@kosmiklove virtual dj neni picovina, viac priblizeny software skutocnym mixom som nevidel. Jedina nevyhoda je prave to ze je to software a da sa ovladat iba mysou pripadne klavesovymi skratkami...
@1@kosmiklove - čo podla teba znamená normálne vybavenie ?
schválne, len zo zaujímavosti... ukáž mi stroje, ktoré by si si za tých 800eur kúpil (a boli by podla teba normálne)...
@mayo a @chevro - jeden trepne pičovinu a vy za nim opakujte...
@5@b0ng - myslím, že odpovede sa od týchto pánov ani nedočkáš... osobne nevidím dôvod, prečo nezačať s Virtual DJ... oproti konkurencii (Serato, Traktor, Deckadance) nijak výrazne nestráca (donedávna to síce bol zvuk, ktorý bol dosť tragický, ale od 7-mičky zmenili engine a je to už o dosť lepšie)... a čo sa týka hardwaru - skutočne by som si pozrel, či by títo chalani spoznali, ktorý mix bol robený softom, a ktorý 2xCDP + mix...
vinyl je síce skvelá vec... ale nútiť ho niekomu, kto len ZAČÍNA a nemá cez 3000 eur na vyhodenie môže buď psychicky chorý jedinec, alebo niekto, kto má enormnú potrebu neustále sa ASPOŇ hrať na múdreho, keď už ním nie je...
@eraser moje podcasty robim na 6.0.6 pro a neskusal som novsi virtual, myslis ze tam je az taka vyrazna zmena? pouzivam skin mixlab ktory sa najviac hodi na prekryvanie a neviem ci bude/pojde aj na novsiom...a ziadne chyby v zvuku som nepocul, ved si mozes vypocut lubovolnu epizodu a sam uznas
skusal som plno softov, Ableton live je este tiez dobry na sety a da sa s nim tusim robit aj live, ale predsa len virtual je sikovnejsi
@moonbeam takto - pri pôvodnom key a BPM (tým myslím uplne pôvodnom, že s nim nepohneš ani o 0.1) zostáva zvuk pôvodný, v plnej kvalite... ale pri sebemenšej zmene (bez ktorej sa pri bežnom sete nezaobídeš) to proste vydáva špecifické artefakty, typické pre VDJ6 (a nižšie)... ono to počuť hlavne v drumíku, kde je vela rýchlo meniacich sa tranzientov... pri trance je to lepšie, ale stále to počuť - veď skús VDJ7, vlez do Settings > Performances (nastavenie Master Tempo) a porovnaj si sám, ako to znie s Fast Stretching (čo je pôvodný algoritmus, čiže VDJ6 a nižšie) a ako s Advanced Stretcing... pre mňa je rozdiel dosť citelný (dokonca až tak, že ma zastavil pred prechodom na Deckadance (a tými štyrmi deckmi si ma VDJ pekne pripútal - ale nebyť zlepšenia zvuku, ajtak prechádzam na Deckadance...
@eraser zaujimave, to si teda pozriem pri vdj som si vsimol zhorsenia pri zmene bpm ale iba pri vacsej, ja sety robim tak ze moj limit medzi dvoma songami je maximalne 3bpm aj tomu sa snazim vyhnut a ked to pomaly vyrovnavam nepocut nic...ale urcite to pozriem dakujem
@moonbeam ojojoj, tak to vela vysvetluje u mňa sa bežne nájdu prípady, keď 170-173 BPM veci rozbehnem na 181... čo pri 6tke už robilo dosť nepríjemné artefakty... (kdežto pri Deckadance a Traktore nič)
@moonbeam videl som uz aj lepsie...napr v takom mixvibes 6 dvs sa mi mixovalo ovela lepsie ako vo vdj...a hlavne netrpi tym co popisoval eraser v @12 ...
@mayo gramce uz su out...pomaly sa prestavaju robit platne...ak uz sa nahodou uplne neprestali robit a prechadza sa pomaly na mp3...
@eraser tusim nejak moc mudrujes hral si niekedy na hw strojoch? ak ano tak musis poznat ten rozdiel...tu nejde o to aby niekto spoznaval cez co bol mixovany nejaky set...tu ide o ten pocit ze ked hras nazivo, hras pre ludi, bavis ich a hras to TY...nie nejaky soft...
poznam kopec zahranicnych djov a uz roky ich sledujem ako hraju a NIKTO nehrava z notasa cez vdj...ten kto tak hra je pre nich odpad a nie ozajstny dj...
a k tym cenam...800 euro som dal schvalne pretoze pouzite playere a mix za taku cenu urcite zozenies...videl som za taku cenu aj nove...pre zaciatocnika uplne postacujuce...
ak chces z niekoho spravit ozajstneho seriozneho djja tak mi das za pravdu ze je lepsie mu odporucit nech hned na uvod kupi nejake stroje a uci sa na tom...ak to chce len na to aby sa doma vyblaznil tak pre mna za mna nech su kupi aj toho herkulesa s vdj...
