myslim, ze muzi si museli vlasy a brady holit v obdobi, kedy sa bojovalo, aby ich v boji nemohol nepriatel za ne chytit. postupne sa to pre muzov stalo bezne, kratke, pripadne ziadne vlasy boli symbolom nejakej kulturnosti, kym dlhe vlasy boli typicke pre barbarov, zeny.. myslim, ze dnes uz hovorit o takom niecom nema zmysel
Hneď som vedel že si to založila ty
Prečo to tak je? Lebo úradujú rodové stereotypy, čo ti poviem...Vzniklo to možno preto lebo sa nejako museli odlišovať od žien...Keď ide niekto s dlhými vlasmi skôr si ho pomýliš so ženou...To táto fucking konzervatívna spoločnosť...
Môj názor samozrejme...
Ešte by som chcela pripomenúť, že za dlhé vlasy sa považujú také po plecia alebo tak približne. Také po ušá, po obočie, abo pokiaľ to mám prirovnať, sú ešte stále krátke.
@tikalok pekný názor s ktorým sa dá aj celkom súhlasiť (keď budem ignorovať to že si nás (ženy) pomaly porovnal k barbarom)
Ale bude s tým problém aj v tom, že keď bolo to obdobie keď sa rozšírili vši bolo praktickejšie mať vlasy krátke. A mám taký pocit že muži už cca pred 150 rokmi začali nosiť krátke vlasy a poprípade na tom parochne
no ja som mal vlasy nejak po lakte a potom som sa nechal raz v slabej chvilke nahovorit kamaratkou z ema ostriha tak mam len tak po plecia teraz ... ale zapustam znova do povodnej dlzky... ale kym ma neostrihala ona tak som sa 6 rokov nestrihal
niektore tie komenty, ze maju dlhe sa mi moc nezdaju, nepovazujem za dlhe vlasy cca 10cm-trove, dlhe su dlhe, ked su aspon po plecia, , mna vzdy stve ked si dam tasku cez plece a potom "argh" priskripnem si ich vzdy...
a dnes sa nerozlisuje ci su v mode dlhe ci kratke, najdes po ulici cca rovnaky pomer oboch
mam dlhe vlasy, lebo sa mi to tak paci.. dakto tu napisal, ze dlhe vlasy mali niekedy barbari, takze to je dalsi moj dovod, hlasim sa k pohanskej minulosti.
kebyze nemam kucerave, boli by mi asi tak do polovice vzdialenosti od pasu ku krku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ale dlhe vlasy by som nechcel.....neni vam v tom teplo v lete??
Prečo to tak je? Lebo úradujú rodové stereotypy, čo ti poviem...Vzniklo to možno preto lebo sa nejako museli odlišovať od žien...Keď ide niekto s dlhými vlasmi skôr si ho pomýliš so ženou...To táto fucking konzervatívna spoločnosť...
Môj názor samozrejme...
Ale bude s tým problém aj v tom, že keď bolo to obdobie keď sa rozšírili vši bolo praktickejšie mať vlasy krátke. A mám taký pocit že muži už cca pred 150 rokmi začali nosiť krátke vlasy a poprípade na tom parochne
a dnes sa nerozlisuje ci su v mode dlhe ci kratke, najdes po ulici cca rovnaky pomer oboch
@frez No veď, ale ako došlo k tomu, že predtým mali krátke? Však niekedy v stredoveku a novoveku mali tiež dlhé.
No, obávam sa, že rovnaký pomer to určite nie je
@29
Fúha, to je inakšia životná filozofia, som rocker, tak budem mať takéto vlasy, hmmm ...
Nie, len sa dosť divím tvojmu "dôvodu" ...
kebyze nemam kucerave, boli by mi asi tak do polovice vzdialenosti od pasu ku krku