Jedno forum som uz davno pisala a stale nic nepomohlo.Kto to pozna a co vam nato pomaha? Nemyslim klasicku zlu naladu co trva kratko ale pocit co trva niekolko mesiacov mozno rokov a zmeni uplne cloveka.
pobi sa o svoje šťastie, viac sa asi k tomu nedá povedať
a možno dá..
šťastná nebudeš keď pre to nič nespravíš, skús začať napríklad športom ktorý ťa baví, budeš mať lepšiu postavu vydrž endorfíny viac sebavedomia
uvedom si že život nie je rozprávka a nedá sa na svet pozerať cez ružové okuliare, o dobrý život ľudí a šťastie sa treba pobiť
skús si nájsť ľudí ktorí ťa potiahnu pozitívne a pri ktorých budeš môcť osobnostne rásť, stanov si nejaké ciele čo chceš splniť, nie priveľké, tak aby sa dali splniť a sústreď sa na nich
vylúč negatívnych ľudí zo života, preruš s nimi kontakt
stráž si čas, je to najväčšia hodnota čo človek má a práve to ako ho tráviš ti ovplyvňuje život a aj tvoje šťastie
niekomu môžu pomôcť ak niekomu dá lásku potesenie atd - napríklad si kúp zviera alebo podobne
musíš si podľa mňa budovať svoj vlastný svet v ktorom si štastná, inak to nepôjde, rozmýšlať, trochu analyzovať chyby a zlepšovať sa
sa vraví že ak 21 dní robíš niečo pravidelne stane sa z toho rutina, skús plávať behať meditovať, možno si ráno prečitaj niečo hodnotné na 5 minút, nejakého seneccu , forda, lincolna niekomu to ovplyvní myšlienky a to je najdôležitejšie, to na čo myslí čo zamestáva tvoju mysel a dá sa to ovplyvniť
skús nájsť čo ťa baví, nestaraj sa o to čo si myslia iní lebo aj tak všetci sme prach a prach budeme
ráno si sprav dobrú pomarančovú štavu, vstávaj skoro buď pruduktívna, posuvaj sa dopredu v tom co ta bavi aj ked pomalsie
pred spanim mysli na 3 pozitívne veci čo sa ti počas dňa stali
zhovaráj sa s ľudmi nie o novinách bulvári politike ale o tvojich cieľoch v živote, ľudia si vôbec neuvedomuj=u ako velmi podstatne je to na co myslia a o čom rozprávajú
život je hra, nemusíš mať nejlepšie karty ale dá sa zahrať dobrá partia
veď tu sme krátko
tak nech to sakra stojí za to...aspoň sa o to pokúsiť..
daj do života všetko nič iné nemáš,seba svoje telo svoj chrám svoju myseľ
hraj naplno ! a taktizuj, netreba vždy hovoriť všetkým všetko
life is motherfucking game so have some ace up your sleeve
Keď ti to už prerastá cez hlavu a nevieš si pomôcť sama mala by si navštíviť lekára. Alebo aspoň terapeuta. Veď na tom nič nieje hľadať pomoc u odborníka keď si človek nevie pomôcť sám. Od toho predsa sú.
určite nie i veriaca, zrejme máš dušu zablokovanú zlými skutkami a tie ťa zožierajú, až ťa nakoniec zničia...
choď za kňazom, nájdi odvahu, pokor sa a Boh ťa oslobodí od všetkého zlého...
@marcello1111 Táák určitééé...
Peter mi príde jak taký internetový troll, ale toto napísal grandiózne...aj s tým blantom, ale nech si ho odpáli po tom, čo bude mať také menšie životné víťazstvo
@Laurinka12345 nič tak úplne nepomáha, preto sa tomu hovorí depresia a nielen dlhodobý smútok.
hľadaj veci ktoré ťa aspoň trochu tešia, a veci ktoré ti dávajú pocit že si užitočná, potrebná, v akomkoľvek význame. zbieraj si také veci do života, hromaď ich, venuj im čas a energiu a činnosť.
(nemyslím fyzické veci)
a vytrvaj aj keď nechceš, aj keď sa ti nechce, aj keď v tom niekedy nevidíš zmysel. trénuj sebadisciplínu.
vraj to prinajmenšom robí celú vec relatívne znesiteľnou. a okrem iného je to vraj všeobecne vcelku dobrá rada do života.
