Rád by som sa niekoho z vás, ajax guru-ov, opýtal ako na menu. Zaujíma ma len tá technologická časť, ako (čo najjednoduchšie) docieliť efektu plynulého otvárania/zobrazovania "pod-menu" s tzv. slide efektom. Ide mi len o to, aby sa mi tá paletka, alebo ak
Skús sa poohliadnuť po veciach ako Prototoype JS + Scriptaculous, alebo JQuery. To sú JS knižnice ktoré majú väčšinu "moderných" funkcií priamo implementovaných...
Hmmm, dík moc. O JQuery som už čo to počul, no odrádza ma predstava knižnice. Neviem, možno sa mýlim, ale keďže JS je skriptovanie na strane užívateľa a chce to knižnicu, tak prístupnosť tým asi nevylepším, čo? Je mi jeasné, že pracovať s knižnicou je maximálne pohodlie ale ako som písal, najradšej by som to spravil čo najjednoduchšie a zároveň čo najefektívnejšie. Niekde som čítal napr. takú "fintu", že stačí každú x-milisekundu zmenním pozíciu toho divu a tým spravým ten efekt. Lenže tam sa to komplikuje tým, že to musím zakrívať iným divom aby to vyzeralo, že to z niekadial lezie.
Ad. prístupnosť - či už použiješ knižnicu alebo vlastný skript, stále ide o JS, čiže v podstate je to jedno. Jediná nevýhoda spočíva vo veľkosti knižnice (skomprimované majú väčšinou do 30k .
Ad. vlastné riešenie - samozrejme, dá sa to urobiť aj tak, ale načo riešiť niečo čo už bolo vyriešené? Ak ale veľmi chceš, postup ktorý si načrtol je správny
Aha, a nedala by sa tá knižnica nejako osekať tak, aby som dostal len to, čo potrebujem? Asi ťažko využijem všetky tie funkcie. Pokúsim sa nájsť k tomu nejaký reference, podla ktorého by som mohol vylúčiť nepotrebné časti.
Aj keď prenášať 30kB je asi jednoduchšie akoby som mal ten kód editovať
Martine frameworky su na to aby si si ich "osekal" ako potrebujes, pripadne dorobil to co ti tam treba, na to ale samozrejme potrebujes poznat dany jazyk.. Samozrejme zalezi aj od toho o aky framework ide, ale pokial o nejaky javaskriptovy tak tam sa tie upravy robit daju. Ale 30KB file nema vyznam ochudobnovat o fcie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Ad. vlastné riešenie - samozrejme, dá sa to urobiť aj tak, ale načo riešiť niečo čo už bolo vyriešené? Ak ale veľmi chceš, postup ktorý si načrtol je správny
Aj keď prenášať 30kB je asi jednoduchšie akoby som mal ten kód editovať