Nie na štastie potrebuješ minimálne 30 kamarátov, 17 priatelov a lásku
Tu máš definíciu štastia
Šťastie je stav spokojnosti so životom, blaho, ktoré pociťujeme ako radosť, spokojnosť, povznesenie; taký stav človeka, ktorý zodpovedá najväčšej vnútornej spokojnosti s podmienkami vlastného bytia, plnosti a pochopeniu života a uskutočneniu jeho ľudského poslania. Šťastie je splnenie ideálu, dôsledok plného rozvinutia ľudských možností.
najhorsie nie je byt sam, ak robis co ta naplna, dokonca ta mozu tesit vlastne spomienky, myslienky na vselico...
ako verim, ze clovek nemoze zit totalne sam bez rodiny, partnera/ky a par kamaratov, lenze urcite k tomu nepotrebuje 50 kamaratov a stale vyhladavat novych, aby bol stastny, takto si spriaznenu dusu nenajde a poznam ludi, co neustale propaguju socializaciu (za to slovo by som zabijala), ako nieco vynimocne, skor mne sa zda ze k tomuto sa radia uplne ensamostatni ludia, co sa ani sami nedokazu ist najest do skolskej jedalne alebo cestovat 3 zastavky MHDckou
a najhorsi pocit je byt obklopeny nespravnymi ludmi...
nikto nie je koniec koncov úplne sám si myslím. skôr či neskôr si vždy nájde (minimálne jedného) človeka, s ktorým bude tráviť čas či už skrz záľuby, prácu, školu etc :ehm:
myslím si že ano. aj ked ja si pod pojmom samotar nepredstavujem vyslovene človeka úplne izolovaneho od sveta... samotar môže mať aj nejakých znamy či dokonca priatelov... len je radšej sám, no občas mu je dobre aj v ich spoločnosti...
ja som taký divný typ samotára, ale som šťastná, pretože mám psa, mám dobrého priateľa, s ktorým mi však stačí si len písať, ale vidíme sa tak dva krát do roka, v prípade, že mi už lezie na nervy samota, tak idem von s kamoškou, s ktorou nie som denne v kontakte, povieme si čo nové a potom mi zasa mesiac nikto nechýba.. bývam na internáte, kde som neustále s ľuďmi, preto mi doma tento typ života vyhovuje
predtým som musela byť každý večer vonku s partiou, ale k tomu patrili aj drogy a priateľstvá sa tam dosť
@hadimistr az na to ze nie len introverti su samotari, su ludia co su hanblivy sa prezentovat pred inymi, ale vkuse potrebuju spolocnost a kamaratov a su ludia, co nemaju problem pred inymi vystupovat ci recnik, ale spolocnost pre radost nepotrebuju
@momoglamorous velka pravda... Presne tak je kopa ludi co sa hanbia, boja sa prejavovat ale radsej su obklopeni ludmi. A zase ludia co nepotrebuju inych ludi ale pritom sa nemaju problem prejavit. Presne tak.
@Joker75 asi ano,ale len za predpokladu ze ma nieco (konicek),comu sa moze naplno venovat, ,,ponorit sa" uplne do toho. pretoze ak nieco take nema, skor ci neskor si uvedomi,aky prazdny je jeho zivot. no predstav si to-ides rano do prace,poobede prides domov a...co,budes zvysnych 5 hodin iba hladiet tupo do telky? alebo sediet na okne a sledovat okoloiducich? v takom pripade aj ked si to ten clovek priamo neprizna,nie je stastny (nemusi to hned znamenat ze je nestastny).
takze pokial ten clovek nema nic comu by sa mimo prace venoval, nie je stastny (ibaze by trpel nejakou psychickou chorobou,napr autismom ako tu u bolo spomenute, ale to by slo len o to ze by si svoj stav NEUVEDOMOVAL)
Raz som čítala takú peknú myšlienku:
Na prežitie stačia denne 4 objatia.
Na postavenie sa denne 8 objatí.
A na to, aby si sa pohol ďalej potrebuješ 12 objatí.
Na mňa sa to úplne hodí, aj keď nemám denne toľko objatí, koľko by som chcela
Ale myslím, že človek by nedokázalbyť úplne sám. Treba aspoň nejaký kontakt, inak by sa zbláznil.
nie ! ved to ide na mozog .. ako jasne ze obcas je super byt sam ale ti ludia okolo teba tvoria tvoj zivot takze stale musim s niekym byt a ked si s tymi ludmi este aj rozumies tak je to na nezaplatenie
@bress tak a kto je samotar? ten čo žije na opustenom ostrove potom jedine. lebo inak každý občas príde do styku s inými ludmi... a nemusí sa s nimi citiť zle, len jednoducho mu je aj tak najlepšie samému...
