V novembri som prerusila studium na VS z dovodu ze na tom odbore som nevidela buducnost a nasla som si pracu (aj ked len na dohodu). Stale som vedena ako student (este aj na MAISe), no po prvom semestri by ma mali logicky vylucit. Ono mi poslu nejaky papi
počkaj, prerušila si štúdium oficiálne alebo to myslíš tak, že si proste prestala chodiť do školy?
lebo ak si prerušila štúdium naozaj (akože nie, že sekla si so školou), tak by ti mal stačiť len papier, ktorý ti pošle škola. ak chceš skončiť, choď na študijné čo najrýchlejšie a hneď im oznám, že chceš úplne skončiť a už nechceš byť študent. pretože to budú naťahovať strašne dlho a ako pracujúcej ti to môže len uškodiť.
jaj táák, na dohodu si. tak potom vydrž, ale hneď, ako sa skončí semester, utekaj na študijné pre papier. pretože kým ti ho pošlú, je možné, že sa tebe nahromadí pokuta.
@rischo mne neslo o zlavy, lebo isic mi ostane aj ked ho budu chciet ja im ho nedam ... ale o to aby som nemusela behat na urad prace, ked mozem byt vedena ako student... chcem ist o rok na externe a popri tom robit, ale ma serie ze som zistila ze externisti už nemavaju vyhody studentov ako poplatky vo VUB alebo MHD jazdia na cele listky ako keby nestacilo ze musim zaplatit za studium riadnu palku, tak este ani zlavu v MHD nedostanem
@sandy114 to hej ten urad prace ma serie...robotu som zatial nenasiel ale na urade prace nechcem skoncit :/.. je to v kunde s tymi vyskami, preto som aj skoncil
@rischo si vezmi, ze ja som bola na cestovnom ruchu na SOS bocatiovej... maturita z 13 predmetov a koeficient 2.0 ... zatial co gymnazisti maturita z max 6 predmetov (aj to len ked si zvolia) a koeficient 1.0 ... pracu v CR nenajdem, lebo este aj na posrateho predajcu do cestovky chcu vysku... na vysku ma nezoberu, lebo aj ked som bola vyznamenana, moj priemer 1,3 sa meni na 2,6 ... z jednotiek mam dvojky a z dvojek stvrtky, a ak sa mi priplietla nejaka trojka, tak z nej bola sestka... takze nejaky chumaj co preflakal cele gymnazium ma vacsie sance ako ja co som makala 4 roky na cestovnom ruchu .. rodicia ma nanutili ist na vysku ze aj tak si pracu nenajdem, lebo je po krize a je velka nezamestnanost... tak som sla na druhe kolo na strojarinu..
@sandy114 no mas to pekne o hovne... ja som skusil vysku len tak..ani som nevedel kde ma poriadne zobrali, spoluziak na strednej si vypisoval prihlasku ta som povedal naj aj mne tam vypise. a mna zobrali pochodil som mesiac, prespal tam prednasky, precital casaky, popocuval hudbu a som sa na to vymrdal...
Ahojte ludia...uz dlhsie hladam nieco co suvisi s tym co tu pisete....mam podobny problem a potrebovala by som poradit...prestala som chodit na vysku bez toho aby som sa nejako odhlasovala...skoncila som s tym zaciatkom 2. semestra a neodhlasovala som sa z nej kvoli tym vyhodam a hlavne aby som nemusela behat po uradoch ..zistila som si, ze studentov odhlasuju az na konci semestra tak som bola spokojna...ale teraz je uz vlastne koniec jula a mne ziaden papier o ukonceni este nedosiel ..takze neviem co urobit ...mimochodom som uz prijata aj na inu skolu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
lebo ak si prerušila štúdium naozaj (akože nie, že sekla si so školou), tak by ti mal stačiť len papier, ktorý ti pošle škola. ak chceš skončiť, choď na študijné čo najrýchlejšie a hneď im oznám, že chceš úplne skončiť a už nechceš byť študent. pretože to budú naťahovať strašne dlho a ako pracujúcej ti to môže len uškodiť.
@rischo hej?