Ak vám to nejde, tu je môj návod: ide o to, že sa na ne nemôžete pozerať ostrým zrakom, musíte škúliť. Ale nie tak bežne, ale tak inak. ja to robím tak, že sa úplne nosom prilepím na obrazovku a pozerám na celý ten obrázok tak z blízka, čiže ho vidím rozmazaný a potom strašne pomalinky sa vzďaľujem, ale nezaostrujem. A stále sa snažím plochu obrázka vnímať celú, čiže vidím takú rozmazanú plochu. A z nej mi potom začnú vychádzať 3D obrazce, ktoré tam predtým neboli.
@antifunebracka V tých knihách sú často tie obrázky dosť veľké. Mne to ide ľahšie pri malých obrázkoch. Inak ale mne to nikdy nešlo. Strašne som sa to chcela naučiť, ale vôbec, ani náznak. Každý mi vravel, že sa mám pozerať do diaľky, či na nejaký bod atď. Mne tieto rady ani trochu nepomáhali. Až asi pred rokom som sa to naučila podľa jedného konečne dobrého návodu.
@adullboy@Danovykalendar (čo to máš za nick, že sa inak zobrazuje, keď dám "Zareaguj"? ) nie je tam žaba ani náhodou ale ten je dosť ťažký, skús na začiatok niečo jednoduchšie a skús sa riadiť tým mojim návodom v 3. komente.
Tie posledné 2 (padajúce lentilky a vážka):
anglesea.blog.cz/1206/jak-videt-stereogramy
Škúlim na to dobrých 10 minút, ale nemám ani potuchy, čo by tam mohlo byť. Je tam vždy len jeden obrázok, alebo je to ako tie machule, že každý tam vidí niečo iné?
Po prvýkrát som sa teraz dozvedela, že niečo také existuje. Mňa z toho strašne ťahajú oči. A mne to nejde asi preto, že môj mozog berie moje oči ako dva samostatné orgány, a tak s nimi neviem pracovať. Ale dokážem vidieť dvojmo a jazvy z operácie.
@adullboy@Danovykalendar Ja som si to tiež myslela a po dlhých rokoch sa mi to podarilo naučiť Netreba to vzdávať. Je to super zážitok. Fascinuje ma, ako oči dokážu vidieť trojrozmerne niečo, čo je v skutočnosti dvojrozmerné bez akýchkoľvek pomôcok, okuliarov a pod. len tak. Je to úžasné
@riddiculus lebo ja tiež nosím okuliare, do diaľky (-2,75 dioptrie) a pár ľudí ma už presviedčalo na operáciu. Ja by som ale určite nešla, veď to je strašné, nechať si invazívne zasiahnuť do oka! Tak teraz už budem mať konečne výhovorku: "pretože niektorí ľudia potom vidia jazvy" Ale nie, predpokladám, že ty si to mala niečo iné, tá operácia ktorú ja myslím sa aj tak môže tuším vykonávať až po dosiahnutí dospelosti. Preto som sa pýtala, že aká presne.
@azizi ja napriklad mam vacsinu z toho opacne ako ty cim vacsi obrazok tym lepsie, vobec postupne nevzdalujem len prekrizim zrak akoby som sa chcela pozerat na spicku svojho nosa ale v zornom poli musim mat ofc stale ten obrazok a ono to tam proste uz vyjde z toho inak ale ten sivy co si linkovala je dost tazky podla mna! niektore len pozrem a vidim, ine musim cakat ale milujem stereogramy celkovo! super tema
Hah ja už ani nvm, ako som sa to naučil, ale hej, skúšal som tiež rôzne metódy asi... no je to ako jazda na bicykli, dlho to nejde a potom sa to raz zlomí a zrazu je to najľahšia vec na svete.
Fakt ja už nemusím ani os3ť ani nič, proste chytím bársaký stereogram a hneď vidím. Možno keď budeš viac cvičiť, tiež to tak budeš mať.
@willbebetter Mne to zas vôbec nejde tou tvojou metódou
Však to tu stále opakujem, že je ťažký. Mne sa tiež ho niekedy nepodarí vidieť hneď na prvý krát. Na učenie to určite nie je. Ale však je krásny? Fascinuje ma, ako je tak ostro zrnitý, sa to hodí k tej slučke. A ďakujem moc!
