa chodit von stretavat s priatelkami kazdy den potom ta to prejde..alebo len na bicykel korcule..ale kazdy den povinne von
hnevom, nenávisťou, nadávaním, plačom.. všeličo, čo mi zrovna prišlo na um..
urcite sa musis premôct a odist z bytu kde su zatiahnute rolety a vsetko naokolo na teba pada a pripomina ti to,preco sa trapis ci depkujes ci co,a to ze sa trapis.Zmen prostredie,inak to bude iba kolobeh doliehania,prazdna a smutku.Chod von a dychaj..je tam pekne.Aj ludia su fain.Skus niekoho len tak pozorovat..Cojaviem..hlavne sa v tom neplacaj dalej.
Musíš zistit prečo to tak je, že máš depky a jednoducho sa na to vyser (nemyslím na problémy) ale chod von a zabávaj sa ... ale ak to spočíva v priateloch .. tak tá príroda a pod.
ale depresiu mám len keď mám krámy inak som šťastný človek
nie vlastne depresiu nemávam...
Po malych krockoch sa casom da prekonat alebo aspon do unosnej miery , tak od pol roka viac. Hlavne sa treba snazit vyvarovat tomu aby clovek cely den len neprelezal, pripadne nepresedel, aj ked nasilu a s nechutou
netvrdím, že je to super výživový doplnok, ale niekedy to bez nich proste nejde...
Ľahšia depresia sa môže dať zvládnuť bez nich, ale treba na tom popracovať a mohli by pomôcť aj tie veci, čo som písala a máš pravdu, nesmie človek iba ležať, ale si celkovo aj nebyť sám alebo keď si človek sám, tak niečo robiť, aby myšlienky neboli také, aké nemajú byť
Ale teraz vyzeráš ok, také flegma xD