V koľkých rokoch je podľa vás priemerné dieťa schopné naučiť sa pracovať s PC (základné kroky)? V koľkých rokoch by ste dali vašim deťom prístup k PC? Aké detské hry by nemali chýbať v prvom PC, ktoré dieťa dostane?
Nviem co su zakladne kroky, ale ked zapnut/vypnut PC, zapnut net a vygooglit nieco alebo spustit hru, tak mozno aj skolkar, neviem..
Prístup k PC? . to neviem .. ja by som mu umožnil pristup až po niekolkých rokoch hrania sa vonku s kamarátmi. Lebo ked raz príde PC tak bude tam furt.
A detské hry nepoznám no.
Ja som na prvom stupni zakladnej naucil robit na pc kvoli tomu ze som chodil na pocitacovy kruzok. Ale inak som sa predtym doma naucil robit s nim dako
@1 "a vygoogliť niečo ... možno aj škôlkar" bežný škôlkar ledva napíše svoje meno, to chcem vidieť ako by také decko "googlilo"
ale inak súhlasím s @1 , mám malú sestru a také tie záklasné úkony vie - vie zapnúť počítač, pustiť si film uložený v PC aj na DVDčku, vie si otvoriť kreslenie, hry, aj prehliadač (ale vyhľadávať stránky nevie, má uložené odkazy na rozprávky a tak)
ja som mal pc velmi skoro, kedze ho mama potrebovala na pracu. ked sa nad tym takto zamyslam, pc bol doma este pred tym, nez sa mi zacali vytvarat spomienky. a moja prva hra bol doom 2!
@darkestangel koľko má rokov? čo sa týka internetu, ten by nemal byť deťom len tak prístupný. mala som na mysli presne tie základy ako zapnúť/vypnúť PC, pustiť hru, zahrať sa a vypnúť hru
Nechapem celkom spristupnovanie takejto elektroniky detom, ktore nevedia citat. Od tych 5-6 rokov je to podla mna celkom primerane, internet co ja viem od 8 s dozorom a od 12 samostatne? Ale ja som mala velmi liberalnu vychovu zas
má 6 rokov (čerstvá absolventka škôlky ). pri počítači nie je bez dozoru a netrávi pri ňom hodiny, takže nevidím nič zlé na tom že sa na ňom postupne učí
základné kroky na pc dokáže ovládať už aj 4 ročné dieťa... možno aj 3 ročné... no ja by som dieťaťu dovolila prvý počítať asi až ked začne chodiť na základnú školu, čiže v 6tich rokoch. samozrejme len na nejaký obmedzený čas... a hry neviem... možne nejaké autové ako NFS, potom aj Sims a pečenie koláčikov a podobne... proste primerané veku... určite aj nejaké logické hry ... a kreslenie
ja poznám deti (aj z rodiny), ktoré majú tri roky a majú už tablety.. keď si ja spomeniem, ako som bola deviatačka a presviedčali sme so sestrami našich s našim zoznamom pre a proti za zavedenie internetu, je mi smutno
No ja neviem, moja dvojročná neter už vie, čo-to na tablete spraviť a to nevie ani poriadne rozprávať... ale tak čo... Samozrejme, že decká pri pc budú keď tam majú milionkrát viac podnetov, tak už funguje ľudská kečeňa a lepšie to nebude... Neviem či je nejaké proti to, že ľudia chcú aby ich deti chodili von, sociálnemu kontaktu sa môžu naučiť aj bez toho aby museli tráviť nejak extra času medzi inými reálnymi deťmi, ale tak čo už, aj tak mi celá výchova deciek príde ako dáka nepodarená hra so živou bábikou, každopádne ak nejakému rodičovi vadí, že chce jeho decko čerpať často nezdravé podnety z pc, nech ho naučia poriadne rozoznávať čo si do gebuľky púšťať, alebo nech mu podnety pripravujú samy...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Prístup k PC? . to neviem .. ja by som mu umožnil pristup až po niekolkých rokoch hrania sa vonku s kamarátmi. Lebo ked raz príde PC tak bude tam furt.
A detské hry nepoznám no.
ale inak súhlasím s @1 , mám malú sestru a také tie záklasné úkony vie - vie zapnúť počítač, pustiť si film uložený v PC aj na DVDčku, vie si otvoriť kreslenie, hry, aj prehliadač (ale vyhľadávať stránky nevie, má uložené odkazy na rozprávky a tak)
ouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu