kedysi to bolo u mna na dennom poriadku tieto myslienky (12 az 17 rokov) a racionalne som usudil ze jedine mozne vhodne vyvhodisko je u mna neexistovat,lenze v zhladom na okolnosti, na moju empatiu voci blizkym a rodine, na moju fobiu z bolesti som usudil ze je vlastne zbytocne nad tym premyslat pretoze tento strach mi nedovoli nikdy odist a neviem ho ani obist..tym padom som zo dna na den prestal uvazovat nad tym,kedze som toho schopny neni a odvtedy to neriesim...sice vo vnutri neustale citim ze najlepsie by bolo nebyt tu,ale zial neda sa...musim to tu prezit a tak sa snazim si zivot aspon co najviac sprijemnovat...ale rozhodne ma to tu nebavi...celyzivot ma to tu nikdy nebavilo a predpokladam ze ani nikdynebude...couz
@2 presne tak, keby kazdy samovrah zobral so sebou aspon 1 zlu dusu, svet by vyzeral krajsie ... Inak je to len obycajna bohapusta slabost, ktora by ma nikdy neovladla, smrt nie je vykupenie, vykupenie je ked premozem smrt
Neviem, preco to pisem prave na Birdz, ale myslim, ze dvakrat som uz robila celu ceremoniu s listom na rozlucku, premazanou historiou prehliadaca a vybranym outfitom, ale prislo mi to v tom momente odo mna strasne ubohe, moje 'dovody' boli trapne a iracionalne, a mala som utkvelu predstavu, ze zamestnanci pohrebnictva a obhliadajuci lekar a pozostali uvidia, aka som tucna a skareda (to bol vlastne velmi prakticky, sebazachovny mindrak).
@9 * urcite nie, kym ziju niektori ludia, ktorym by som to nemohla urobit.
Ale stale mi pride romanticka predstava, ze jedneho dna vo vyssom veku ukoncim svoj zivot dobrovolne s tym, ze mam dost, so long and thanks for the fish.
@valki mne sa odvtedy zmenil zivot z pesimizmu do neutralizmu kde sa snazimvytazit vzdy maximum z danej chvile...citim pesimizmus, zijem neutralne a snazim sa o ciastocny pozitivizmus...a ide mi to len 50%tne zatial
niekedy, keď mi je najhoršie mám také myšlienky, ale vždy si poviem, že bude lepšie... a vždy ma to aj prejde... proste každý má také momenty keď je mu najhhoršie a potom príde situácia, keď mu je dobre, nič ho netrápi.... každý máme nejaké problémy a treba sa s nimi vysporiadať... život máme len jeden, tak ho treba využiť
chcem spachat samovrazdu z jedneho dovodu - chcem mat kontrolu nad mojou smrtou...nechcem cakat na to, kedy si po mna pride smrt, ale ja sa rozhodnem, kedy odidem prec z tohto sveta
Nezabil by som sa zavidel by som ľuďom čo žijú. By si za mnou poplakali, posmútili.. A život by šiel ďalej. Oni by mohli žiť, užívať si, mať rodinu hocičo čo proste chcú a ja by som bol preč. Takže nie nezabil by som sa nikdy... hlavne kvôli tomu že by som ostatným čo by ostali žiť závidel
Leeen tak pre informáciu samovražda má samé mínusi ja by som to určitenespravil
1. Bolesť
2. Smútok sa rodinou
3. Peklo
Kto sa zabije ide do pekla a newcomer ten kto ta stvoril má usúdiť ako a kedy zomrieš.
samozrejme ide len ten správny zlomoví bod "Kéry" je u každého iný npr. kvôli svojim deťom to spravím ak to bude závisieť od ich prežitia
ale "Nykty" nehovor nikdy
Nezabíjal by som sa kvôli žiadnemu človeku.
Ale možno si myslel napr. hraničné situácie, kedy si napr. horolezec musí odrezať lano, aby druhého udržalo, alebo odstrčenie z cesty pred autom... :letim:
2 pokusy v 16, ale uz som na tie lieky evidentne bola rezistentna, lebo vsetky cele balicky stacili iba na celovikendovy spanok, takze rano v pondelok pekne do skoly zas a akoby sa nic nestalo nikto si nevsimol, mati prec cez vikend, nikto neprisiel v ujme, setko v poradku ale uz to nechcem pokusat lebo bojim sa skripelnatenia
@kanny3 To by som skôr potom nazval sebaobetovaním, lebo to tú smrť vyvolala príčina, ktorú si ty sám nevyvolal...
Obetovať svoj život pre druhých má v istých hraničných situáciách význam. @47
Som kresťan, poznám Ježišove slová o živote z Biblie:
"Toto je moje prikázanie: Aby ste sa milovali navzájom ako som ja miloval vás. Nik nemá väčšiu lásku ako ten, kto položí svoj život za svojich priateľov." (Jn 15, 12-13)
Tam sa to myslí samozrejme nie len v zmysle zomrieť za nich. Ale hlavne aj konať dobro pre iných... :letim:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
j, zabudol som, spoiler.
A teda asi nie, urcite
Ale stale mi pride romanticka predstava, ze jedneho dna vo vyssom veku ukoncim svoj zivot dobrovolne s tym, ze mam dost, so long and thanks for the fish.
@narazuvzdornaa ked ja si predstavim ze ma maju vidiet aky som skaredy tak az som smmutny z toho
Uplne presne tak to vnimam ja + Som asi ten najväcsi pesimista na svete....
I keď tá samovražda je taká posledná možnosť ako vyriešiť neriešiteľné problémy ale ako som už spomenul, netuším čo bude potom.
@smilerr ver ci never, ale zoznam takych ludi mam uz dlho a je ich viac nez 10 a to ho nemam aktualizovany asi 5 rokov
ale nemám dôvod to vykonať.
mám rada tento život na tejto planéte v tomto čase.
Dajte sa liecit pls?
to je fakt niekto tak strašne patetický že si píše zoznam ľudí ktorých nemá rád? :
Mne je aj tych 24 hodin co ma 1 den malo, ked si spredstavim ze uz skoro tretinu zivota mam za sebou tak ma chyta uzkost
1. Bolesť
2. Smútok sa rodinou
3. Peklo
Kto sa zabije ide do pekla a newcomer ten kto ta stvoril má usúdiť ako a kedy zomrieš.
:tralala:
ale "Nykty" nehovor nikdy
Ale možno si myslel napr. hraničné situácie, kedy si napr. horolezec musí odrezať lano, aby druhého udržalo, alebo odstrčenie z cesty pred autom... :letim:
Obetovať svoj život pre druhých má v istých hraničných situáciách význam. @47
Som kresťan, poznám Ježišove slová o živote z Biblie:
"Toto je moje prikázanie: Aby ste sa milovali navzájom ako som ja miloval vás. Nik nemá väčšiu lásku ako ten, kto položí svoj život za svojich priateľov." (Jn 15, 12-13)
Tam sa to myslí samozrejme nie len v zmysle zomrieť za nich. Ale hlavne aj konať dobro pre iných... :letim: