maminka ma zväčša čaká takže sa snažím dôjsť do polnoci ale nie je to podmienka. jediné čo musím je ozvať sa v priebehu večera aby bolo jasné že som živá a povedať presne čas kedy chcem prísť domov. ak chcem ostať dlhšie tak zväčša u niekoho prespím problém to nie je ja som vraj dôveryhodné dieťa
ako kedy, bežne to stiham tak že sa mama nehneva, ked pijeme tak to zväčša naťahujem, tak do polnoci....to sa ešte dá....do rána, to len ked niekam idem, k niekomu......vonku zas do rana byť nemožem
v podstate nemám určenú večierku ale väčšinou sa dostavím domov o polnoci
cez víkendy ma doma väčšinou moc nečakajú, obyčajne chodím nad ránom a ak chcem u niekoho prespať nebýva to problém. ale vždy musím napísať alebo zavolať že žijem a kde som
cez tyzden generalne do deviatej ale da sa ukecat obcas na 10. cez vikend chodim okolo 11 ale vzdy sa da ukecat aj na dlhsie. ale taka ze nemusim hovorit kam idem kedy pridem to je do takej 9-10
Deti si to este neuvedomuju ale rezim im strasne ulahcuje zivot....... nikto neocakava, ze 15 rocny clovek si vie vsetko zariadit sam a preto je dobre ak ma pravidla ktore musi dodrziavat. Ja by som nehladel na tzv spravodlivost, to ze sa nemozu taki mladi (vacsinou) flakat v noci povonku je dobre len pre nich samych.
Nebojte sa zivot sa dospelostou nekonci ale este len zacina
@mm47 bez nadavok to nevies ? Ja som mal cely zivot slobodu, keby som v 13tich odisiel o tretej v noci z bytu nikto si to nevsimne..... dosledkom toho som musel bojovat s vlastnou neschopnostou zariadit si cas medzi
povinnosti - zabavu - a chodit spavat tak aby som nebol v skole unaveny
a to podotykam ze som svoju slobodu nikdy az tak brutalne nezneuzival, tak ake nasledky to ma na cloveku , ktory presiel tazko burlivou pubertou ?
Prosim ta.... si hlboko pod moju intelektualnu uroven, nauc sa povedat jednu vetu bez slova kokot potom sa s tebou budem bavit ako s rovnocennym.
vlastne nemám nejaký presný čas kedy musím byť doma, ale tak do desiatej vždycky prídem, lebo kebyže som dlhšie tak to asi neprežijem-puknem od smiechu ak som ešte nepukla no tak asi tak
@hluzar keby si vedel co je byvat sam , sam si varit , sam si prat , zehlit , upratovat , nakupovat , zarabat atd. tak nepoviem ani pol slova ale to ze to vies pochybujem
@mm47 nemusim byvat sam aby som varil, upratoval, nakupoval, pral robim to cely zivot a stazujem sa ?
Za druhe s temou o ktorej sa bavime to vobec nesuvisi. Mam mat k tebe teraz akoze respekt ? No tak si sikovny , zistit ci si sikovnejsi nez ja by bolo na dlhsie ako par prispevkov na bridzi.....
Proste si priznaj ze si ma isiel odsudzovat na zaklade nulovych informacii.... ja sa nehnevam a tie nadavky su 3 (jedna na kazdy prispevok)
A ci chces ci nechces , rezim (ustaleny v rodine) detskam zivot defakto ulahcuje (aj ked to tak v tom veku nevnimaju)
@mm47 zmurkaj si kolko chces vyletel si tu na mna a uplne bezdovodne..... nemienim sa s tebou hadat kto ma viac zivotnych skusenosti , ale keby si velmi chcel , nebojim sa takej sutaze, lebo viem ze ostudu by som si neurobil
keď som doma, vraciam sa posledným busom , t.j. okolo 23tej, no a na intráku vzhľadom na uzavretú dohodu zo spolubývajúcim bol nočný kľud - ticjo a tma - po polnoci a okrem toho som tento semester bol vonku dokopy max. 6krát
inak co tak pozeram, tak kopa ludi chodi domov, ked ja von
a co sa casu tyka som relativne neobmedzeny, ale zase povedzme stretnut mamu ked ide rano do prace a ja domov... nic moc no ale to bolo skor ostatnymi okolnostami, nez casom
nasi mi uz na stastie odkedy mam 18 neprikazuju, kedy mam byt doma, ale aj tak im vzdy aspon orientacne poviem, kedy pridem... lebo je ine, ci dojdem o deviatej, ked idem za frajerkou cez den, alebo ci pridem o piatej rano z diskoteky...
@mm47 "kazda rodina ma ine pravidla" sorry, ale to sú "pravidlá" keď napr-. podľa tohto prieskumu je 45% rodičov úplne v piči kedy ich deti ráčia prísť domov ??? A potom že prečo sú deti tak skurvené...
neviem co vsetci riesite...ja mam 15 a som cez prazdniny vonku do 9. cez skolu do pol 8. a cez skolu cez vikendy som do 8. wooow co? kludne sa smejte... mne je to uz jedno.... nepotrebujem sa flakat do 12.v noci vonku a neviem ako bola myslena tato diskusia... akoze do kolkej mozete byt VECER von? vecer akoze ked niekto ide na disku alebo ako ste to mysleli??? ja na disky nechodim a mam o problem menej s kamaratmi som od rana do vecera a niekedy si lezieme aj na nervy takze mne to vyhovuje...
