Rozmýšlali ste uz nad tym ze by ste isli do afriky alebo indie ako dobrovolnici? Ja by som chcela ist na buduci rok(aj s kamaratkou) a preto som zvedava na vase nazory....
V minulosti som plánovala raz ísť, ale nie je to len tak, jednoducho na reálny život, reálne problémy, ktoré by ma tam čakali asi nemám. Myšlienka to je ale krásna a klobúk dole pred tými, čo sa tam naozaj odvážia.
Asi nicoho na svete mi nie je tak luto ako africkych deti , ale priznam sa, ze sa bojim.... hlavne chorob, ale aj inych veci, lebo kde je chudoba , tam je aj agresivita a boj o prezitie......
Jednu chvíľu som nad tým veľmi vážne premýšľala...
Aj keď môj dôvod bol skôr sebecký - chcela som (stále chcem) mať pocit, že nie som zbytočná, že môžem niekomu pomôcť, že ma niekto potrebuje...
Na druhej strane, neviem ako by to tam so mnou dopadlo - som pohodlná osoba, chýbali by mi vymoženosti modernej doby...
Ale možno raz, keď ešte trochu dospejem... Ako @littlephoenix@10 napísala - najskôr sa musím postarať sama o seba, o svoju budúcnosť - mať aspoň niečo našetrené a mať istotu, že sa budem mať kam vrátiť... (a musím sa zbaviť svojej pohodlnosti a lenivosti)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a vlastne..
ale palec hore, že mladí čo chcú pomáhať ešte nevymreli..
Tu je ale aspoň jedna stránka ( po anglicky)
www.idealist.org/
ale voči takým ľuďom, ktorí sa odhodlajú, fakt imaginárny klobúk dole a veľký REŠPEKT
Aj keď môj dôvod bol skôr sebecký - chcela som (stále chcem) mať pocit, že nie som zbytočná, že môžem niekomu pomôcť, že ma niekto potrebuje...
Na druhej strane, neviem ako by to tam so mnou dopadlo - som pohodlná osoba, chýbali by mi vymoženosti modernej doby...
Ale možno raz, keď ešte trochu dospejem... Ako @littlephoenix @10 napísala - najskôr sa musím postarať sama o seba, o svoju budúcnosť - mať aspoň niečo našetrené a mať istotu, že sa budem mať kam vrátiť... (a musím sa zbaviť svojej pohodlnosti a lenivosti)