@kosmiklove Technics prestali vyrábať gramce, ale nieje problém ich pozháňať.
Vinyly sa vyrábajú stále, čokoľvek kvalitné alebo kvalitné tanečné stále nájdeš na vinyle. Síce niekedy to k tebe musí putovať z Tokya, ale láska k hudbe je proste láska k hudbe
@mayo konecne niekto kto ma rozumny nazor a neuznava ako ty hovoris laptopových "solitaire" DJov
presne nieco take by som odporucal zakladatelovi temy i ked tie gramce by mohol kludne zamenit za cd playere...
hudbu co pocuvam ja tak s platnami uz skoncili a vsetko uz vychadza len ako web releasy...zas ale to neznamena ze ked to konci ze sa take nieco uz neda zohnat
ad1) "za tú cenu, čo vyhodí za laptop a kontrollery dookola mohol mať dávno mixák a gramce"
- nezmysel. aj KEBY ten laptop nemal (akože ho už má, inak by sa nepýtal na soft a controller), tak by ho to so softom aj controllerom vyšlo zhruba tolko, čo jeden SL-1210MK3... a teraz si prirátaj druhý turntable, aký-taký mixák a ešte vinyly (čo dokáže byť tiež slušná pálka keď sa ich trochu nazbiera).
ad2) nechápem tú nenávisť poniektorých voči digitálu. áno, vinyl má svojský, atraktívny zvuk, ktorý má oproti digitálu stále navrch...
ale digitál tu neni len tak pre srandu králikov - máš tam nástroje, o ktorých môže vinyl len snívať (cue, zmena pitchu, zmena BPM s keylockom, loop, atď.)... čo v správnych rukách hudbe LEN pomôže. či chceš alebo nie, elektronická hudba ide (a vždy išla) ruka v ruke s digitálom... aj preto je dosť úsmevné sledovať, že toto všetko odsudzuje človek, čo si hovorí milovník hudby... a dokonca elektronickej
ad3) budeš prekvapený keď ti poviem, že aj ja milujem, kupujem a (v rámci možností) podporujem vinyly ?
ad4) toto ide aj pre @kosmiklove : chalani, mám dojem že si myslíte, že ten soft to za vás namixuje sám ? nedajte sa vysmiať...
aj keď vizualizácia trackov môže pomôcť, stále sa pri beatmatchingu (a vôbec pri všetkom) musíte spoliehať v prvom rade na svoje uši...
@kosmiklove slušne povedané, tak trošku si protirečíš vravíš, že vinyl môžu v pohode nahradiť CD playere (čiže digitál)... ale soft už odsudzuješ (pričom je to v princípe rovnaký digitál, ako CDP)... stále si však nevysvetlil prečo, a dosť by ma to zaujímalo
a stále čakám na konkrétnu zostavu cd playerov a mixu do 800eur... kludne aj použitú.
a @b0ng - keď ťa to baví, choď si za tým... či Virtual DJ, CD playere, alebo Technicsy za 2000eur - v tejto fáze je uplne jedno čo použiješ... na pochopenie princípov a techník mixovania postačí hocčo z menovaných... podobne ako pri produkcii ide v prvom rade o to, aké nápady máš v hlave - a či dokážeš vnímať hudbu na takej úrovni, aby si ich dokázal pretaviť do skutočnosti...
chces si zajazdit na aute? naco si kupit auto za pol miliona? aj ojazdene auto za 50 tisic je zbytocne kupovat...kupim si nejaku pc hru - simulaciu zavodnych aut a tam si zajazdim...ved to mi staci...
da sa to porovnavat? ved princip je ten isty...
presne takto mi pripada vase zmysanie...
takze jak aj vodic si musi nasporit na auto aby mohol jazit tak dj by si mal nasporit na techniku aby mohol hravat...
muf hovori ze hracky za 24000 pre zaciatocnika je draha vec a eraser zase tvrdi ze za taku cenu sa neda nic skusne zohnat...tam si tiez protirecite...videl som uz viac inzeratov kde predavali celu zostavu za cca 20000sk...takze myslim ze neni problem nieco zohnat...a ked uz tak nieco nove tak boli tam nejake mixy omnitronic alebo numark za cca 150 euro a 2 cd playere za cca 500...
ale pre mna za mna si robte co chcete...ja a @mayo sme sa len snazili zakladatelovi temy seriozne poradit pretoze ak si nechce len tak hravat doma sam pre seba je lepsie ak sa vdj oblukom vyhne...
