Ahoj, potreboval by som poradiť ohľadom jedálničku. Plánujem schudnúť, z aktuálnych 95kg (180cm) na tých 80kg. Ale je tu jedná vec JEDLO. Čo, kedy, koľko... Proste na zostavenie jedálnička nemám takmer vôbec čas kvôli práci. Preto sa chcem opýtať či tu je niekto ochotný mi ho zostaviť (za odmenu samozrejme)? Je tu ale jedná dalšia vec, v práci chodíme na obedy do jednej reštaurácie, klasické denné menu (na koniec hodím príklady toho čo tam ponúkajú, či to vyhovuje alebo bude treba upraviť aj to), čiže by mi trebalo skôr poradiť čo jesť na raňajky, olovrant..., či brať po tréningu proteín atď.
Tréningový plán mám momentálne 3+1 :
deň 1: nohy + brucho
deň 2: hrudník + ramena + triceps
deň 3: chrbát + biceps + predlaktia + brucho
deň 4: voľno
+ do toho plánujem ešte behať, najlepšie v sobotu a nedeľu, niekedy aj cyklistika ale to v poslednej dobe nie je veľmi možné...
Ďalšia vec je ako cvičiť? Niekto hovorí, že nech sa zamerám LEN na kardio, to je podľa mňa blbosť. Ako mám potom striedať tréningy medzi silovým a kardiom? Koľko krát ktorý?
@Fury Na yt máš toho veľa... Ja napríklad odporúčam Aleša Lamku, ten má aj o chudnutí veľa, len to treba trochu času si pohľadať čo ti treba. Ja by som aj rozpísal trochu, ale nemám čas...sorry. Dúfam, že sa niekto ešte nájde kto ti poradí. Jedine, radšej zvoľ HIIT kardio, ako obyčajné. Na internete si nájdi príklady na HIIT kardio tréning. Veľa štastia...
v Bratislave som z nudy začal behávať každý druhý deň, 10 - 13 kolečiek 300 m okruhy, v deň "voľna" 150 klikov, 15 minút niečo ako tieňový box, čo sa týka jedla, samozrejme som sa neprežieral, ale jedlo tiež neobmedzoval, akurát som si upravil sacharidy, namiesto chlebu zadelil zeleninu, no občas som si k polievke dal jeden menší krajec celozrnného (keď bola chuť)... váha išla pekne dole, žiadne extrémne hlúposti
tam najdeš dostatok informacii aby si si to vedel vytvoriť a kontrolovať aj sám ... tiež som rozmyšlal nad tym že si dam od niekoho zostaviť jednalniček ale načo ? začal som si ho robiť sam a aj kontrolovať a naozaj som za mesiac schudol tak ako som aj chcel
aj ja odporucam kaloricke tabulky, je to fajna vec, zadas svoje parametre, vypocita ti priblizny bazalny metabolizmus, povies mu kolko chces schudnut a povie ti kolko denne potrebujes prijat a ako je to rozdelene... ked si to budes par tyzdnov sledovat uz budes od oka vediet kolko to jedlo je asi kalorii, ci jes dost vlakniny a tak
na cvicenie a rady o jedeni a vsetkom moznom fitnessblender.com z ccez 5 rokov to pouzivam, su to manzelia a su uzasni. ja mam tam kupenych aj dost programov uz, co vobec neni ale potrebne lebo vsetky videa su zadarmo.
neviem ako sa stravujes teraz, ale zacal by som tym ze vyhodis bordel zo stravy ako bielu muku, presmazene jedla, pizze atd.. a zaradil ryzu, bataty, zeleninu, kuracie/morcacie maso a ryby
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Tréningový plán mám momentálne 3+1 :
deň 1: nohy + brucho
deň 2: hrudník + ramena + triceps
deň 3: chrbát + biceps + predlaktia + brucho
deň 4: voľno
+ do toho plánujem ešte behať, najlepšie v sobotu a nedeľu, niekedy aj cyklistika ale to v poslednej dobe nie je veľmi možné...
Ďalšia vec je ako cvičiť? Niekto hovorí, že nech sa zamerám LEN na kardio, to je podľa mňa blbosť. Ako mám potom striedať tréningy medzi silovým a kardiom? Koľko krát ktorý?
tam najdeš dostatok informacii aby si si to vedel vytvoriť a kontrolovať aj sám ... tiež som rozmyšlal nad tym že si dam od niekoho zostaviť jednalniček ale načo ? začal som si ho robiť sam a aj kontrolovať a naozaj som za mesiac schudol tak ako som aj chcel
na cvicenie a rady o jedeni a vsetkom moznom fitnessblender.com z ccez 5 rokov to pouzivam, su to manzelia a su uzasni. ja mam tam kupenych aj dost programov uz, co vobec neni ale potrebne lebo vsetky videa su zadarmo.