Dnes som sa dozvedel fakt zaujimavy nazor, co vy nan? (prvom prispevku)
"Umenie je úniková aktivita, ktorá nahradzuje pravé ukojenie pohlavného pudu. Umelcova radosť z tvorenia je náhrada úspešnej súlože. Umelec je úchylná, nezdravá osobnosť."
ja som sa na tom tiez dost zasmial, ale ked som si tak uvedomil tak na jedneho cloveka co poznam to dost sedi no len potom ak to sedi na jedneho... tak som v riti
No, pan Freud mal mnoho teorii, ku ktorym som nikdy nemohla najst kladny vztah. Ale istym sposobom, ISTYM SPOSOBOM, mal vo vselicom i pomerne pravdu .
K uchylnym umelcom - vo vrcholovych pripadoch, ktore sa tykaju velmi maleho percenta ludi verim, ze moze byt umelec do svojej tvorby natolko zanieteny, ze nemysli na nic ine, len na svoje dielo (*teda ani na jedlo, vodu, sex..). No nie som si ista, ci to moze trvat vecne. A napokon ktovie - mozno to nie je vobec psychicka uchylka, ale jednoducho len fakt, ze "ho to bavi viac".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Nič nové pod slnkom a vie sa to o ňom už od 30-tych rokov minulého storočia
K uchylnym umelcom - vo vrcholovych pripadoch, ktore sa tykaju velmi maleho percenta ludi verim, ze moze byt umelec do svojej tvorby natolko zanieteny, ze nemysli na nic ine, len na svoje dielo (*teda ani na jedlo, vodu, sex..). No nie som si ista, ci to moze trvat vecne. A napokon ktovie - mozno to nie je vobec psychicka uchylka, ale jednoducho len fakt, ze "ho to bavi viac".
byť nevyšukaným umelcom, zamyslím sa nad tým
@hov ädo nie kazdy pozna vsetky freudove (a inych neznamych ludi) nazory na svet ako ty
Moja tvorba je jeden z hlavnych dovodov, preco nepocitujem potrebu sexualneho zivota. Znie to nelogicky ale je to tak.
Nevzťahovala by som to len na umenie, a taktiež nie na každé umenie, sčasti súhlasím.
Môže to tak byť, prečo nie.
Nemyslím že bol zvrátený, len pokrokový a vysvetlil to úplne novým spôsobom, čo obyčajných konzervatívnych ľudí ... zaráža.