je to normalne... moja spoluziacka, ktora nosila satku po operacii hlavy, si ju musela dat dole, pretoze to "porusovalo skolsky poriadok" a prikazala jej to triedna... aj napriek tomu, ako zle sa spoluziacka citila, ked mala vyholenu hlavu a vzadu na zatylku 7cm cerstvu jazvu.
to ze si dostal poznamku je normalne... lebo ucitelia su majstri sveta...
inak vsetci co tu hovorite ze slusne spravanie bla bla bla , to ako keby vam dali poznamku za to ze mate ruzove nohavice....alebo ze mate pod trickom tielko :-d
@drejka alebo taka situacia ze mam kapucu lebo mi je strasna zima na hlavu... a toto este keby povies ucetelke ako dovod preco ma kapucu tak dostanes poznamku este aj za drzost mne sa tieto pravidla slusnosti zdaju 10 rokov za opicami...
@drejka chapem , viem ze to nie je to iste , ale nie je to trosku mimo z toto dat niekomu poznamku ? tak sa ho ten ucitel opyta ze preco ju ma a v duchu si pomysli ze je to neslusne a hotovo... lenze musi sa ukazat aky je pan
@drejka to je dalsia vec... lebo dnesni ucitelia uz ta ani nevyzvu , ani sa nenazdas , a mas pokarhanie riaditelom :o
ja som na tom skoro ako ty , ale zacnem : na co si nicit nervy , moze mi to byt srdecne jedno ze v 25 bude plesaty ale poznamku by som mu urcite nedal , pretoze za 1. nie je to porusenie skolskeho poriadku , a za 2. naco sa s tym vobec zatazovat?....
Ja neviem, či sú niektorí až tak sprostí alebo zaslepení...
Ak pôjdete na pohovor, nejaké rokovanie s klientom, budete mať prácu, kde budete v kontakte s luďmi, tak budete tiež s kapucňou na hlave?
Asi ťažko, lebo to nie je slušné.
Učiteľka sa tiež oblieka normálne, nemá na hlave kapucňu, tak mi príde nie práve fér, ak je ona oblečená slušne a skoro celá trieda by mala na hlave kapucne.
Ale škoda slov, nevážite si vôbec to, že máte tú možnosť bezplatne sa vzdelávať a namiesto toho, aby ste si vážili možnosť vzdelávania sa, tak sa na učenie kašlete a do školy chodíte niektorí iba provokovať učiteľov...
@elkiller@49 a čuduješ sa im niekedy? Aj ak upozornia, väčšina deciek sa na to kašle, rodičia takisto, tak má to vôbec význam?
Chyba je v tom, že si zamieňa veľa detí a mladých ľudí slobodu s anarchiou a zabúdajú na to, že práva nemajú len oni, ale aj ostatní a ostatní majú tiež právo, aby ich nikto neznevažoval, správal sa k ním s rešpektom a úctou.
Netreba zabúdať na to, že sloboda jedného človeka sa končí tam, kde sa začína sloboda iného človeka...
KOKOTI STE VŠETCI ! Ani linkovať nebudem,proste všetci.
Kto kedy a kde povedal,že sa v triede nemôže nosiť čiapka/kapucňa ?!
Môžu ma fajčiť všetci učitelia,nenarušam vyučovanie a nie je to ani v škol. poriadku,tak nech sa do toho nejebú kto čo má na hlave,na toto som kurva silno alergický keď sa mi niekto jebe do toho že si mám dať dole čiapku.
@fxx to je este ok , moj spoluziak prisiel na maturitu s plnofuzom neoholenym a mu tam povedali ze je to dost nevkusne a vyhodili ho :-d :-d :-d potom musel ist az uplne po poslednom maturantovi niekedy o 16:40 oholeny
@53 a ty co si, jebo z lesa ? ked budes robit nejaku robosku pracu mozes si dat na hlavu aj tebou spominany kokot, ale tam kde treba aspon bazalnu slusnost a uctu s kapucou na hlave moc neuspejes.
