Chcela by som sa spytat ci vnimate rozlicne prispevky, blogy alebo vsetko takto verejne pisane na nete inak podla toho ci dana osoba pise s diakritikou alebo nie.
Teda ci /mozno aj podvedome/ vnimate inak ten prispevok, ktory je napisany s
ale keď človek píše s diakritikou, zanechá to vo mne lepší dojem o ňom...ale nesmie tam byť veľa chýb gramatických...lebo to tiež cosi svedčí o dotyčnom...
Skôr mám radšej keď je niečo písané s diakritikou pretože sa to tak lepšie číta aj to lepšie vyzerá. Ale vo všeobecnosti je mi to jedno. Ja preferujem radšej písanie s diakritikou.
diakritiku pouzivam, iba ked pisem dolezite veci, alebo ked pouzivam slova, ktore maju s diakritikou a bez nej rozdielny vyznam, popr. lubozvucne slova, ktore bez diakritiky nie su take pekne
Hlavne ma zaujima ci na vas nejak vplyva pouzivanie diakritiky v zmysle, ci vam to nieco napoveda o tom cloveku co s nou pise/nepise... tj ked citate po niekom s diakritikou ci si automaticky pomyslite o tom cloveku ze hmm, ten musi byt inteligenty abo co...
no ked je to blog ani nie ale na icq sa musím niekedy opýtať čo niekto tým slovom myslel kedže nie vždy sa to dá uhádnuť s kontextu a ja sa snažím používať diakritiku lebo som sa tak naučila ale ď a ľ moc nepoužívam
je mi to jedno, na nete som si zvykol pisat bez toho (okrem mailov) a ako bolo pvoedane viac mi lezie na nervy w,q,x, th a podobne a tiez gramaticke hrubky ako robily, spyna, bit niekym...
ÁNO VŠIMAM SI TO.....vyzerá to krajšie, úhľadnejšie, inteligentnejšie Automaticky ma napadne, že ten kto píše s diakritikou, píše aj desaťprstovou metódou. Síce to tak nemusí byť, ale mňa to napadne......skôr mi, ale vadí písanie s pravopisnými chybami! No to ma vie rozčúliť. A ešte mi vadí to trapné EMO písanie! Písanie W, f, x v slovách, kde nemajú byť!
Tak ja diakriticky píšem už pekne dlho, hoc niekedy sa mi moc nechce a sem tam ten mäkčeň alebo dĺžeň vynechám ale predsa je to lepšie, lebo keď si mám predstaviť že by som v kuse mal písať bez diakritiky a potom si sadnúť a napísať nejaký článok? Ach mamička Ale keď po niekom čítam, tak ma tam tie dĺžne niekedy až iritujú ale nejako si to nevšímam, skvôr mi vadí keď niekto robí nejaké horibilné chyby, alebo to používanie q w atď.....
a mne je to akosi uplne jedno ci niekto pouziva diakritiku alebo nie ...ja napriklad ked debatim s kamosmi na nete, tak diakritiku nepouzivam.. nejako som si na to zvykla...a pritom tu spominanu desatprstovu techniku ovladam ....a zase ked pisem dajaku pracicku do skoly a tak podobne, nemam najmensi problem zase sa prepnut do pisania s diakritikou ale to vynechavanie dlznov a makcenov, mame mozno deformaciu z pisania SMS-iek...hm...neviem ci niekto pise smsky s diakritikou.. mozno by sa hodilo zalozit aj o tom debatu...
v podstate to je jedno ked ide o bezne veci ako napr toto forum a pisanie si, ale ak ide o formalnu zalezitost tak tam si uz optrpim aj na tu diakritiku a davam pozor aj na pravopis inak psiem psiem a neuvedumojem si ake i tam dam. jednoducho co skor pride pod ruku
Ja používam dĺžne aj mäkčene takmer vždy. Vyhýbam sa im len pri bežno chate, kde by to mohlo pôsobiť príliš inteligentne a vtieravo.
Síce mi nejako významne nevadí, keď píše niekto bez diakritiky, ale horšie sa to potom číta. To ma potom občas odradí od čítania dlhších textov (napr. blogov)
Čo však najviac neznášam je w, x, q, ktoré tu aj boli spomenuté a potom TeN DiWnY A TrAaApNi eMaAaCkI ShTyL Piisma
diakritiku pouzivam iba vtedy ked musim nerada tak pisem, uplne som si odvykla a mam s tym problem lebo dam napr dve a po sebe.jedno akoze dlhe a druhe normalne ak niekto pise s dikaritikou zalezi od typu pisma ako sa mi to cita. a samozrejeme nebavime sa o tom svihnutom type pisma(EMho sTylE), bavime sa stale o standartnej forme
najprv som zvykla písať bez diakritiky,lenže potom bol problém keď som mala napísať niečo s diakritikou....tak som začala písať takto a už som si zvykla a nemôžem povedať že by ma to nejak brzdil
ja som raz zacala s takou blbostou, ze som bezne na chate pisala vsade len mäkke i. Dlho mi trvalo nez som si uvedomila jaku kravinu robim, a potom mi istu dobu trvalo aby som zas pisala normalne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale keď človek píše s diakritikou, zanechá to vo mne lepší dojem o ňom...ale nesmie tam byť veľa chýb gramatických...lebo to tiež cosi svedčí o dotyčnom...
ten priklad s inteligenciou neberte vazne :p
ovela viac mi vadi ked je tam milion: w,q,x a pod. to mi uz leze hore krkom
Podvedome vsetko citam s diakritikov, uz sa mi aj stalo ze som ostal vyvaleny, lebo som precital s diakritikov aj toto co nemalo byt
Síce mi nejako významne nevadí, keď píše niekto bez diakritiky, ale horšie sa to potom číta. To ma potom občas odradí od čítania dlhších textov (napr. blogov)
Čo však najviac neznášam je w, x, q, ktoré tu aj boli spomenuté a potom TeN DiWnY A TrAaApNi eMaAaCkI ShTyL Piisma
ja rovnako, ako @pawlo preferujem diakritiku, ale blogy čítam aj s ňou, aj bez nej, veď tam nejde o diakritiku