Ahojte. Po xx rokoch nosenia šošoviek mi dnes prišli objednané okuliare (už som potrebovala zmenu, aspoň na využívanie za volantom, PC a Tv sa zídu okuliare vždy). Mám silné dioptrie - cca + 6. Všetko vidím veľké a skreslené, je to normálne ??
Nie, aj cez okuliare by si mala vidieť normálne, choď sa ešte raz dať premerať k očnej lekárke... A trvaj aj na senzitívnej skúške, budeš si postupne meniť sklá s nižšími dioptriami, pretože väčšinou nameraná dioptria príliš ťahá oči, ja mám o pol boda nižšie dioptrie oproti nameraným hodnotám a vidím aj najmenšie písmenká
Ale ty vies ze trepes hluposti vsak? Neviem ci ide z tvojej strany o ignorovanie pravdy,ale v kazdom pripade je to tvoj zrak,tak si na svojej "pravde" trvaj! Mna by len zaujimalo ci je podla teba mozne ze poloha oka od sosovky a okuliarov ma vplyv na konecne stanovenie vhodnych dioptrii pre sosovky?Podla mna ma!
Ja myslím, že to je asi normálne ... Pred pár mesiacmi som si dal spraviť nové okuliare - nové sklá a rám, rovnaká dioptria ... Sklá mám väčšie ako predtým, docela nezvyk ... a tiež mi všetko prišlo také iné - divné, keď som sa pozrel na zem, alebo kráčal po ulici, tak som sa cítil veľký, akoby som na všetko pozeral z veľkej výšky... Ale postupne som si na to zvykol a už je to viacmenej normálne
Zmena zo šošoviek na okuliare po takej dobe je asi dosť šok aj pre oči, treba si len zvyknúť...
tiež som mala tento problém ako som vymenila po xy rokoch okuliare za šošovky,ale oči si časom zvykli a bolo to ok @6 na okuliaroch mám viac ako na šošovkách a predsa sú mi už slabé a nevidím s nimi do diaľky tak ostro ako so šošovkami
Akurát teraz pár mesiacov dozadu som po niekoľkých rokoch nosenia čisto šošoviek prešla na okuliare. Je to úplne normálne, že vidíš blbo Ja mám dokonca ešte vyššie dioptrie než ty a trvalo mi také 4 dni než som cez to videla ok a až 2 týždne než som si konečne zvykla a konečne sa mi prinavrátili veci ako periférne videnie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ale akoze ano, musis si chvilu zvykat, obraz cez okuliare sa ti po par dnoch opravi, proste mas to sklo dalej od oka, inak sa to lame
Vážne?
Ak nosíš šošovky tak ti radím vymeniť očného
nosim sosovky aj okuliare s identickou dioptriou, a neuveris, vidim rovnako, a neuveris, ale na novy tvar skla si treba zvykat.
ale inac je ocna urcite vadna, dokonca tvrdi, ze kilo zeleza je rovnako tazke ako kilo peria ty kks...
Ale ty vies ze trepes hluposti vsak? Neviem ci ide z tvojej strany o ignorovanie pravdy,ale v kazdom pripade je to tvoj zrak,tak si na svojej "pravde" trvaj! Mna by len zaujimalo ci je podla teba mozne ze poloha oka od sosovky a okuliarov ma vplyv na konecne stanovenie vhodnych dioptrii pre sosovky?Podla mna ma!
Zmena zo šošoviek na okuliare po takej dobe je asi dosť šok aj pre oči, treba si len zvyknúť...
@6 na okuliaroch mám viac ako na šošovkách a predsa sú mi už slabé a nevidím s nimi do diaľky tak ostro ako so šošovkami