@fxx daj si dole ciapku a potom pis! a inak neviem ako u vas ale my sme aj na zakladke aj na strednej mali v skolskom poriadku vyslovene napisane ze nesmieme mat ziadnu pokryvku hlavy pocas hodiny, dokonca boli zakazane aj akekolvek vystrednosti a menovite piercingy, extremne vyrazne ucesy/oblecenie, a podobne, bolo tam aj ze po 10tej hodine sa nesmieme vyskytovat vonku bez dozoru rodicov a podobne veci (uz to ze takmer vsetko z toho okrem tej ciapky bolo ignorovane neriesim
Ok, beriem, ze zakladna slusnost ti nic nehovori..ale mi vysvetli z praktickeho hladiska, je aky zmysel (okrem akoze frajeriny) mat kapucnu v miestnosti?
@matus123 ak si ju mal a neuvedomil si si to, mal si si ju dat dole a ospravedlnit sa a vysvetlit, že si si to neuvedomil, keď už tak... a myslím, že by ti poznámku nedala
ja som na základke dostala poznámku z hudobnej výchovy "žiačka spievala na hodine"..."!!!! toto je brutálne .........a za kapucňu...to je slabé a nič z toho však ti nehrozí zato dvojka z chovania tak nerob z toho dramu
Ja som skoro dostala pokarhanie min. šk. rok za to že som bola v jedálni s kapucou. A to bola večera (som bola na intri) a bola som tam len ja a kamoška...keby tam boli aj ostatný ludia nič nepoviem ale toto ??
Ja neviem, ale ako ja osobne si myslím že podmienky na ZŠ a SŠ/gymnáziách by sa mali sprísniť ako boli voľakedy, ešte keď naši rodičia študovali. Keď pozerám kam dnešný mladý spejú, tak mi je na zaplakanie a dialo sa to už, keď som študoval ja na SŠ. Veď to je nenormálne čo si sopliaci v dnešnej dobe dovoľujú. Správanie 0 bodov, úcta k pedagógom 0bodov, vzdelanie 0 bodov a potom sa čudujeme kde táto republika a vlastne celý svet speje a že sa čoraz viac hovorí o konci sveta. Veď ak taký aroganti a zadubenci budú raz riadiť tento svet, tak to inak ani skončiť nemôže ako koncom sveta(vojnou).
K tej kapucni, akože nechápem na kerú "piču" si mal v triede na hlave kapucňu(alebo niektorý majú šiltovky), kurva čo tam fúkalo, alebo pršalo? Ak chcete spať a mate školu v piči, na kokot tam chodíte. Ja som ešte furt nepochopil tých mladých načo vlastne chodia do školy? Veď na kokot vás tam keď vás nič nezaujíma a rovnako to v dnešnej dobe je aj na VŠ. Veď ten papier čo dostanete to je za to, že niečo aj viete a dokážete aj preukázať a nie že si odsedíte svoje a z milosti sa vám dá maturita a VŠ diplomy. Veď to je už nenormálne, že dnes má každý dement maturitu a každý druhý vysokú školu a 80 - 90% študentom by sa mali tituly odobrať, lebo nevedia pomaly ani to čo by mal vedieť maturant. Keď sa ich človek spýta, tak pozerajú ako vyorané myši.
Trošku som to možno prehnal s nadávkami, ale ma to dokáže nasrať, že to ešte tu niekto ide rozoberať a sám dobre vie, že ako by sa mal chovať a pre frajerinu just aj tak neposlúchne.
Na jednej strane si myslím, že ak žiak nikoho neohrozuje/neruší (vyrušovaním myslím ozaj hlasité viacnásobné prejavy, nie kýchnutie), nech si počas hodiny aj mení linoleum.
Avšak kapucňa do miestnosti nepatrí, to nie je o ,,osobnej slobode".