@kosmiklove síce s tvojim prirovnaním nesúhlasím (VDJ NIE JE simulátor, VDJ si SKUTOČNE môžeš doniesť do klubu a odohrať cezeň kvalitný set), ale dajme tomu : keby sa ťa niekto opýta, že sa chce NAUČIŤ jazdiť (pozor, NAUČIŤ - nie cestovať denne cez pol slovenska), čo mu odporučíš ? drahé auto, alebo simulátor, ktorý skvele splní účel, stojí asi 100x menej a nehrozí, že pri tom ohrozí seba aj ostatných ?
ďalej si myslím, že je viacmenej zbytočné kupovať CD playere, keď vyskúšať kombinácie a označiť mixpointy svojich songov môžeš aj vo VDJ... tam proste nie je žiadny rozdiel... keď raz zistím, že je najlepšie pustiť song2 od 0:22, v čase keď má song1 2:16, začať miešať crossfaderom pri 2:32, prepnúť bass a poštelovať stredy pri dajme tomu 2:52, tak aj na CD playeroch u vás v klube bude platiť TO ISTÉ... bavíme sa o digitále vs. digitále, tu proste niet o čom...
vinyl je samozrejme iná vec... tu je dobré mať doma zo dva Technicsy ...ale až v čase, keď bude mať vybudované nejaké meno a bude sa tým bude serióznejšie zaoberať - NIE KEĎ JE ZAČIATOČNÍK a ešte sa len učí základným pravidlám a technikám mixu
a ešte k tomuto :
"muf hovori ze hracky za 24000 pre zaciatocnika je draha vec a eraser zase tvrdi ze za taku cenu sa neda nic skusne zohnat...tam si tiez protirecite..."
ad1) neprotirečíme. keď raz poviem, že do 24000 sa nedá nič poriadne zohnať, NEmusí to automaticky znamenať, že 24000 nie je pre beginnera vela ! to si si spojil ty... a po pravde tiež nechápem ako
ad2) aj keby sme si protirečili... vždy je lepšie keď si protirečia DVAJA ludia, než jeden
Inak jediný problém vo VDJ vidím v tom, že nemôžem si nahodiť deck X do sluchátiek ..chápete ..uistiť sa, či to pasuje (lebo beat matching nieje vždy istota) a potom to vypustiť...
aj keď možno by to dáko šlo cez externú zvukovú kartu..
@b0ng tvoj predpoklad je správny - potrebuješ dve zvukovky... u mňa to funguje skvele - cez jednu mi hrá to čo púšťam vonku, cez druhú len ten deck, ktorý máš zakliknutý.. problem solved
@muf fuuu asi 4 roky dozadu mi kamos posunul za 20k nejaku starsiu zostavu od pioneeru na ktorej dovtedy hraval on...ale presny model ti uz neviem povedat..
@eraser nebudem sa tu s tebou natahovat pretoze sa na nicom rozumnom zrejme nedohodneme...ale k tej cene...ja hovorim ze sa zohnat da...a ci je to vela pre zaciatocnika...to zalezi od toho kto je ten zaciatocnik...ak je to nejaky 15 rocny fracek tak samozrejme mas pravdu ale takych co uz pracuju podla mna neni problem si nasporit tych 20k aby si mohli nieco kupit...
To, že ti nevyhovuje je jasné z toho, že na moju konkrétnu otázku zameranú na to, či spolu tieto prípady korešpondujú, si odpísal, aby som netrepal pičoviny
@tunidlo hej pretoze predpokladam ze niesi sprosty a pochopil si ako som to myslel...nic vhodnejsie ma v tom momente nenapadlo ale v istom zmysle mam pravdu...a aj tak si zle tu otazku polozil pretoze on nehlada soft...
chcem si kúpiť dj konzolu a neviem,ktorú uprednostním,,či ALLEN & HEATH XONE no_mouth:,alebo NATIVE INSTRUMENTS TRAKTOR KONTROL S4,,,skúste poradiť.Ďakujem
Čaute , ešte keď ta téma beži tak chcem vedieť jednú vec, namixoval som si mix a teraz ho chem predať ak niekto vie ako alebo aspoň ako sa to da urobiž pls pište .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
virtual dj je picovina a hentu konzolu ma brasko doma a to je taka kokotina az to neni pekne..
