Všetko čo som mal som si sám zarobil a tak je to podľa mňa správne. To považujem za dobré detstvo, naučil som sa vážiť si peniaze, zodpovednosti a čo som chcel, na to som si zarobil. Mal som šťastné detstvo, mal som dobrých kamarátov, rodinné zázemie. Nikdy som sa nejako neváľal v peniazoch, ale to vôbec nie je to hlavné.
Je smutné, že dnes veľa ľudí vníma len tie peniaze.
Ale tak ked idem niekam do plavarne, na Zumbu alebo ked si kupim obed alebo nieco na studovanie Knihy mi kupuju a tak... Tak to vsetko mi preplatia....
Takze ako obcas mam nudzu ale tak to je o tom ako hospodarim s peniazmi ja....
A ohladne toho ako zijeme?
Je to fajn.... myslim, ze mi nic nechyba co sa tyka financnych veci
Ale tiez si myslim, ze posudzovat detstvo podla penazi je ubohe (ach)
Kladiem trocha ine priority ohladne kvality detstva...
Neviem prečo sa tu kvalita detstva odvíja od množstva peňazí....
Nikdy som nedostávala pravidelne vreckové, ak som chcela nejaké peniaze na kino/zmrzku/bagetu a pod. tak mi trvalo vždy dosť dlho kým som si ich vydrankala, a preto som sa rozhodla zarábať si sama, aj keď mám len 14, cez známych... No svoje detstvo pokladám za skvelé
Detstvo dobre, pekne ... vreckove ziadne, tabory, stanovacky, lyzovacky skoly v prirode ziadne ... nieco som nechcel, na nieco nebolo financii ... ale boly rodinne dovolenky a veela vyletov po Slovensku.
Tak to ma mrzí... a že je vás sedem, to je naozaj dosť, rodičia musia poriadne nad vami bdieť... no ešte to budeš mať zložité, ale pokús sa byť "nad vecou", keď iní majú, a ty nie, posnaž sa neporovnávať sa s ostatnými a tešiť sa z každej maličkosti, čo dostaneš od rodičov alebo iných
ja som s detstvom spokojny net nebol kompy dosť slabe elektronika mobil veľky ako tehla ten sa mi ani nechcelo nosiť sebou ale žiť len z mizerneho vreckoveho 10-15 € na tyždeň tak neprežijem asi ani deň teraz ...čiže musim makať
preboha hento su čo za možnosti,že super tábory,LOL LOL LOL
a fakt,kvalita detstva závidí od peňazí? ee
nie peniaze sme nemali,no ja som to chápal už ako malý a nikdy neboli žiadne závidenia ani mrnčanie že niečo nemožem mať,keď nebolo tak nebolo,a basta. a NIKDY som nedostával vreckocé,vôbec som nepotreboval
malé deti ktoré kupu v peniazoch potom aj tak v dospelosti vyzeraju.
Podľa mňa, až keď začne dieťa kvôli peniazom hladovať, až vtedy mu skutočne peniaze zhoršujú detstvo. Inak je to v podstate irelevantné (pokiaľ samozrejme nie je rozmaznané).
No možno som výnimka. Určite sme na tom neboli tak, aby som dostal čo si pomyslím, no zároveň (myslím si skromne) som nikdy nič moc nechcel, takže v mojich spomienkach na detstvo peniaze nehrajú žiadnu rolu.
V prvom rade myslim, ze detstvo je cosi, co nie je iba o peniazoch. Nikdy som sa nestazovala, mala som super detstvo - a nepotrebovala som, aby sme mali miliony.
mne nedavali vreckove ked som bola mala, ale obcas len tak ze na 20 sk na nanuk, tu mas 100 sk na pizzu a tak ale inac mi kupovali vsetko co som chcela lebo dedko pracoval v Rakusku tak zarabal fakt vela, vlastne mi kupili vsetko co som chcela okrem kona na ktoreho cakam dodnes
Jedine detstvo závisí v tom prípade od peňazí, keďže niektoré deti si až moc uvedomujú, že majú doma rodičia viac peňazí a dávajú to najavo kamarátom...Ja som mala aj napriek tomu krásne detstvo, aj keď som príliš skoro zistila, čo dokáže ľudská a niekedy aj detská závisť peňazí...a niekedy radšej ich nemať a žiť spokojný život, ako mať a žiť život s napätím, čo Ti kedy dakto spraví...a to platí i v detstve...
ale detstvo je aj o peniazoch......láska je number one, ale žiť sa z nej nedá
a skúste odhadnúť akí sú láskyplní rodičia, ktorí sa stále strachujú, čím nakŕmia svoje deti................treba ich chápať..........plus sami často bojujú s únikmi ako chľast, hry, mimomanželské vzťahy............