Keď som bola krpatá, tak som mohla byť dovtedy, kým nebude tma, ale aj tak som si chodila, kedy som chcela a bolo to v pohode. A teraz je to už úplne jedno...
A môj bratranec raz doma povedal, že ide vysypať smeti a prišiel o dva dni ..Ale to už bol vlastne dospelý, takže o nič nešlo. Ale je to vtipné aj tak.
@mrnobody To nieje , ked maju v pici tak deti sa len utvrdzuju v tom ze si mozu robit co chcu , ale zas prehanat by to tiez nemali , minule som niekde videl matku s 18rocnou dcerou a to bollo : (ROFL) (ROFL) na matku lebo taku picu som este nevidel , rradsej kupim decku sam cigarety jak byt ako ona
Keď mám bežný krčmový deň, tak o desiatej som doma a keď idem na koncert niektorého zo známych, tak sa s našimi dohodneme čo a ako na základe toho, kedy známi hrajú.
@h8u Večer. Nuž cez školský rok moc von (večer) nechodím. Strašne som kôli tomu zúrila, hlavne, čo sa týkalo víkendov, že prečo nemôžem byť aspoň do deviatej, ale... nič.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
91 komentov
cez víkendy ma doma väčšinou moc nečakajú, obyčajne chodím nad ránom a ak chcem u niekoho prespať nebýva to problém. ale vždy musím napísať alebo zavolať že žijem a kde som
rodičom je jedno kedy chodím domov
TOTO JE SPRAVODLIVOST ??
Nebojte sa zivot sa dospelostou nekonci ale este len zacina
povinnosti - zabavu - a chodit spavat tak aby som nebol v skole unaveny
a to podotykam ze som svoju slobodu nikdy az tak brutalne nezneuzival, tak ake nasledky to ma na cloveku , ktory presiel tazko burlivou pubertou ?
Prosim ta.... si hlboko pod moju intelektualnu uroven, nauc sa povedat jednu vetu bez slova kokot potom sa s tebou budem bavit ako s rovnocennym.
A nedokazem si predstavit povinnosti 13 ,14 rocneho cloveka cez prazdniny.
Clovek si moze povedat ze pride o 23:00 a hotovo nie?
Proste sa vyberem von poobede , myslim ze pridem o 21:00 ale chcem byt dlhsie tak pridem o 23:00 .... co potrebujes zariadovat?
keby ti vtedy rodicia povedali ze NIE okamzite pridi o 20:00 tipujem ze by si nebol nadseny.
Za druhe s temou o ktorej sa bavime to vobec nesuvisi. Mam mat k tebe teraz akoze respekt ? No tak si sikovny , zistit ci si sikovnejsi nez ja by bolo na dlhsie ako par prispevkov na bridzi.....
Proste si priznaj ze si ma isiel odsudzovat na zaklade nulovych informacii.... ja sa nehnevam a tie nadavky su 3 (jedna na kazdy prispevok)
A ci chces ci nechces , rezim (ustaleny v rodine) detskam zivot defakto ulahcuje (aj ked to tak v tom veku nevnimaju)
Samozrejme, že sa o mňa boja, no neobmedzujú ma.
Ale aj tak nebývam dlhšie jak do tej druhej, keďže aj tak keď tak len vybehnem po robote s kamarátom(mi) na kus reči. Tákže tak.
ked som mal 15 tak nebolo.
inak co tak pozeram, tak kopa ludi chodi domov, ked ja von
a co sa casu tyka som relativne neobmedzeny, ale zase povedzme stretnut mamu ked ide rano do prace a ja domov... nic moc no ale to bolo skor ostatnymi okolnostami, nez casom
Okrem toho radšej ma pustia dlhšie nech ide so mnou doprovod akoby som šla domov sama
A môj bratranec raz doma povedal, že ide vysypať smeti a prišiel o dva dni ..Ale to už bol vlastne dospelý, takže o nič nešlo. Ale je to vtipné aj tak.
ale nakoľko večer moc nechodievam... teda cez leto vychádzam von až keď prejdú najväčšie horúčavy, takže je to vcelku v pohode
ale nevadi mi to
Ale cez školský rok bezohľadu na to, či je pracovný deň, alebo víkend, o šiestej-siedmej doma.
Ráno? Asi nie, že?
To potom o koľkej chodíš von, keď večer? (Nerýpem, slušne sa pýtam, lebo toto ma fakt zaujíma)
Uvidíme ako to bude tento školský rok.
ked som v ostrave, tak je to jedno
ale tak jasné že by mama bola rada keby som bola čo najskôr doma
Zväčša ked prídem domov tak aj tak už všetci spia