Pekne gramce a vinyl, inak je to smiešne dosť.
avšak zatiaľ drtím len na klávesnici
A na nejaký pioneer za 800€ určite nemám..
schválne, len zo zaujímavosti... ukáž mi stroje, ktoré by si si za tých 800eur kúpil (a boli by podla teba normálne)...
@mayo a @chevro - jeden trepne pičovinu a vy za nim opakujte...
@5 @b0ng - myslím, že odpovede sa od týchto pánov ani nedočkáš... osobne nevidím dôvod, prečo nezačať s Virtual DJ... oproti konkurencii (Serato, Traktor, Deckadance) nijak výrazne nestráca (donedávna to síce bol zvuk, ktorý bol dosť tragický, ale od 7-mičky zmenili engine a je to už o dosť lepšie)... a čo sa týka hardwaru - skutočne by som si pozrel, či by títo chalani spoznali, ktorý mix bol robený softom, a ktorý 2xCDP + mix...
vinyl je síce skvelá vec... ale nútiť ho niekomu, kto len ZAČÍNA a nemá cez 3000 eur na vyhodenie môže buď psychicky chorý jedinec, alebo niekto, kto má enormnú potrebu neustále sa ASPOŇ hrať na múdreho, keď už ním nie je...
@moonbeam aspoň niekto...
skusal som plno softov, Ableton live je este tiez dobry na sety a da sa s nim tusim robit aj live, ale predsa len virtual je sikovnejsi
» tdxp.g6.cz/?p=70...
tak teda checkni a daj vedieť
@mayo gramce uz su out...pomaly sa prestavaju robit platne...ak uz sa nahodou uplne neprestali robit a prechadza sa pomaly na mp3...
@eraser tusim nejak moc mudrujes hral si niekedy na hw strojoch? ak ano tak musis poznat ten rozdiel...tu nejde o to aby niekto spoznaval cez co bol mixovany nejaky set...tu ide o ten pocit ze ked hras nazivo, hras pre ludi, bavis ich a hras to TY...nie nejaky soft...
poznam kopec zahranicnych djov a uz roky ich sledujem ako hraju a NIKTO nehrava z notasa cez vdj...ten kto tak hra je pre nich odpad a nie ozajstny dj...
a k tym cenam...800 euro som dal schvalne pretoze pouzite playere a mix za taku cenu urcite zozenies...videl som za taku cenu aj nove...pre zaciatocnika uplne postacujuce...
ak chces z niekoho spravit ozajstneho seriozneho djja tak mi das za pravdu ze je lepsie mu odporucit nech hned na uvod kupi nejake stroje a uci sa na tom...ak to chce len na to aby sa doma vyblaznil tak pre mna za mna nech su kupi aj toho herkulesa s vdj...
A smejem sa z laptopových "solitaire" DJov.
odporúčam: youtubedisco.de
ušetríte za software
» www.birdz.sk/webka/mayo/foto...
Vinyly sa vyrábajú stále, čokoľvek kvalitné alebo kvalitné tanečné stále nájdeš na vinyle. Síce niekedy to k tebe musí putovať z Tokya, ale láska k hudbe je proste láska k hudbe
presne nieco take by som odporucal zakladatelovi temy i ked tie gramce by mohol kludne zamenit za cd playere...
hudbu co pocuvam ja tak s platnami uz skoncili a vsetko uz vychadza len ako web releasy...zas ale to neznamena ze ked to konci ze sa take nieco uz neda zohnat
tam je obrovský rozdiel v hraní a aj kvalite
naštastie, hudba čo počúvam ja, prežije aj CD playery a MP3ky
Laptop DJ patrí na svadby a iné dedinské diskotéky
"mixovať môžeš aj myšou" - háhahaha
Pravdepodobne si začnem hľadať dáke normálne vybavenie. Začať cez Vdj nieje zlé, či? Zistil som, že ma to baví...môžem sa tomu začať venovať viac
lebo ak to chce robiť seriózne, tak mu to nebude stačiť
a za tú cenu, čo vyhodí za laptop a kontrollery dookola mohol mať dávno mixák a gramce
začína, baví ho to, chce to robiť dobre, tak čo som mu mal povedať?