ťažko povedať či šťastný ... ak je človek šťastný tak cíti eufóriu, zväčša sa šťastie teda vyskytuje pri zážitkoch ktoré pôsobia príjemne na človeka, tieto pocity môže mať človek aj pri príjemnom kúpeli ale aj príjemnej večeri s milovanou osobou ...
myslím si ale že by bolo vhodnejšie slovo pre samotára, spokojný ... alebo vyrovnaný ...
šťastie mi sedí viac pre človeka ktorý žije v sociálnych väzbách
Zistila som, že moc osôb do svojho života nepotrebujem.. Takže asi áno. Ale nie úplne. Ak ich je menej, tak sa to môže prejavit na psychike daného človeka. Ale všeobecne sa to dá zvládnuť..
jj napriklad ja, perfectly happy spolubyvajuce sa pytali ci nahodou nechcem ist do ich izby a najst si niekoho a ja ze noup je mi uplne naj samej na izbe pekne. postupne som zo zivota vylucila vsetkych zbytocnych ludi, som obklopena fakt minimom kamosov a najlepsie mi je ked som uplne sama.
podla toho ake ma clovek priority.. ak ma niekto ako prioritu pracu, napriklad nejaky vedec, tak je vacsinu casu zahrabany v tom a je v tom stastny... ja napriklad nemam vobec medzi svojimi prioritami kamaratov.. obmedzila som ich na pocet 0.. len co obcas prehodim par viet co nove, ako sa maju... ale uz sa nestretavame... zato moja priorita c.1 je moj priatel a som stastna ked som pri nom... stastie je pocit ktory nepocitujes len pri ludoch, mozes to pocitovat aj pri nejakej cinnosti alebo plnenia si svojho sna.. takze podla mna ? ano teoreticky moze byt, len teraz je vela ludi zavyslich na druhych
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Tu máš definíciu štastia
Šťastie je stav spokojnosti so životom, blaho, ktoré pociťujeme ako radosť, spokojnosť, povznesenie; taký stav človeka, ktorý zodpovedá najväčšej vnútornej spokojnosti s podmienkami vlastného bytia, plnosti a pochopeniu života a uskutočneniu jeho ľudského poslania. Šťastie je splnenie ideálu, dôsledok plného rozvinutia ľudských možností.
neviem či to je SPOILER ale: "Happiness only real when shared."
ako verim, ze clovek nemoze zit totalne sam bez rodiny, partnera/ky a par kamaratov, lenze urcite k tomu nepotrebuje 50 kamaratov a stale vyhladavat novych, aby bol stastny, takto si spriaznenu dusu nenajde a poznam ludi, co neustale propaguju socializaciu (za to slovo by som zabijala), ako nieco vynimocne, skor mne sa zda ze k tomuto sa radia uplne ensamostatni ludia, co sa ani sami nedokazu ist najest do skolskej jedalne alebo cestovat 3 zastavky MHDckou
a najhorsi pocit je byt obklopeny nespravnymi ludmi...
predtým som musela byť každý večer vonku s partiou, ale k tomu patrili aj drogy a priateľstvá sa tam dosť
introvert nemusi byt samotar
akože mne to takto teraz nejde, ale určite sú takí ľudia
takze pokial ten clovek nema nic comu by sa mimo prace venoval, nie je stastny (ibaze by trpel nejakou psychickou chorobou,napr autismom ako tu u bolo spomenute, ale to by slo len o to ze by si svoj stav NEUVEDOMOVAL)
Na prežitie stačia denne 4 objatia.
Na postavenie sa denne 8 objatí.
A na to, aby si sa pohol ďalej potrebuješ 12 objatí.
Na mňa sa to úplne hodí, aj keď nemám denne toľko objatí, koľko by som chcela
Ale myslím, že človek by nedokázalbyť úplne sám. Treba aspoň nejaký kontakt, inak by sa zbláznil.
Skôr či neskôr naneho dojde....
myslím si ale že by bolo vhodnejšie slovo pre samotára, spokojný ... alebo vyrovnaný ...
šťastie mi sedí viac pre človeka ktorý žije v sociálnych väzbách