2. Oddelíme žĺtka od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom a pridáme mlieko a rum. Keď sú žĺtky dobre vymiešané pridáme múku do ktorej zamiešame kypriaci prášok, pridáme aj olej a dobre vymiešame.
Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta a ručne metličkou ho dobre premiešame aby cesto zvláčnelo. Ďalej oddelíme polovicu cesta do ktorej pridáme preosiate kakao.
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Obidve polovice cesta vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov cca 45 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo ak ostane suché, bábovka je upečená.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
1. Jebnúť lopatou po hlave
2. Oddelíme žĺtka od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka s vanilkovým a práškovým cukrom a pridáme mlieko a rum. Keď sú žĺtky dobre vymiešané pridáme múku do ktorej zamiešame kypriaci prášok, pridáme aj olej a dobre vymiešame.
Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh, ktorý postupne pridávame do cesta a ručne metličkou ho dobre premiešame aby cesto zvláčnelo. Ďalej oddelíme polovicu cesta do ktorej pridáme preosiate kakao.
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. Obidve polovice cesta vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov cca 45 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo ak ostane suché, bábovka je upečená.
Uži si bábovku a nepíš chobotiny