A nezaoberaj sa tým toľko, ešte ťa toľkokrát spičujú za malichernosti...
tak tiez si myslim ze si nemal mat kapucnu ale ked uz kamos dostal poznamku ze kaslal na hodine lebo bol chori a dusilo ho? este ani napit sa nemohol ...je to na kkt toto skolstvo a nehovorim ze my sme anielici
Nevedia za co pisat poznamky tak pisu picoviny...Ja som dostala minule taku ze: Ziacka je drza -jedla cez hodinu mandarinku na upozornenie odpovedala ,,Dáte si mandarínku? ...
podľa pravidiel slušného správania a etiky by chlapec nemal mať na hlave čiapku ,šiltovku ani nič podobné ak niekam vstupuje ..má si to dať dole ....nič ti to nevraví ?
Rád by som ti doprial moju učiteľku matiky,keď si zabudnem dať dole šiltovku po prestávke a ona hneď príde taký krik po mne spustí na celú školu a hneď mám možnosť ísť k tabuli...ono to nie je slušné aj keď ješ alebo si na hodine proste zo slušnosti si ju už dám dole....
@Pa3cek Fascinuje ma ako niekto v jednom príspevku zaplače a skritizuje neúctu dnešnej mládeže k vzdelaniu morálke a slušnému správaniu a zakomponuje do toho krásne zvukomalebné slová ako kur. ko. pi. a tak podobne
@malapohroma : som vsetkymi desiatimi za vlastny styl a originalitu mladeho cloveka, no stale existuje nieco ako slusnost. Ono je to pravidlo, ze muzi (v tomto pripade chlapci) by na vyucovani nemali mat nic na hlave. Niektori ucitelia to maju v trubke, inym to vadi. Kazdopadne by chlapec mal to pravidlo respektovat....
Ale inak aj ja som na strednej mala take zachvaty, ked som celu hodinu prekreslila, dokonca aj na vyske na prednaskach
@james144 pozri len jedno ti napíšem, síce ani ja učiteľstvo neštudujem, ale taký 1rok(ak by si skôr neskončil na psychiatrií alebo v base za ublíženie na zdraví) byť učiteľom a som zvedavý či by ti stačili na vyjadrenie pocitov len tieto 3 nadávky. Ďalej nadáva každý človek, čiže neviem čo tu teraz riešiš a robíš zo seba veľkého svetuškára a ešte pred cca. 1/2 rokom si tu mne a iným vynadal ako pohan ak si mal v diskusiách odlišné názory, vtedy si nadávky neriešil, ale veď v pohode.
@james144 Na všetkých štátnych, cirkevných a aj na časti súkromných škôl
A to je možno aj tá chyba, možno, že keby mali napríklad rodičia stredoškolákov platiť za vzdelanie nemalé peniaze, tak možno iba vtedy by sa väčšina uvedomila a začali by si vážiť to, že môže chodiť do školy a vzdelávať sa.
Nechcem teraz riešiť sociálne slabšie rodiny a podobne, ak tu aj niekto z takej rodiny je,tak si myslím, že on si to vzdelanie váži, lebo je rád, že ho jeho rodina nejako uživí a nemusí ísť napríklad pracovať , to čo som napísala som písala kvôli tomu, že veľa mladých si neváži, že majú vzdelanie zadarmo, platí im naň štát nemalé peniaze a namiesto toho, aby sa niečo naučili chodia do školy iba provokovať a ľutujú sa, že tam vôbec musia chodiť.
A @james144 ak sa mi chystáš oponovať tým, že rodičia platia ročné pár € napríklad na zrpš, tak nezabúdaj aj na to, že zároveň aj každý mesiac dostávajú práve kvôli tomu, že ich decko študuje o trochu väčšiu sumu od štátu v podobe prídavkov a daňového bonusu.
@d170 Nezmysel to je úplne iné "zadarmo" a "plati štát". Odkiaľ má štát peniaze? Zo vzduchu? Od dobrej víli? Keby hej potom by mohol dávať zadarmo. Nič z toho čo poskytuje tento štát nieje zadarmo ja by som to nazval predplatné služby. A rovnako daňový bonus a prídavky.