@antifunebracka Pochybujem, ja som na to totálne neuspôsobená Už to je zázrak, že som sa to vôbec naučila. Preto si myslím, že by to nemal nikto vzdávať, veď keď už aj mne sa to podarilo
hej hej mame doms taku knihu s tym a ako decko som do toho vkuse cumela a neslo mi to a raz z nicoho nic som to zbadala a uz vedela ako na to, super to je
@riddiculus A nemôže to byť zákal sklovca? » coopervision.sk/starostlivost-o... Pretože to mám aj ja, má to veľa ľudí. Pred očami sa mi objavujú rôzne svetlé nitky, fliačiky. Najhoršie je to pri silnom slnečnom svetle.
Ale ako výhovorka to byť môže, prečo nie? Veď ak aspoň jednému človeku podobná operácia nejakým spôsobom ublíži, mám aspoň dôkaz, že je tam isté riziko. A na to nemôže nikto namietať.
@boolean Mňa ruší tá čiara v strede. Obrázok síce vidím asi ok (len jeden), ale tú čiaru vidím dvojmo. A tá ich metóda mi nefunguje, musím to robiť tým vzďaľovaním od obrazovky.
@azizi ak sa na to pozeráš správne tak tú čiaru v strede nevidíš v strede ale na okrajoch obrázku ktory ti vznikne.. nwm ako by ťa tá čiara mohla rušiť..
@boolean Už mi to ide! Vaaau to je úžasné! Som si to video zmenšila najviac ako sa dalo a až vtedy sa mi to objavilo. Ako som spomínala vyššie, čím menši obrázok, tým ľahšie mi to ide. Toto som začala pozerať teraz a som nadšená:
@azizi jj keď to človeka ktorý to nepozná nenadchne tak viem, že nevie ako sa na to má pozerať
a tiež som mal problemy potom pozerať normálne.. pozor na to..
@azizi Je to možné. Pamätám si, že jak som bola malá, tak som sa snažila na to zaostriť, ale furt to predo mnou utekalo, tak som to nehala tak. A teraz som si v poslednej dobe trochu zaspomínala a vidím to zas. Ale len výnimočne.
@azizi toto nie je pravé cross-eyed video.. pravé cross-eyed video potrebuje jemný posun uhlu snímania ľavej a pravej strany ... toto je len video ktoré sa prehráva súčasne na ľavej aj pravej strane obrazovky...
napríklad tu máš pravý cross-eyed obrazok ... vidiš posun snimania pravej a ľavej strany... pozri sa na tie lampy
@azizi hovorím len podľa toho ako to vnímam ja.. jednoducho ten pocit že je to 3D je oveľa silnejší pri obrázkoch ktorých snímanie je posunuté, ako pri jednoduchom dvojitom obrázku..
nedokážem posúdiť ako to vnímaš ty... každý je v tomto sám vo svojej hlave..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
» hadanky-a-hlavolamy.webnode.cz/stereogramy/#re...
Tie posledné 2 (padajúce lentilky a vážka):
anglesea.blog.cz/1206/jak-videt-stereogramy
celkom zaujimava vec.
a najviac je stereogramove video
Fakt ja už nemusím ani os3ť ani nič, proste chytím bársaký stereogram a hneď vidím. Možno keď budeš viac cvičiť, tiež to tak budeš mať.
Však to tu stále opakujem, že je ťažký. Mne sa tiež ho niekedy nepodarí vidieť hneď na prvý krát. Na učenie to určite nie je. Ale však je krásny? Fascinuje ma, ako je tak ostro zrnitý, sa to hodí k tej slučke. A ďakujem moc!
Ale ako výhovorka to byť môže, prečo nie? Veď ak aspoň jednému človeku podobná operácia nejakým spôsobom ublíži, mám aspoň dôkaz, že je tam isté riziko. A na to nemôže nikto namietať.
a tiež som mal problemy potom pozerať normálne.. pozor na to..
napríklad tu máš pravý cross-eyed obrazok ... vidiš posun snimania pravej a ľavej strany... pozri sa na tie lampy
alebo toto
nedokážem posúdiť ako to vnímaš ty... každý je v tomto sám vo svojej hlave..