Potrebujem pomoc. Mám depresie so samoty. A je to moja vina. Mala som jedinú priateľku, ktorú som od seba odohnala ani neviem prečo a ostala som sama. Nemám chlapca, nikdy som nebola zamilovaná a aj keď mám len 17, je zvláštne, že nemám ani len platonické
Nikto neni dokonaly, musis sa mat naucit samu seba radu aj ked mas tie zuby zle... Vobec si neveris a mas male sebavedomie a to dokazes zmenit len ty sama.
Ale neviem, ako ti pomoct, skus ist za psychologom. Ked tie depresie sama nezvladas, cudzi ludia na fore ti tazko pomozu.
ok, toto co si popisala je tazke, zlozite.... neviem ako vyzeras a ani ako sa spravas.. tak pekne po poriadku:
- jedinu kamosku si od seba odohnala a ni nevies preco-tak moja mila nestazuj sa -za to si mozes sama...
-neviem ako vyzeraju tvoje zuby... neviem co pre teba znamena krive..ale existuju aj ludia, ktorym nezalezi na zuboch..ale ked si odohnala najlespiu kamosku-ani nevies preco ako chces nadvazovat nove znamosti?!
-sama si si na zaciatku zodpovedala svoj problem-ze je to tvoja vina-tak si uvedom co chces, co nechces a podla toho sa spravaj...
Počkaj si ešte rok. Veď to nemáš k 18 až tak ďaleko.
Zatiaľ si uvedom,že sú ľudia ktorý sú na tom oveľa horšie a v ich situácii nie je ani riešenie,ale ty tú možnosť máš.
Hlavne nebuď k rodine odmeraná,pretože tá ti má byť teraz oporou!Skús sa s tou kamoškou opäť priateliť. Určite bude rada...
A prečo ti ide tak "silou mocou" o nové vzťahy?Netlač nato!Príde to vtedy,keď to budeš najmenej čakať,uvidíš,že sa nájde niekto komu nebude vadiť,že máš "krivé zuby".
Moje zuby sú v hroznom stave, to mi môžeš veriť. Inak som celkom pekná, ale v spoločnosti sa nedokážem uvoľniť. Keď začnem hovoriť, väčšinou sa všetci na mňa pozrú a ja mám pocit, že na zuby a znervózniem. Keď to takto píšem, znie to smiešne, ale ani si nevieš predstaviť, ako sa cítim. Nemôžem sa ani poriadne usmiať a preto si mnohí myslia, že som namyslená. Nedokážem to prekonať, ani psychológ mi nepomohol. Už nechcem odbornú pomoc, chcem počuť názory obyčajných mladých ľudí. Osobne si myslím, že zlé zuby prekážajú všetkým.
hm..no ja si myslim, ze mam krive zuby..aj ich mam..nie sice vela ale mam..a tiez je to takee...ze boze kukaju s ami na zuby..a tak..ale vies co ti poviem? je mi to jedno....ako si spominala, je mnozstvo inak postihnutych ludi...a dokazu sa zabavat..
@7 snazila sa ti dat najavo, ze ma strojcek, nie ze ty si ho mas dat, a ze strojcek tiez nie je prave to najlepsie (viem mam ho aj ja) a ze ho este aj rok bude mat (aj ja) a ze s tym nic nenarobime, rok si pockame, tak aj ty
Preco sa sustredis len na svoje zuby? To jednoducho nezmenis, jedine po tej 18, tak sa s tym musis vyrovnat. Ani ja som neni so vsetkym na sebe spokojna, to neni nikto na svete.
Mne osobne by zle zuby neprekazali, dolezite je, aky si clovek. A myslim, ze ani vacsine ludi, len ked ty nedas nikomu sancu ta lepsie spoznat, lebo svojim spravanim vsetkych odhanas.
Skus sa zoznamit s niekym cez net, anonymne a ked si s tym dotycnym budes dlhsie pisat, verit mu, tak sa mu s tym zdover a uvidis, ze ta urcite neokasle len preto, ze nemas carovny usmev.
Ja viem, že mi ten strojček neradila. A tiež viem, že môj problém nie je nič v porovnaní s inými problémami. Ale ako si to mám vtĺcť do hlavy? Neviem sa s tým zmieriť. Nechcem tu zo seba robiť martýra, ale vážne ma to ničí. Takmer nevychádzam z domu. Celé leto som takmer zavretá doma, ja viem, že je to moja chyba, ale neviem si pomôcť. Mám hrozné depresie. Nemám jedinú šťastnú spomienku. A pritom som inak zdravá, nie som postihnutá, a predsa sa nedokážem tešiť zo života. Som sebecká?
Zubari ti mohli tvrdit hocico, kazdopadne ak sa nemozes rozhodnut sama lebo nemas 18, tak sa mozu za teba rozhodnut tvoji zakonni zastupcovia. Samozrejme zubari sa vyhovaraju, pretoze vedia ze mas zle zuby a nechcu si pripadne pochybenie z ich strany zobrat na triko.