@Pa3cek Ja nemyslím žeby som sa scvokol. Pointa mojej reakcie nebola v nadávkach ale o paradoxe že v tom istom príspevku kážeš o slušnosti a do toho nadávaš.
no ja neviem, ale decka su coraz viac rozmaznane, mam v zivej pamati, ako som raz musela strazit triedu prvacikov ked sa isli ucitelia fotit. bola to skupina rozmaznanych zasranov, na ktorych nic neplatilo. Mojho priatela mama je ucitelka na prvom stupni a dala mi za pravdu že je to cim dalej tym horsie, že decka su len cim dalej tym viac rozmaznane. Ti ucitelia maju vysoke skoly a dostravaju plat ako predavaci a za co? že im decka nadavaju?
u nas aj na strednej bol vazne blby pristup, s niektorymi v nasej triede by som sa nemaznala ale nie, oni prechadzali so stvorkami, cely rok sa flakali a na konci roka si napisali 2 pisomky a bolo dobre. ja byt ucitelkou tak sa s nimi nebavim, mali sa ucit cely rok a nie len ked im slo o prepadnutie... brala by som to stylom - nevies? 5!... spravas sa jak kus kokota - vypadni an chodbu a mas neospravedlnenu... nevypadnes? aj tak mas neospravedlnenu, mne je jedno ci tam budes sediet alebo nie... proste vecne sa zabavali a v maturitnom rocniku zacali hrat MASLO!!! Najdementnejsiu hru na svete
@james144 neviem celkom čo si tým príspevkom chcel povedať, ale áno, štát ma príjem aj z našich daní, ale práve preto ma štve, že napríklad aj ja dávam peniaze zo svojich daní na vzdelávanie študentov, aj na vzdelávanie takých, ktorí majú školu v p.či a chodia tam len provokovať, robiť zle a nič sa nenaučia.
Nebolo by tie peniaze lepšie použiť napríklad v zdravotníctve, nezaslúžili by si to viac napríklad ľudia, ktorí celý život pracovali a teraz sú chorý a díky tomu, že štát nemá peniaze im pomôžu len čiastočne alebo vôbec?
@d170 Áno dá sa na to pozerať tak že je to platené z tvojich dani ale dá sa na to pozerať aj tak že ty si tiež chodil do školy a dane si ešte neplatil(Povedzme že ak nemáš príjem tak aj DPH platia rodičia) a zhodou okolnosti ak už teda pracuješ(alebo aspoň brigáduješ) dane platíš v konečnom dôsledku je to návratnosť investície ktorou vzdelanie poskytované zo štátnych peňazí je. Takže v momente keď som začal pracovať som si všetko toto "bezplatné" začal splácať. A to čaká aj dnešné deti nech sú akékoľvek(a my sme neboli iný). Aby som to zhrnul mňa vôbec neserie že na svoje vzdelanie kašlu až začnú pracovať určite si to splatia.
PS: tá úvaha na konci je scestná pretože rovnako by sa mohlo uvažovať načo viac peňazí na dôchodky alebo zdravotníctvo dajme tie peniaze na vzdelanie to je budúcnosť návratnosť bude vyššia ako zo zdravotníctva. Lenže to je nezmysel.
@james144 Nehovorím o deťoch na základkách, tie môžu svoj postoj v budúcnosti zmeniť, ale myslím, si, že taký, kto chodí na strednú alebo vysokú len kvôli tomu, že nechce ešte robiť, učenie a škola ho vôbec nebaví, tak taký človek sa veľmi nezmení a ani v budúcnosti nevráti štátu skoro nič, lebo zo svojim postojom toho veľa nezarobí a nebude ani jeho prínos do spoločnosti nejaký veľký, nemyslím len vo forme daní, ale aj nemateriálne.
A to nehovorím o ľuĎoch, ktorí za celý život platia len daň zo svojej spotreby, lebo žijú z toho, že zneužívajú sociálny systém.