@zipporah jeeej dakujem...naozaj si mila.. ..naozaj dakujem ze sa ma snazis rozveselit a poradit.... lenze ja stale nedokazem mysliet na ine ako na to,ze nemam kamosov(lebo vsetci su rozmaznani spratkovia s 30€vreckove-tyzden),nemozem si len tak zajst do kina ci na zmrzku,nechodim na triedne vylety,zohybam sa pre kazducky cenik na zemi aby som ho dala mame na nakup.. ......ale naozaj diki,mozno ze sa nasa financia trosku zlepsi...naozaj este raz velke DAKUJEM
no nie je začo, sama som to mala podobne, hoci sme boli iba dvaja, živila nás iba mama, do mojich trinástich aj babka... preto ti viem dať odpoveď, ale napríklad mňa netrápilo, že niekto mal mobil alebo šiel do kina, materiálna žiarlivosť ma motala jednorazovo (škola v prírode ma však mrzela každým rokom... podarilo sa mi iba raz ísť, potom som o tom čase snívala ešte niekoľko rokov), preto to skús aj ty! presne som sa šalila vzťahmi, kamarátmi, moja existenčná situácia ma doráňala do špiku kostí, chcela som istotne vlastniť duše, čo by oddane žili pre mňa a ja pre nich sranda
držím palce, čo sa týka peňazí, budú, raz menej a raz viac, uvidíš ešte aspoň zmrzlinu si budeš vedieť viac vychutnať a v budúcnosti pochopíš veľké výhody skromného života v detstve, odrazia sa v tom najcennejšom = v tebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
vytiahol svoje najtajnejšie zásoby....nazbierali sme 3,40 lol
Všetko čo som mal som si sám zarobil a tak je to podľa mňa správne. To považujem za dobré detstvo, naučil som sa vážiť si peniaze, zodpovednosti a čo som chcel, na to som si zarobil. Mal som šťastné detstvo, mal som dobrých kamarátov, rodinné zázemie. Nikdy som sa nejako neváľal v peniazoch, ale to vôbec nie je to hlavné.
Je smutné, že dnes veľa ľudí vníma len tie peniaze.
môžeš ich plnú prdel a detstvo žiadne ale aj zas nie...
dodnes ďakujem rodičom že ma na žiadny nedali...
Ale tak ked idem niekam do plavarne, na Zumbu alebo ked si kupim obed alebo nieco na studovanie Knihy mi kupuju a tak... Tak to vsetko mi preplatia....
Takze ako obcas mam nudzu ale tak to je o tom ako hospodarim s peniazmi ja....
A ohladne toho ako zijeme?
Je to fajn.... myslim, ze mi nic nechyba co sa tyka financnych veci
Ale tiez si myslim, ze posudzovat detstvo podla penazi je ubohe (ach)
Kladiem trocha ine priority ohladne kvality detstva...
No mne chýbala viac láska.
Nikdy som nedostávala pravidelne vreckové, ak som chcela nejaké peniaze na kino/zmrzku/bagetu a pod. tak mi trvalo vždy dosť dlho kým som si ich vydrankala, a preto som sa rozhodla zarábať si sama, aj keď mám len 14, cez známych... No svoje detstvo pokladám za skvelé
A nehadzal som sa doma o zem pre vreckove na machrovanie ci kulove hip-hap-hoperske znackove handry a elektroniku :p
a fakt,kvalita detstva závidí od peňazí? ee
nie peniaze sme nemali,no ja som to chápal už ako malý a nikdy neboli žiadne závidenia ani mrnčanie že niečo nemožem mať,keď nebolo tak nebolo,a basta. a NIKDY som nedostával vreckocé,vôbec som nepotreboval
malé deti ktoré kupu v peniazoch potom aj tak v dospelosti vyzeraju.
a mal som super detstvo.
Síce peniaze som mala a aj mám, ale určite to nezáleží od toho. Základom je výchova.
Ja som mala úplne nádherné detstvo a aj mám a za to vďačím rodičom
No možno som výnimka. Určite sme na tom neboli tak, aby som dostal čo si pomyslím, no zároveň (myslím si skromne) som nikdy nič moc nechcel, takže v mojich spomienkach na detstvo peniaze nehrajú žiadnu rolu.
a skúste odhadnúť akí sú láskyplní rodičia, ktorí sa stále strachujú, čím nakŕmia svoje deti................treba ich chápať..........plus sami často bojujú s únikmi ako chľast, hry, mimomanželské vzťahy............
prachy (bohužiaľ na entú) treba k spokojnosti
Jozef Mak neexistuje.........realita je vonku
držím palce, čo sa týka peňazí, budú, raz menej a raz viac, uvidíš ešte aspoň zmrzlinu si budeš vedieť viac vychutnať a v budúcnosti pochopíš veľké výhody skromného života v detstve, odrazia sa v tom najcennejšom = v tebe