Mozno sa mylim (co velmi pochybujem), ale nebolo by zle kontaktovat Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ci je takyto postup od nich korektny.
Zubari maju bohuzial pravdu do 18 nemozu dat umele zuby lebo chrup je este vo vyvine a dochadza k posunu zubov.Aspon take volaco mi moj zubar rozpraval.
No veď pozri máš 17, zachvíľu máš 18 bude to v pohode.. a ak sa nemýlim tak by ti niečo mala aj poistka zaplatiť, nie? ak nie všetko aspoň čiastku.. opravte ma ak sa mýlim
no páni...pravda je, že dokonalý nie je nikto...nemám síce problém tvojho rozsahu, ale vďaka mojej hypermegagigateraultrainteligentnej detskej lekárke, ktorá ma už od malinkatého malička dopovala antibiotikami a liekmi, a všebecne kvôli blbej pečeni (nie, nie alkohol ), moje zuby síce nevyzerajú zle, ale žiarivo biele taktiež nie sú
dôležité je, (bacha, filozofické kecy) aby si začala mať samú seba rada...uznávam, sú ľudia čo sa vysmievajú, takí, ktorým všetko odlišné príde hrozné, ale dôležitá je osobnosť...možno nie na prvý pohľad, lenže v konečnom dôsledku záleží skôr na tom, ako človek rozpráva, než to, aké zuby má v ústach, z ktorých tie slová vychádzajú...holt sme tvory povrchné, ale len do určitej miery...ver si, iný v teba veriť nebudú, ak to najskôr neurobíš sama...
ja mam vacsi problem ako ty Janehellen a snazim sa s tym zit aj ked je to tazke a nemam pocit ze by ma za to niekto odsudzoval alebo daco ale stretla som sa aj s takymi ktori sa mi smiali a tak zvykla som si tiez mam strojcek a v 18 idem na plasticku operaciu a kamosov by som nechcela nikdy stratit bez nich si zivot neviem predstavit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Ale neviem, ako ti pomoct, skus ist za psychologom. Ked tie depresie sama nezvladas, cudzi ludia na fore ti tazko pomozu.
- jedinu kamosku si od seba odohnala a ni nevies preco-tak moja mila nestazuj sa -za to si mozes sama...
-neviem ako vyzeraju tvoje zuby... neviem co pre teba znamena krive..ale existuju aj ludia, ktorym nezalezi na zuboch..ale ked si odohnala najlespiu kamosku-ani nevies preco ako chces nadvazovat nove znamosti?!
-sama si si na zaciatku zodpovedala svoj problem-ze je to tvoja vina-tak si uvedom co chces, co nechces a podla toho sa spravaj...
drzim ti palce
Zatiaľ si uvedom,že sú ľudia ktorý sú na tom oveľa horšie a v ich situácii nie je ani riešenie,ale ty tú možnosť máš.
Hlavne nebuď k rodine odmeraná,pretože tá ti má byť teraz oporou!Skús sa s tou kamoškou opäť priateliť. Určite bude rada...
A prečo ti ide tak "silou mocou" o nové vzťahy?Netlač nato!Príde to vtedy,keď to budeš najmenej čakať,uvidíš,že sa nájde niekto komu nebude vadiť,že máš "krivé zuby".
Zatiaľ ti vážne,neviem nič iné poradiť.
sak nieje vsetko iba o zuboch
a hoc aj keby si si dala tie zuby spravit, az ked si na ne zarobis..no a co! nie kazdy ma boahytch rodicov
Mne osobne by zle zuby neprekazali, dolezite je, aky si clovek. A myslim, ze ani vacsine ludi, len ked ty nedas nikomu sancu ta lepsie spoznat, lebo svojim spravanim vsetkych odhanas.
Skus sa zoznamit s niekym cez net, anonymne a ked si s tym dotycnym budes dlhsie pisat, verit mu, tak sa mu s tym zdover a uvidis, ze ta urcite neokasle len preto, ze nemas carovny usmev.
@12 dik ze si mi pripomenula co zo mna robi strojcek fakt mile od teba
urcite si nemyslim, ze strojcek ludi spati preboha! ved nie sme male deti , aby sme sa posmievali!
Mozno sa mylim (co velmi pochybujem), ale nebolo by zle kontaktovat Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ci je takyto postup od nich korektny.
dôležité je, (bacha, filozofické kecy) aby si začala mať samú seba rada...uznávam, sú ľudia čo sa vysmievajú, takí, ktorým všetko odlišné príde hrozné, ale dôležitá je osobnosť...možno nie na prvý pohľad, lenže v konečnom dôsledku záleží skôr na tom, ako človek rozpráva, než to, aké zuby má v ústach, z ktorých tie slová vychádzajú...holt sme tvory povrchné, ale len do určitej miery...ver si, iný v teba veriť nebudú, ak to najskôr neurobíš sama...