veď mu chcem len dobre
inzeráty, možnosti si zvládol pozrieť,
nepochybujem, že bude vedieť aj lacne a výhodne nakúpiť
mám kámoša, ktorý strašne chcel hrávať
pekne si našporil na vinyl, stroje, skúšal si hrávať doma a teraz hraje v kluboch
zvládol to, neumrel, nikdy nevidel žiaden traktor a je dobrý
mimo to ja nahrávam a ani neprodukujem
ja som hlavne hudobný nadšenec
ale polka kámošov hraje/produkuje
tak som s ním neustále v kontakte
pričom rád si kúpim vinyl/CD obľúbenej hudby
a zo solitairových DJov sa aj tak smejem
everybody is a DJ with new headphone
everybody is a DJ with macbook pro
ospravedľnujem sa, proste niekedy mi to nejde
ad1) "za tú cenu, čo vyhodí za laptop a kontrollery dookola mohol mať dávno mixák a gramce"
- nezmysel. aj KEBY ten laptop nemal (akože ho už má, inak by sa nepýtal na soft a controller), tak by ho to so softom aj controllerom vyšlo zhruba tolko, čo jeden SL-1210MK3... a teraz si prirátaj druhý turntable, aký-taký mixák a ešte vinyly (čo dokáže byť tiež slušná pálka keď sa ich trochu nazbiera).
ad2) nechápem tú nenávisť poniektorých voči digitálu. áno, vinyl má svojský, atraktívny zvuk, ktorý má oproti digitálu stále navrch...
ale digitál tu neni len tak pre srandu králikov - máš tam nástroje, o ktorých môže vinyl len snívať (cue, zmena pitchu, zmena BPM s keylockom, loop, atď.)... čo v správnych rukách hudbe LEN pomôže. či chceš alebo nie, elektronická hudba ide (a vždy išla) ruka v ruke s digitálom... aj preto je dosť úsmevné sledovať, že toto všetko odsudzuje človek, čo si hovorí milovník hudby... a dokonca elektronickej
ad3) budeš prekvapený keď ti poviem, že aj ja milujem, kupujem a (v rámci možností) podporujem vinyly ?
ad4) toto ide aj pre @kosmiklove : chalani, mám dojem že si myslíte, že ten soft to za vás namixuje sám ? nedajte sa vysmiať...
aj keď vizualizácia trackov môže pomôcť, stále sa pri beatmatchingu (a vôbec pri všetkom) musíte spoliehať v prvom rade na svoje uši...
@kosmiklove slušne povedané, tak trošku si protirečíš vravíš, že vinyl môžu v pohode nahradiť CD playere (čiže digitál)... ale soft už odsudzuješ (pričom je to v princípe rovnaký digitál, ako CDP)... stále si však nevysvetlil prečo, a dosť by ma to zaujímalo
a stále čakám na konkrétnu zostavu cd playerov a mixu do 800eur... kludne aj použitú.
@muf v @22 presne trafil podstatu, big ups
a @b0ng - keď ťa to baví, choď si za tým... či Virtual DJ, CD playere, alebo Technicsy za 2000eur - v tejto fáze je uplne jedno čo použiješ... na pochopenie princípov a techník mixovania postačí hocčo z menovaných... podobne ako pri produkcii ide v prvom rade o to, aké nápady máš v hlave - a či dokážeš vnímať hudbu na takej úrovni, aby si ich dokázal pretaviť do skutočnosti...
@muf @eraser
chces si zajazdit na aute? naco si kupit auto za pol miliona? aj ojazdene auto za 50 tisic je zbytocne kupovat...kupim si nejaku pc hru - simulaciu zavodnych aut a tam si zajazdim...ved to mi staci...
da sa to porovnavat? ved princip je ten isty...
presne takto mi pripada vase zmysanie...
takze jak aj vodic si musi nasporit na auto aby mohol jazit tak dj by si mal nasporit na techniku aby mohol hravat...
muf hovori ze hracky za 24000 pre zaciatocnika je draha vec a eraser zase tvrdi ze za taku cenu sa neda nic skusne zohnat...tam si tiez protirecite...videl som uz viac inzeratov kde predavali celu zostavu za cca 20000sk...takze myslim ze neni problem nieco zohnat...a ked uz tak nieco nove tak boli tam nejake mixy omnitronic alebo numark za cca 150 euro a 2 cd playere za cca 500...
ale pre mna za mna si robte co chcete...ja a @mayo sme sa len snazili zakladatelovi temy seriozne poradit pretoze ak si nechce len tak hravat doma sam pre seba je lepsie ak sa vdj oblukom vyhne...
hádzať hrach o klávesnicu
Takže keď niekto založí diskusiu, kde bude hľadať pc hru s autami, tak mu povieš, že to je chujovina a má si kúpiť auto?