@marcello1111 Predstav si že niekomu umrie celá rodina, človek má depku takže je zablokovaný od zlých skutou? Na čom fičíš? Však aj kňazi často odporučia psychológov.
@marcello1111 A o čom písala vieš? Vieš čo ju trápi? Ako vieš že nie je veriaca? A čo tak miesto tvojich šplechnutí je ponúknuť aby sa vyrozprávala? Či hladnému ideš dať bibliu alebo radšej chlieb? Či Ježiš ukecával niekoho na svoju vieru? Máš to pomýlené
@kierkegaard
ty si odkiaľ, Ježiš poslal svojich učeníkov - apoštolov do sveta, aby hlásali Jeho slovo...
ty ukecaný, bez hriechu človek....
príď do žiliny a ma ukameňuj...
najvačší problém s depresiou je každému pomože niečo iné,niekomu stačí užívať lieky,niekomu psychoterapia,dost záleží aj od toho o aký stupeň depresie sa jedná,každopádne ak to bez nejakej zjavnej príčiny trvá dlhšie ako 2-3 mesiace tak treba vyhladať psychológa alebo psychiatra
@marcello1111 A? Tým chceš povedať čo? Že ideš po ľuďoch hádzať Biblie ale skutek utek? VIERA BEZ SKUTKOV JE MŔTVA, to si zapamätaj....a na čo by som ťa mal ísť ja ukameňovať, však ťa život dosť kameňuje, škoda no,je mi to ľúto, keby si radšej ľudom vedel pomáhal...dobre dneska som na teba minul všetky slová na teba.
@kierkegaard
dobrý sudca z teba, je mi ťa ľúto....
dievčine som len poradil čo by mohla urobiť, je to jedná z možností, lenže ty si frajer, hneď tu hejtuješ a súdiš ma...
a ty "spravodlivý, bez hriechu" si jej čo poradil?, obúvaš sa do mňa, si sa zrejme zle vyspal, takto sa kresťan katolík nespráva....
@marcello1111 Nie, nespráva, hanba mi, hanba....dneska idem chodiť posypaný popolom a oblečený vo vrecovine a zvoniť zvoncov a kričať "špinavý, špinavý"
ignoruj to. ja mam dost tazke depresie v podstate od 15 rokov (booha, to uz je skoro 8 rokov, slusny vykon), skusil som vsetko, nepomohlo nic, chvilami som na tom bol velmi zle. bezne som aj niekolko mesiacov v kuse chodil ako matoha, uplne ignorujuc svet okolo seba, sustredujuc sa na svoj smutok. ale proste som sa naucil to ignorovat, nech to znie akokolvek neuveritelne len nesmiem byt dlhsiu dobu sam, toboz nie po tom, co sa mi nieco nepodari. to spusti moj samodestrukcny mechanizmus a.k.a. "vsetko som dojebal, vsetko je na picu, niet sposobu ako to napravit, zomriem sam v jednoizbovom byte s minimalnou mzdou" a ked nemam po ruke nikoho, koho pritomnost by ma nutila spravat sa normalne, tak to ide dolu vodou. ono si treba uvedomit, ze ta depresia je uplna debilina. len to robi zle, nicomu to nepomaha, nic sa s tym neda robit, cloveka to vo vsetkom brzdi a otravuje. razim teoriu, ze problem, ktory clovek ignoruje dostatocne intenzivne, prestane byt problemom a ked sa toho neviem zbavit a je mi to na nic, tak sa s tym skratka nebudem zaoberat. ja presne viem, co ma urobi stastnym a je v podstate iste, ze to skor ci neskor dosiahnem. depresia ma pri tom len spomaluje. viem, ze ked si splnim svoje ciele, tak sa vytrati definitivne a do tej doby skratka nema zmysel nechat sa nou obmedzovat. stale tam je a stale sa z casu na cas prejavi, ked si nedam pozor, no na rozdiel od starych casov, dnes uz moj zivot prakticky nijakym sposobom neovplyvnuje a moje okolie ani len netusi, ze som v depresii, kdezto dakedy to bolo ludom jasne na prvy pohlad.