Takže brať to tak, že je to predplatené je úplna hlúposť, lebo len málo ľudí dá toľko koľko od štátu aj zoberie, väčšina dá niekoľkonásobne menej ako zoberie alebo dá niekoľkonásobne viac a nezoberie z toho systému skoro nič.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
107 komentov
tak ze som si to neuvedomil
to je to isté ako keby si mal čiapku na hlave. neslušné
mat kapucu na hlave nie je nic zle..
cize neuznavam poznamky ucitelov ze tam a tam mam piercing, ze si kreslim, ako som oblecena, pokial ticho sedim a nerusim ich pri praci.
@majqqqo ano tiez si myslim
@malapohroma ale piecingy a oblecenie nech si nosi kazdy jak chce..,.ale toto je len vec vychovania a slusnosti...
inak vsetci co tu hovorite ze slusne spravanie bla bla bla , to ako keby vam dali poznamku za to ze mate ruzove nohavice....alebo ze mate pod trickom tielko :-d
okrem toho je uplne bezne ze v triede by sa do matury malo sediet slusne a nie s kapucou alebo s vylozenymi nohami na vyske si uz sed ako chces
ja som na tom skoro ako ty , ale zacnem : na co si nicit nervy , moze mi to byt srdecne jedno ze v 25 bude plesaty ale poznamku by som mu urcite nedal , pretoze za 1. nie je to porusenie skolskeho poriadku , a za 2. naco sa s tym vobec zatazovat?....
Ak pôjdete na pohovor, nejaké rokovanie s klientom, budete mať prácu, kde budete v kontakte s luďmi, tak budete tiež s kapucňou na hlave?
Asi ťažko, lebo to nie je slušné.
Učiteľka sa tiež oblieka normálne, nemá na hlave kapucňu, tak mi príde nie práve fér, ak je ona oblečená slušne a skoro celá trieda by mala na hlave kapucne.
Ale škoda slov, nevážite si vôbec to, že máte tú možnosť bezplatne sa vzdelávať a namiesto toho, aby ste si vážili možnosť vzdelávania sa, tak sa na učenie kašlete a do školy chodíte niektorí iba provokovať učiteľov...
Chyba je v tom, že si zamieňa veľa detí a mladých ľudí slobodu s anarchiou a zabúdajú na to, že práva nemajú len oni, ale aj ostatní a ostatní majú tiež právo, aby ich nikto neznevažoval, správal sa k ním s rešpektom a úctou.
Netreba zabúdať na to, že sloboda jedného človeka sa končí tam, kde sa začína sloboda iného človeka...
Kto kedy a kde povedal,že sa v triede nemôže nosiť čiapka/kapucňa ?!
Môžu ma fajčiť všetci učitelia,nenarušam vyučovanie a nie je to ani v škol. poriadku,tak nech sa do toho nejebú kto čo má na hlave,na toto som kurva silno alergický keď sa mi niekto jebe do toho že si mám dať dole čiapku.
presne! ucitela tym nerusis, tak nech sa strci..
ale predsa len treba aspoň štipku vychovania aj keď si si to neuvedomoval
výnimkou by bolo, keby vám v škole nekúrili a mrzol by ti mozog
K tej kapucni, akože nechápem na kerú "piču" si mal v triede na hlave kapucňu(alebo niektorý majú šiltovky), kurva čo tam fúkalo, alebo pršalo? Ak chcete spať a mate školu v piči, na kokot tam chodíte. Ja som ešte furt nepochopil tých mladých načo vlastne chodia do školy? Veď na kokot vás tam keď vás nič nezaujíma a rovnako to v dnešnej dobe je aj na VŠ. Veď ten papier čo dostanete to je za to, že niečo aj viete a dokážete aj preukázať a nie že si odsedíte svoje a z milosti sa vám dá maturita a VŠ diplomy. Veď to je už nenormálne, že dnes má každý dement maturitu a každý druhý vysokú školu a 80 - 90% študentom by sa mali tituly odobrať, lebo nevedia pomaly ani to čo by mal vedieť maturant. Keď sa ich človek spýta, tak pozerajú ako vyorané myši.
Trošku som to možno prehnal s nadávkami, ale ma to dokáže nasrať, že to ešte tu niekto ide rozoberať a sám dobre vie, že ako by sa mal chovať a pre frajerinu just aj tak neposlúchne.