ďalej si myslím, že je viacmenej zbytočné kupovať CD playere, keď vyskúšať kombinácie a označiť mixpointy svojich songov môžeš aj vo VDJ... tam proste nie je žiadny rozdiel... keď raz zistím, že je najlepšie pustiť song2 od 0:22, v čase keď má song1 2:16, začať miešať crossfaderom pri 2:32, prepnúť bass a poštelovať stredy pri dajme tomu 2:52, tak aj na CD playeroch u vás v klube bude platiť TO ISTÉ... bavíme sa o digitále vs. digitále, tu proste niet o čom...
vinyl je samozrejme iná vec... tu je dobré mať doma zo dva Technicsy ...ale až v čase, keď bude mať vybudované nejaké meno a bude sa tým bude serióznejšie zaoberať - NIE KEĎ JE ZAČIATOČNÍK a ešte sa len učí základným pravidlám a technikám mixu
a ešte k tomuto :
"muf hovori ze hracky za 24000 pre zaciatocnika je draha vec a eraser zase tvrdi ze za taku cenu sa neda nic skusne zohnat...tam si tiez protirecite..."
ad1) neprotirečíme. keď raz poviem, že do 24000 sa nedá nič poriadne zohnať, NEmusí to automaticky znamenať, že 24000 nie je pre beginnera vela ! to si si spojil ty... a po pravde tiež nechápem ako
ad2) aj keby sme si protirečili... vždy je lepšie keď si protirečia DVAJA ludia, než jeden
aj keď možno by to dáko šlo cez externú zvukovú kartu..
má zabudovanú zvukovku...
@eraser nebudem sa tu s tebou natahovat pretoze sa na nicom rozumnom zrejme nedohodneme...ale k tej cene...ja hovorim ze sa zohnat da...a ci je to vela pre zaciatocnika...to zalezi od toho kto je ten zaciatocnik...ak je to nejaky 15 rocny fracek tak samozrejme mas pravdu ale takych co uz pracuju podla mna neni problem si nasporit tych 20k aby si mohli nieco kupit...
Fakt veľmi hodnotná reakcia
Tak načo si to porovnanie uviedol, keď tebe samému nevyhovuje, lebo v prípade toho porovnania by si sa zachoval úplne inak?
No napríklad diskusie ako táto tu ma utvrdzujú v tom, že tí admini jednoducho neboli vyberaní dostatočne pečlivo ...
A dúfam, že to nezoberieš v zlom a patrične sa tu zabavíš, aj celkom je na čom
už si veľmi nepamätám, na čo naväzuje táto reakcia... a neviem, prečo by som to mala brať v zlom - toto sa ma vôbec netýka
Ja len čisto pre istotu, lebo keď som o tom hovoril v tej predchádzajúcej diskusii, tak si tým nebola úplne nadšená
» www.birdz.sk/forum/pls-dolez...
Ale asi si sa moc nezabavila, čo je škoda, no dobre, máš odo mňa pokoj, aj keby pán (ex?)admin ešte napísal niečo vtipné
Nikde.
To, že ti nevyhovuje je jasné z toho, že na moju konkrétnu otázku zameranú na to, či spolu tieto prípady korešpondujú, si odpísal, aby som netrepal pičoviny
K otázke som sa nevyjadroval
A áno, ja presne viem, čo si tým myslel, ibaže to ma len tlačí do toho, aby som na to reagoval.
Táto téma je o tom, že chalan niečo hľadá ...
Ty mu samozrejme môžeš odpovedať, že tuto toto má lepší zvuk a s týmto tuto sa lepšie robí to a to ...
Ale ty mu napíšeš, že vdj je pičovina a potom si to tu dookola zastávaš, akoby si s tým nebol úplne mimo ...
Nikto ťa tu nepresviedčal o tom, čo je lepšie, chalan si pýtal radu ...
Povedz mi, čo si sem vlastne s taktikou "to je pičovina" prišiel robiť ty ...
Prvú vetu v @51 si netreba všímať, blbosť som napísal ...
K tej mojej otázke si teda kľudne môžeš predstaviť miesto závodnej hry povedzme gamepad ... Reagoval by si rovnako?
vo pred ďakuem