@laurinka12345 Hmmm všetci ti tu v podstate radia hlúposti a zároveň dobré veci... Ako to povedať. Depresia je stav chémie v mozgu a ten mozog patrí iba tebe. Chronické poruchy mozgu medzi ktoré sa dá depresia niekedy zarátať sa väčšinou udeje s nejakou traumou. Traumu vyvoláš cez vnem, často ide o narušenie hladín dopamínu a serotonínu, čo sá dá označiť ako nenávratné dojebanie si chémie, ale človek v nej často zostáva s jediného prozaického dôvodu-je to pohodlné. Každý stav, ktorý si mozog dlhodobo udržiava sa stane pre myseľ akousi domovinou a neschopnosť vymaniť sa z neho je len o strachu z toho čo bude v nepoznanom stave myslenia, ku ktorému by mala prejsť je jedno že predstava tohoto stavu môźe byť lepšia, obavy udržia tvoje podvedomie v stave kedy nedovolí uviesť v mozgu žiadne zmeny. Aj preto ľudia trpiaci depresiami často ostávajú zaseknutý v určitom veku. Ďalší problém je, že mnoho ľudí chce zmeniť svoj stav n nejaký určitý, čím si môžu akurát tak navodiť bipolárnu poruchu. Chcú byť šťastnými miesto smutnými a vytvoria si dva druhy fungovania mozgu ktoré sa neovládateľne striedajú v závislosti na aj nepatrných vonkajších vplyvoch.
Najideálnejšie je preto ísť za niečím INÝM a posunúť sa. Nie ku šťastiu, alebo od nešťastia, ale urobiť skutočný osobnostný posun bez predstavy, ako by mal výsledok tohoto posunu vyzerať. Na to je treba obnažený pohľad na fungovanie vlastnej mysle, na to, prečo ti je tvojej mysli tak pohodlne v tomto stave a pozrieť sa na to čo z neho sebecky ťažíš. Hladiny látok v mozgu, ktoré trauma, závislosti alebo iné veci zvýšia a už sa nedajú znížiť nenapravíš, môžeš ich však dosahovať vedome, nie vytvárať inú poruchu aby sa podvedome zvyšoval objem týchto látok v mozgu a dosahoval hladinu pri ktorej dokážeš bipolárnou poruchou, ktorá v konečnom dôsledku depresie len prehlbuje. Šťastie a nešťastie sú proste len odrazy chemických procesov v tvojej hlave a za každý pocit, šťastia a nešťastia si môžeš sama. Takže ak nechceš skončiť ako večne ľutujúca sa socka mala by si tú myseľ uchopiť. Chceš cíiť šťastie, skús to cez adrenalín,, alebo sa proste pozri na svet taký aký je, v realite bez šťastia a nešťastia, stabilizuj svoju myseľ v stázi, kedy si každý svoj pocit budeš uvedomovať len ako chemický proces a zvyšok tvojho mozgu prestanú hladiny týchto látok natoľko ovplyvňovať aby ti prekážali v každodennom fungovaní.
mne pomohla psychiatrička, aj keď som k nej najskôr nechcela ísť....depresia je diagnóza a lieky ti pomôžu ak ju naozaj máš a rob čo ťa robí šťastnou, poprípade si tú činnosť nájdi...na svete je toľko rozmanitých činností, stačí len otvoriť oči a čo mi najviac uškodilo? príliš premýšlania...aj preto je dôležité nyť zaneprázdnená niečim príjemným
@i_fight_zombies Ako si na tom inak teraz? Ešte berieš lieky? Poznám ľudí, ktorým lieky v tom, že im vlastne ukázali iný stav mysle a sfunkčnenú chémiu čím vlastne naučili hlavu fungovať v pre nich uspokojivom stave aj bez nich, ale zasa poznám ľudí čo sa bez tabletky teraz nevedia pohnúť ani z postele lebo sú v tom, že ten mozog im bez nich ani správne fungovať nemôže. Inak nesúhlasím veľmi s tým premýśľaním, ono to premýšľanie je neutrálne, keď má niekto eufórie je brané ako veľmi povzbudivé a dosahuje sa cezen veľa uspokojenia, keď ten človek premýšľa pozitívne na druhej strane depresívny ľudia vždy budú to premýšľanie smerovať do toho aké je a aké bude všetko zlé. Poznám jeden prípad, ktorý sa z ťažkých depresií dostal dokonca len vďaka premýšľaniu tým, že prestal sa trápiť s tým ako má v sračkách život a začal proste vymýšľať kadejaké veci. Teda ako je rpavda, že to potom kombinoval s tvorbou týchto vecí že proste vymyslel za deň čo by išlo, (sadenie paradajok, stavanie bunkru, prerábky na dome.) sprvil a potom rozmýšľal nad tým ako to zlepšovať a užíval si plno maličkostí, tiež sú prípady kedy vzdelanie a vedomosti zlepšili duševnú kondíciu človeka aj keď vedomosti dokázali ju často aj zhoršiť. Takźe neviem, chvíľami sa mi zdá to negatívne premýślanie ako produkt depresie, inokedy zas depresia ako produkt premýšľania.