Avšak kapucňa do miestnosti nepatrí, to nie je o ,,osobnej slobode".
A nezaoberaj sa tým toľko, ešte ťa toľkokrát spičujú za malichernosti...
ok staci uz mam tich nazorov dost a kazdy je o tom istom
mám rad takýchto frajerikov, s láskou by som ťa mučil !!!
samozrejme s kapucňou na hlave.......
filip
@matu123 tak sa nabuduce uvedom a nedostaneš poznámku...
@thgirl22 podľa teba to nebolo drzé??
Ale inak aj ja som na strednej mala take zachvaty, ked som celu hodinu prekreslila, dokonca aj na vyske na prednaskach
@88 @thgirl22 - a čuduješ sa? dostala si ju právom... školský poriadok, element. pravidlá slušnosti - nič?
A to je možno aj tá chyba, možno, že keby mali napríklad rodičia stredoškolákov platiť za vzdelanie nemalé peniaze, tak možno iba vtedy by sa väčšina uvedomila a začali by si vážiť to, že môže chodiť do školy a vzdelávať sa.
Nechcem teraz riešiť sociálne slabšie rodiny a podobne, ak tu aj niekto z takej rodiny je,tak si myslím, že on si to vzdelanie váži, lebo je rád, že ho jeho rodina nejako uživí a nemusí ísť napríklad pracovať , to čo som napísala som písala kvôli tomu, že veľa mladých si neváži, že majú vzdelanie zadarmo, platí im naň štát nemalé peniaze a namiesto toho, aby sa niečo naučili chodia do školy iba provokovať a ľutujú sa, že tam vôbec musia chodiť.
A @james144 ak sa mi chystáš oponovať tým, že rodičia platia ročné pár € napríklad na zrpš, tak nezabúdaj aj na to, že zároveň aj každý mesiac dostávajú práve kvôli tomu, že ich decko študuje o trochu väčšiu sumu od štátu v podobe prídavkov a daňového bonusu.
@Pa3cek Ja nemyslím žeby som sa scvokol. Pointa mojej reakcie nebola v nadávkach ale o paradoxe že v tom istom príspevku kážeš o slušnosti a do toho nadávaš.
u nas aj na strednej bol vazne blby pristup, s niektorymi v nasej triede by som sa nemaznala ale nie, oni prechadzali so stvorkami, cely rok sa flakali a na konci roka si napisali 2 pisomky a bolo dobre. ja byt ucitelkou tak sa s nimi nebavim, mali sa ucit cely rok a nie len ked im slo o prepadnutie... brala by som to stylom - nevies? 5!... spravas sa jak kus kokota - vypadni an chodbu a mas neospravedlnenu... nevypadnes? aj tak mas neospravedlnenu, mne je jedno ci tam budes sediet alebo nie... proste vecne sa zabavali a v maturitnom rocniku zacali hrat MASLO!!! Najdementnejsiu hru na svete
Nebolo by tie peniaze lepšie použiť napríklad v zdravotníctve, nezaslúžili by si to viac napríklad ľudia, ktorí celý život pracovali a teraz sú chorý a díky tomu, že štát nemá peniaze im pomôžu len čiastočne alebo vôbec?
PS: tá úvaha na konci je scestná pretože rovnako by sa mohlo uvažovať načo viac peňazí na dôchodky alebo zdravotníctvo dajme tie peniaze na vzdelanie to je budúcnosť návratnosť bude vyššia ako zo zdravotníctva. Lenže to je nezmysel.
A to nehovorím o ľuĎoch, ktorí za celý život platia len daň zo svojej spotreby, lebo žijú z toho, že zneužívajú sociálny systém.
Takže brať to tak, že je to predplatené je úplna hlúposť, lebo len málo ľudí dá toľko koľko od štátu aj zoberie, väčšina dá niekoľkonásobne menej ako zoberie alebo dá niekoľkonásobne viac a nezoberie z toho systému skoro nič.