Nenavidim sa za tuto moju jednu velku vadu! Mam tolko veci naplatovanych co by som chcela spravit, co by som chcela vediet. precitat atd. ale vacsinou to ostane len pri tom chceni. Cely den sa citim ako bez duse, v skole ledva prezivam, pridem zo skoly s
A potom mam depku s toho ze nic nerobim, pritom je to len moja vina a ta namaha sa postavit a zacat nieco robit, je to tak jednoduche a pritom zlozite...
cele je to tragikomicke
fuha ja neviem co skor, ale fakt. a to uz ze volnocasove aktivite v podobe mojich hobby ani nestiham vobec. ja sa tesim na konec buduceho tyzdna ked budem mat aspon 3dni volna a si snad oddychnem. aby som potom zase mohol do kolotoca povinnosti
@dievcatkohlupucke tak ono ak nemas ziadne povinnosti a mozes sa nudit tak sa nud. ja by som hned vedel vypnit svoj volny cas.
v kazdom pripade len tak hnit cele dni pri nete ked okrem casu co si v skole je chore. zacni sa niecomu venovat, vzdelavat sa, venovat sportu alebo niecomu ienmu co ta bavi.
ono dost pomaha ten komp ani nezapnut. chod si radsej pospat a snaz sa vymysliet si nejaky program na poobedie.
nemyslim si, ze by to bola lenivost, ale ak nemas co robit, tak budes kysnut akurat tak.
@dievcatkohlupucke hahah presne ... tkae sračky jem potom och citim sa potom aj tak ako vygrcany rezanec aj ked zjem veľa ... a proste áá lenivosť .. totálna.. ja to mam aj v robote take.. A Ked aj niečo zmením... vždy to skape po pár týždňoch som v starých koľajoch
ja som na tom bol podobne.... ale teraz som uz lenivy aj v noci
treba sa proste premoct nieco robit, ale je to tazke chapem, ale inak to nepojde. Pokial sa nepremozes tak to bude stale take iste.
Alebo najst si motivaciu nieco robit, ale to byva problem
nj tak to je ja to mam sice trochu inak ale v podstate je to to iste tiez sa stale chystam na to a na to a niiiiic sa nedeje len cumim do blba a zrazu idem spat
tiež som na tom podobne, len nemávam ani tú večernú fázu prebratia sa a pocit vypľutosti mám stále. a to ani nespím málo. len akoby mi už čokoľvek pripadalo namáhavé. a @6 to vcelku vystihlo.
ach ludia, tiez som kedysi mal tento problem. ked som v amerike bol rad ze mam cas si navarit a este radsej ked som mal cas 8 hodin spat... ma to naucilo hospodarit s casom.
a teraz ked uz spavam niekedy cele tyzdne 4 hodiny denne tak si kurva vazim kazdu minutu
naozaj vam vsetkym davam radu, cas je najvacsi majetok, pretoze ten sa neda vratit a mozete s nim nakladat len vy a ako chcete. Az budete tam kde ja , budete si hlavu trieskat o stenu ze ste cas lepsie nevyuzivali ale prajem vam aby ste nikto do takeho polutovania hodneho stadia nedospeli
aspon ze cez sviatky trochu volna (menej prace)
ale pracu mam uz aj na cely januar, objednavok po dva kokoty....
ja mam (a vzdy som aj mala) nejaky prehodeny biorytmus ze aktivna som v noci ale do 12 chodim ako zombie este ked som videla na maturitnom rozpise ze mam ist odpovedat 8.20 tak ma skoro vystrelo ze to ja nebudem odpovedat ale chrapat
no nic na to nepomaha len sebazapretie. ked sa budes nutit do veci ktore sa ti nechcu dostatocne dlho (aspon tyzden ale dosledne) zvyknes si nato. takze ci sa ti chce alebo nie sprav si nejaky denny rozvrh a ten dodrzuj ono to potom pojde same
(lebo ak nie tak dopadnes ako ja co som o pol 5 rano hore a pisem esej ci seminarku ci co to je)
Tiez som na tom rovnako. Najvyssiu aktivitu mam po polnoci. Ono to je spôsobené hlavne tým, že jediný čas kedy sa môžem kľudne venovať sebe, učeniu a zalezitostiam bez rušenia je noc. Teda už asi 3 rok mam prehodený rezim. Je to o ničom lebo tym padom okrem biorytmu mam zmenené aj stravovacie návyky. Už som sa snažil režim napraviť, ale vždy po 2 dnoch som v tom zase. Preco ? Preto ze je to pohodlné a vadí mi akykolvek ruch (tv, radio, rozhovory) pri sustredeni cize jediné riešenie je stať sa samostatným a žiť sám. Inak to nevidim.
tak sa na to vyser a nechaj to tak, ako to je. pokiaľ bude niečo skutočne dôležité, tak to začneš robiť aj sama od seba. len tak..lebo na tom záleží, lebo ťa to baví.
ja mam tento problem na private.. ked som teraz doma, tak odo mna stale niekto nieco ocakava napr. ze pojdem von so psom, povysavam, pojdem sa ucit, uvarim obed, pojdem so segrou k doktorke.. takze doma som rada, ked si vecer sadnem k dobrej knizke a mam chvilku klud
@dievcatkohlupucke Zmeň životosprávu, keď prídeš zo školy na hodinku si oddýchni, potom si sprav veci do školy, keď ti zvýši čas vybehni niekam von, aspoň na prechádzku, sprav to, čo si si plánovala, premôž sa... a večer si potom môžeš zapnúť aj pc, ale nie do noci, podľa toho, že vstávaš o pol 6 by si podľa mňa mala ísť spať najneskôr o 11. Hlavne večer nenamáhaj príliš mozog.
