spravidla sa ucim len s hudbou, sice si nic nezapamatam ale keby som nemala tu hudbu tak to nedokazem ani precitat, takto aspon mozem povedat ze som sa snazila
keď je hudba v inom jazyku, ako text, čo čítam, tak bez problémov vnímam čítaný text. ak čítam v rovnakom jazyku, ako je hudba, občas sa mi to popletie, v závislosti od toho, kde sú zaujímavejšie slová
"Náuku o materiáloch" môžem čítať v sterilnom tichu a tomu, aby som rozumela, to nie je aj tak nič platné.
Pri čítaní knižiek v rámci relaxu nerada počúvam hudbu (čo neznamená, že by som sa nedokázala sústrediť na text, ale jednoducho mám rada čítanie preto, že je pri ňom neutrálne ticho vyhovujúce).
Ak som v obchodnom centre, nerobí mi problém počúvať hudbu v oddelení ovocia a zeleniny a pri tom okrem čítania ceduliek s konkrétnymi názvami potravín ešte aj kalkulovať najvýhodnejšie ceny .
Ak počúvam hudbu, pri ktorej sa chcem sústrediť na text, neviem sa pri nej sústrediť aj na čítané.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
keď je to hudba, ktorú mám rada, ale neprežívam pri nej maximálne eargasmy, tak úplne v pohodičke
a keď sú to nejaké sračky, tak to proste odignorujem - som na to zvyknutá
tiež záleží na tom, čo čítam či niečo potrebujem pochopiť, alebo len čítam dobludu
Príklady:
"Náuku o materiáloch" môžem čítať v sterilnom tichu a tomu, aby som rozumela, to nie je aj tak nič platné.
Pri čítaní knižiek v rámci relaxu nerada počúvam hudbu (čo neznamená, že by som sa nedokázala sústrediť na text, ale jednoducho mám rada čítanie preto, že je pri ňom neutrálne ticho vyhovujúce).
Ak som v obchodnom centre, nerobí mi problém počúvať hudbu v oddelení ovocia a zeleniny a pri tom okrem čítania ceduliek s konkrétnymi názvami potravín ešte aj kalkulovať najvýhodnejšie ceny .
Ak počúvam hudbu, pri ktorej sa chcem sústrediť na text, neviem sa pri nej sústrediť aj na čítané.
konkrétnejšie: ak je bez textu a nie je príliš zaujímavá, alebo ak je to niečo čo už dobre poznám, tak áno.
ale fakt to asi záleží od tej hudby
a pri telke viem tiež čítať a vnímať text
Včera som si skúšala TSP-čka a mala som pustenú mp3-ku a v pohode dokonca aj pri Gangnam Style či 2NE1,Alex G a iných