@Karlotiskot mne je uzasne! snazim sa mat iny pohlad na zivot, uzivat si ho, tesit sa z drobnosti ja uz beriem lieky len na bulimiu, nie na depresiu a to co komu pomaha je individualne, hovorila som cisto z vlastnej skusenosti
Nepoviem tu žiadne múdro ale jadrom celej depresie je stotožňovanie sa s myšlienkami a emóciami, čím vzniká dojem, že všetko, čo sa deje vnútri, je pravda aj vonku. Svet nie je v hlave ... ale vonku. Áno, samozrejme - je pravda, že svoju realitu si vytvára každý sám, a existuje ich nekonečné množstvo. Každá je špeciálna. Ale ako bude vyzerať ? O tom rozhodujeme len a len a len my. Myseľ je dobrý sluha, ale zlý pán .
Btw. Mne veľmi pomohla dostať sa zo sračiek kniha Síla přítomného okamžiku. Napísal ju majster učiteľ Eckhart Tolle (videá priamo s ním sa dajú nájsť na YT). Nejedná sa o sektu ani náboženstvo, len vysvetľuje, že bolesť a utrpenie sú 2 rozdielne veci, a tá 2. je voliteľná . Každopádne, nech sa vám všetkým darí a majte sa radi ( a aj ostatných samozrejme ).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
a možno dá..
šťastná nebudeš keď pre to nič nespravíš, skús začať napríklad športom ktorý ťa baví, budeš mať lepšiu postavu vydrž endorfíny viac sebavedomia
uvedom si že život nie je rozprávka a nedá sa na svet pozerať cez ružové okuliare, o dobrý život ľudí a šťastie sa treba pobiť
skús si nájsť ľudí ktorí ťa potiahnu pozitívne a pri ktorých budeš môcť osobnostne rásť, stanov si nejaké ciele čo chceš splniť, nie priveľké, tak aby sa dali splniť a sústreď sa na nich
vylúč negatívnych ľudí zo života, preruš s nimi kontakt
stráž si čas, je to najväčšia hodnota čo človek má a práve to ako ho tráviš ti ovplyvňuje život a aj tvoje šťastie
niekomu môžu pomôcť ak niekomu dá lásku potesenie atd - napríklad si kúp zviera alebo podobne
musíš si podľa mňa budovať svoj vlastný svet v ktorom si štastná, inak to nepôjde, rozmýšlať, trochu analyzovať chyby a zlepšovať sa
sa vraví že ak 21 dní robíš niečo pravidelne stane sa z toho rutina, skús plávať behať meditovať, možno si ráno prečitaj niečo hodnotné na 5 minút, nejakého seneccu , forda, lincolna niekomu to ovplyvní myšlienky a to je najdôležitejšie, to na čo myslí čo zamestáva tvoju mysel a dá sa to ovplyvniť
skús nájsť čo ťa baví, nestaraj sa o to čo si myslia iní lebo aj tak všetci sme prach a prach budeme
ráno si sprav dobrú pomarančovú štavu, vstávaj skoro buď pruduktívna, posuvaj sa dopredu v tom co ta bavi aj ked pomalsie
pred spanim mysli na 3 pozitívne veci čo sa ti počas dňa stali
zhovaráj sa s ľudmi nie o novinách bulvári politike ale o tvojich cieľoch v živote, ľudia si vôbec neuvedomuj=u ako velmi podstatne je to na co myslia a o čom rozprávajú
život je hra, nemusíš mať nejlepšie karty ale dá sa zahrať dobrá partia
veď tu sme krátko
tak nech to sakra stojí za to...aspoň sa o to pokúsiť..
daj do života všetko nič iné nemáš,seba svoje telo svoj chrám svoju myseľ
hraj naplno ! a taktizuj, netreba vždy hovoriť všetkým všetko
life is motherfucking game so have some ace up your sleeve
choď za kňazom, nájdi odvahu, pokor sa a Boh ťa oslobodí od všetkého zlého...
