Ak nie, tak ako by ste to riesili, ak by to bol vas partner? A nepomahali by ani stuplne do usi? Spali by ste v inej spalni? A čo ak by ste inú spalnu nemali? Rozišli by ste sa s nim kvoli tomu?
nie.
sestru s jej frajerom som týždeň pred odchodom vyhodila z našej spoločnej izby, lebo on chrápe a ja nebudem počúvať nejakého chlapa, ako chrápe, a nie je to ani môj chlap dokonca.
ale zas keď si v takej horskej chate kde spíte 20 v jednej izbe tak sa tomu nedá vyhnúť a nedá sa s tým ani nič spraviť a treba sa s tým zmieriť
no keby mám frajera čo chrápe tak ho skopem z postele
@pink@5 no ale žiť bez spánku sa nedá (teda čo sa týka tých, ktorí hlasovali za nie...). J som chodila kedysi na dovolenky s otcom a on vtedy strasne chrapal. Cely tyzden som sa takmer nevyspala a aj to čo som naspala bolo vďaka tomu, ze čakal kým najskôr zaspím, kludne aj do tretej v noci A potom som sa každú chvilu budila a následne budila jeho, tak sa zase snažil bdiet atd. A to tiez nie je riešenie, to je horor. Tak by ma len zaujímalo, ak niekto naozaj nedokaze spat pri chrapajucom partnerovi, tak ako by ste to riesili... Tým myslím naozaj tých, ktorí to nedokážu.
Nedokazem a kebyze mam zit v garsonke a tym padom spavat v jednej miestnosti s niekym co tak chrape tak sa obesim alebo skocim pod vlak ale este by sa dalo spat v kupelni a dohodnut sa na takomto striedavom spavani
@torpedo08@9 vies čo, mne toto uz 20 rokov vrta v hlave ze ako to partneri riešia. A teda kupelnou asi nie ...napriklad ja dokážem spat len v úplnom tichu a tme, preto uz 10 rokov spávam so stuplami, lebo neznesiem ani sebemensi zvuk, všetko ma zobudi. Také ze zaspať pri televizii ci hudbe je u mna nemozne :/
Tiež by som to nedokázala. Kludne prostredie pre spánok je pre mna dôležité a celkovo si na spánok potrpim. Stuple používam aj teraz sem-tam, ale kvôli potencionálnym ruchom zvonka.
Keď som začínala so svojim frajerom tak už v prvých mesiacoch som si to všímala, či náhodou nechrape..
našťastie s chrápaním nemá problém.. a ak by počas nasho spoločného života začal chrapat, tak by sme určite urobili všetko pre to, aby sa to zmiernilo a mohli sme spávať v jednej posteli cize verím že by išiel k lekárovi a riešil to, pripadne aj nejaká operácia ak by to pomohlo. Samozrejme to platí aj naopak, len jemu by asi moje chrapanie nevadilo.
Ak by nič nepomohlo a nedalo sa to vyriešiť, tak asi bohužiaľ aj oddelene spálne s tým že len pred zaspatim by jeden z nás odbehol vedla
A ak by to mal na háku a nechcel to riešiť, tak by to bol signál pre mna....
@azizi@8 no ja som mala iba pár skúsenosti s tým mojim, že chrapal, keď bol po práci veľmi unavený, priznám sa, že jemu stačilo povedať obrat sa na druhý bok, on to urobil a chrapanie prestalo.
Ale ako chapem o čom píšeš. Možno ze dobre riešenie by naozaj bola druha spálňa, inak existuju kvapky proti chrapaniu, ale či účinkujú tak ako sľubujú neviem
@1 ja by som sa rozišla ako je iné, keď niekto chrápe trochu a dá sa to poriešiť poštuchaním alebo otočením alebo tak nejako, a potom je už celú noc ticho...ale keby mám fakt noc čo noc vkuse počúvať chrápanie, tak sory, ale nie
@azizi@10 ja zaspavam pri tv obcas a aj take jemne chrapkanie mi nevadi ale silny chrapot je hrozny s otcom ked sme boli ubytovani parkrat v zivote v jednej izbe tak som bol cele dni zniceny a takmer bez spanku
pri spánku musím mať ticho hlavne pri zaspávaní a nadránom keď je spánok plytší...
môj bývalý chrápal a snažila som sa to vyriešiť iba jednou kávou cez deň a skôr si ju urobiť okolo obeda (čiže som večer bola dosť unavená) alebo zničením v posilke alebo že som sa snažila byť čo najdlhšie hore aby som zaspala rýchlo alebo štuplami... bol to ale veľakrát boj a bola som z toho nervózna hlavne keď trebalo ráno skoro vstávať
ja trochu chrapem ale frajerovi to nikdy nevadilo, dokonca sa mi to pacilo, ze ho to upokojuje
No ale niektorim kamoskam to uz vadilo
No a mne kedy ako, ked dakto chrape na plne pecky tak ano, ale ked len tak normalne tak ked som unavena zaspim aj tak
Ja som kedysi milovala maximálnu tmu a ticho. Potom som začala žiť s mužom, ktorý ako itečkar má všetky možné blikajúce svetielka v izbe a chrápe. Zvykla som. Našli sme si spôsob, kde chrápe menej. Ak by to nešlo vydržať riešili by sme to presunom. človek sa dokáže adaptovať na všetko, neopustila by som ho kvôli tomuto
Jeden týždeň na som musel byt s jedným Grékom u ktorého nemôžem povedať ze chrápal - to boli decibely štartu Boeingu, až sa steny otriasaly so špuntami to bolo ako bez, po 3 dnoch som si musel nútene zvyknúť inak by som bol totálne nevyspaty
@pink@6 no hej, to môj otec chrapal ihneď ako zaspal, bez prestávky cely cas, pripominalo mi to zvuk, akoby niekto vrtal do steny celu noc a dokonca samého ho to casto zobudilo... Fakt neskutocne hlasny zvuk. Teraz uz ale chrápe ovela menej.