@dievcatkohlupucke robil som presne toto isté a začal som mať večer stále výčitky svedomia. Ráno som si hovoril čo všetko spravím a nakoniec to ostalo stále pri Pc určite to je závislosť na Pc. Cítil som sa veľmi zdeprimovany z môjho nudneho života. Potom som si s kamarátom dohodol že budeme chodiť do posilky veľmi sa mi niekedy prekonáva tam ísť ale stále idem a potom keď prídem domov tak sa mám oveľa lepšie. Neide o tú posilku ale aj keď tam ideme tak kus cvicime ale viac prekecame robíme si srandu a nakoniec má to viac naplní ako nuda pri Pc. Niekedy sme von aj 4 hodiny a keď si mas s nniekým čo povedať a posrandovat tak ti to radím skúsiť a prekonať sa a podľa mňa už nebudeš hovorit na svoj deň že bol znovu taký nudný ako včerajší
ja som na tom úplne rovnako, ale aj keď sa veľmi snažím to zmeniť tak to nejde, len občas sa mi to podarí. musíš sa proste premôcť alebo si urobiť nejaký rozvrh a riadiť sa ním
ja som tiež skôr nočný živel, cez deň bývam až príliš pohodlná niekedy.... skús zmeniť životosprávu, biorytmus....choď spať už okolo 22-23 hod., naplánuj si ďalší deň hneď od rána nejaké aktivity, a poriadne sa motivuj, prípadne si vymysli pre seba nejaký trest, ak nesplníš ten plán... hlavné je s tým vydržať nejaký čas...mne to trošeno pomohlo s takýmto plánovaním..
btw v nejakom lifestylovom časopise som čítala, že ľudia v puberte majú nastavený organiznus tak, že je im prirodzenejšie ísť spať neskoro v noci a potom ráno vyspávať...ževraj to súvisí s hormonálnymi zmenami..a tiež, že podľa nejakého výskumu medzi študentami sú tí, čo chodievajú spať neskoro inteligentnejší a kreatívnejší... no neviem, čo je na tom pravdy
Ale fakt, ak sa chceš zmeniť, tak radšej ten predchádzajúci odsek neber až tak príliš vážne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
A ja sa k tým 99% pripájam. Je to skôr pohodlnosť a závislosť.
ja som natom este horsie
cele je to tragikomicke
ak nie tak sa budeš musieť prinútiť a telo si na to neskôr zvykne
v kazdom pripade len tak hnit cele dni pri nete ked okrem casu co si v skole je chore. zacni sa niecomu venovat, vzdelavat sa, venovat sportu alebo niecomu ienmu co ta bavi.
nemyslim si, ze by to bola lenivost, ale ak nemas co robit, tak budes kysnut akurat tak.
ako ale zmenit takto silno vryté návyky? veelice ťažko. asi len, nájsť si niečo iné a dostačujúce...
fuh. challenge accepted!
lebo skončíš jak ja.
treba sa proste premoct nieco robit, ale je to tazke chapem, ale inak to nepojde. Pokial sa nepremozes tak to bude stale take iste.
Alebo najst si motivaciu nieco robit, ale to byva problem
a teraz ked uz spavam niekedy cele tyzdne 4 hodiny denne tak si kurva vazim kazdu minutu
naozaj vam vsetkym davam radu, cas je najvacsi majetok, pretoze ten sa neda vratit a mozete s nim nakladat len vy a ako chcete. Az budete tam kde ja , budete si hlavu trieskat o stenu ze ste cas lepsie nevyuzivali ale prajem vam aby ste nikto do takeho polutovania hodneho stadia nedospeli
aspon ze cez sviatky trochu volna (menej prace)
ale pracu mam uz aj na cely januar, objednavok po dva kokoty....
no nic na to nepomaha len sebazapretie. ked sa budes nutit do veci ktore sa ti nechcu dostatocne dlho (aspon tyzden ale dosledne) zvyknes si nato. takze ci sa ti chce alebo nie sprav si nejaky denny rozvrh a ten dodrzuj ono to potom pojde same
(lebo ak nie tak dopadnes ako ja co som o pol 5 rano hore a pisem esej ci seminarku ci co to je)
napr ja sa idem zblázniť keď musím chvíľu sedieť doma...
btw v nejakom lifestylovom časopise som čítala, že ľudia v puberte majú nastavený organiznus tak, že je im prirodzenejšie ísť spať neskoro v noci a potom ráno vyspávať...ževraj to súvisí s hormonálnymi zmenami..a tiež, že podľa nejakého výskumu medzi študentami sú tí, čo chodievajú spať neskoro inteligentnejší a kreatívnejší... no neviem, čo je na tom pravdy
Ale fakt, ak sa chceš zmeniť, tak radšej ten predchádzajúci odsek neber až tak príliš vážne