Peter mi príde jak taký internetový troll, ale toto napísal grandiózne...aj s tým blantom, ale nech si ho odpáli po tom, čo bude mať také menšie životné víťazstvo
hľadaj veci ktoré ťa aspoň trochu tešia, a veci ktoré ti dávajú pocit že si užitočná, potrebná, v akomkoľvek význame. zbieraj si také veci do života, hromaď ich, venuj im čas a energiu a činnosť.
(nemyslím fyzické veci)
a vytrvaj aj keď nechceš, aj keď sa ti nechce, aj keď v tom niekedy nevidíš zmysel. trénuj sebadisciplínu.
vraj to prinajmenšom robí celú vec relatívne znesiteľnou. a okrem iného je to vraj všeobecne vcelku dobrá rada do života.
ona písala o vymretí svojej rodiny, že som to nepostrehol...
ty si odkiaľ, Ježiš poslal svojich učeníkov - apoštolov do sveta, aby hlásali Jeho slovo...
ty ukecaný, bez hriechu človek....
príď do žiliny a ma ukameňuj...
vrať sa na pokec!
dobrý sudca z teba, je mi ťa ľúto....
dievčine som len poradil čo by mohla urobiť, je to jedná z možností, lenže ty si frajer, hneď tu hejtuješ a súdiš ma...
a ty "spravodlivý, bez hriechu" si jej čo poradil?, obúvaš sa do mňa, si sa zrejme zle vyspal, takto sa kresťan katolík nespráva....
ani za slovom si nestojíš @18 , farizej jeden, vodu káže a víno pije....
dám krk na to, že ráno si sa ani nepomodlil k nášmu Pánovi a takýto kresťania budu druhých súdiť, hanba ti veru, hanba!
Najideálnejšie je preto ísť za niečím INÝM a posunúť sa. Nie ku šťastiu, alebo od nešťastia, ale urobiť skutočný osobnostný posun bez predstavy, ako by mal výsledok tohoto posunu vyzerať. Na to je treba obnažený pohľad na fungovanie vlastnej mysle, na to, prečo ti je tvojej mysli tak pohodlne v tomto stave a pozrieť sa na to čo z neho sebecky ťažíš. Hladiny látok v mozgu, ktoré trauma, závislosti alebo iné veci zvýšia a už sa nedajú znížiť nenapravíš, môžeš ich však dosahovať vedome, nie vytvárať inú poruchu aby sa podvedome zvyšoval objem týchto látok v mozgu a dosahoval hladinu pri ktorej dokážeš bipolárnou poruchou, ktorá v konečnom dôsledku depresie len prehlbuje. Šťastie a nešťastie sú proste len odrazy chemických procesov v tvojej hlave a za každý pocit, šťastia a nešťastia si môžeš sama. Takže ak nechceš skončiť ako večne ľutujúca sa socka mala by si tú myseľ uchopiť. Chceš cíiť šťastie, skús to cez adrenalín,, alebo sa proste pozri na svet taký aký je, v realite bez šťastia a nešťastia, stabilizuj svoju myseľ v stázi, kedy si každý svoj pocit budeš uvedomovať len ako chemický proces a zvyšok tvojho mozgu prestanú hladiny týchto látok natoľko ovplyvňovať aby ti prekážali v každodennom fungovaní.
Btw. Mne veľmi pomohla dostať sa zo sračiek kniha Síla přítomného okamžiku. Napísal ju majster učiteľ Eckhart Tolle (videá priamo s ním sa dajú nájsť na YT). Nejedná sa o sektu ani náboženstvo, len vysvetľuje, že bolesť a utrpenie sú 2 rozdielne veci, a tá 2. je voliteľná . Každopádne, nech sa vám všetkým darí a majte sa radi ( a aj ostatných samozrejme ).