@passerine@14 No veď toto presne, ze niektorí ľudia (častejšie muži) chrapu ako motorová pila celu noc, cely cas ako spia (a to vtedy štuple síce možno trolinku pomôžu, ale nestačí to). Zobudíš ich a o 2 minúty zas to iste je to smutne, ale ja by som asi tak nedokázala cely život spat. Vydržím mozno (velmi tazko) 2 týždne dovolenky ci v nemocnici, ale viac nie žiaľ. Lenže cely život mi vrta v hlave, ako toto pary riešia, lebo je to myslím relatívne častý problem. Pokial viem, zatiaľ neexistuje žiaden zaručený spôsob, ako sa zbaviť chrapania. Možno čiastočne operácia, ale to tiez nie je bohvie čo...
Zaujímavé je, že pokiaľ je to môj pes, tak mi to nevadí, práveže ma to upokojuje a dá ma to na vlnu uspatia. Pokiaľ je to človek tak mi to vadí a cmukám naňho aby prestal
Ale u mňa je aj dosť dôležité či chrápe monotónne, pravidelne a jemne, vtedy mi to až tak nevadí ale pokiaľ človek chrápe nepravidelne a dynamicky kedy občas z ničoho nič pridá na hlasitosti a občas uberie a občas zrýchli a občas spomalí, tak to mne narušuje môj spánok a neviem pri tom spať.
@azizi@26 no práve, toto by som ani ja nevydržala a neviem si to ani do budúcna predstaviť - akože si kúpime väčší dom/byt, aby sme každý mali vlastnú izbu alebo ako no a na tieto spánkové veci som citlivá, nemám rada spánok a tak spím vždy len to nutné minimum, ale ak ma má aj v tomto mále, čo mám stále niekto budiť, tak nehrozí, aby som to tolerovala celý život už môj bývalý mal blbé návyky a neskutočne ma to vytáčalo, vždy keď som u neho spala a niekoľkokrát za noc som sa zobudila, tak som si vždy hovorila, že ja sa s ním ráno proste rozídem takže aj to chrápanie by pre mňa bolo hneď jasné
Ako u koho. Keď sme chodievali na chatu, upokojovalo na, keď môj oco chrapal - mala som istotu, že žije, dýcha a nedostal epi.
Na druhej strane, keď som bola doma a sestra vo vedľajšej izbe mala chalana, ktorého som ani trochu nemala rada, tak som mala chuť ho ísť zadusiť, keď hlasno chrapal.
U pacientov mi to tiež nevadí, aj tak ja v noci nemôžem spať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
sestru s jej frajerom som týždeň pred odchodom vyhodila z našej spoločnej izby, lebo on chrápe a ja nebudem počúvať nejakého chlapa, ako chrápe, a nie je to ani môj chlap dokonca.
ale zas keď si v takej horskej chate kde spíte 20 v jednej izbe tak sa tomu nedá vyhnúť a nedá sa s tým ani nič spraviť a treba sa s tým zmieriť
no keby mám frajera čo chrápe tak ho skopem z postele
A asi by som nešla ani do inej spálne.
Teda asi...
Keď som začínala so svojim frajerom tak už v prvých mesiacoch som si to všímala, či náhodou nechrape..
našťastie s chrápaním nemá problém.. a ak by počas nasho spoločného života začal chrapat, tak by sme určite urobili všetko pre to, aby sa to zmiernilo a mohli sme spávať v jednej posteli cize verím že by išiel k lekárovi a riešil to, pripadne aj nejaká operácia ak by to pomohlo. Samozrejme to platí aj naopak, len jemu by asi moje chrapanie nevadilo.
Ak by nič nepomohlo a nedalo sa to vyriešiť, tak asi bohužiaľ aj oddelene spálne s tým že len pred zaspatim by jeden z nás odbehol vedla
A ak by to mal na háku a nechcel to riešiť, tak by to bol signál pre mna....
Ale ako chapem o čom píšeš. Možno ze dobre riešenie by naozaj bola druha spálňa, inak existuju kvapky proti chrapaniu, ale či účinkujú tak ako sľubujú neviem
môj bývalý chrápal a snažila som sa to vyriešiť iba jednou kávou cez deň a skôr si ju urobiť okolo obeda (čiže som večer bola dosť unavená) alebo zničením v posilke alebo že som sa snažila byť čo najdlhšie hore aby som zaspala rýchlo alebo štuplami... bol to ale veľakrát boj a bola som z toho nervózna hlavne keď trebalo ráno skoro vstávať
No ale niektorim kamoskam to uz vadilo
No a mne kedy ako, ked dakto chrape na plne pecky tak ano, ale ked len tak normalne tak ked som unavena zaspim aj tak
Na druhej strane, keď som bola doma a sestra vo vedľajšej izbe mala chalana, ktorého som ani trochu nemala rada, tak som mala chuť ho ísť zadusiť, keď hlasno chrapal.
U pacientov mi to tiež nevadí, aj tak ja v noci nemôžem spať.
A môj frajer nechrape