Pre zaciatok nemam 21 ale 14 a prezivam doma teror rodicia mali dobre znamky a to iste aj sestra ale ja sa tak dobre neucim a stale na mna za to kricia takze moj den vyzera takto :pridem zo sklly pohodka potom pride oco a hned zacne kricat preco som
Dostal 3 alebo 2 a hned to zacne krici na mna asi 10 min potom povie ze dnes uzziadne pc ani telka, potom pride mama a zase to iste takze mam pokazeny cely den. Za 3,2 ma vykricia ale 1 uplne ignoruju ako keby tam neboli. A stale hovoria preco mad takr znamky ?! Sak ty na to mas ! A podobne... alebo sa spytaju co mal spoluziak z rustiny ? Ja:3 oni: tak asi nema hlavu na jazyky. Ale ked dostanem 3 ja tak zacnu kricat ze ja na to mam co som sa neucil.. a ked poviem ze ja hlavu na jazyky nemam tak povedia: Ty mas ! Takze toto prezivam kazdy den a rozmyslam kazdu hodinu ze si siahnem na zivot prosim pomoc
@wolf0svk mam z nemciny priemer 2,20 a do 2,50 je 2 a ucitelka mi dala na vysvedcenie 3 tak to znamena ze som cez prazdniny ukrizovany=ziadna telka a pc na cele prazdniny
Čo keby si sa radšej doučil tie predmety ako tu písal fórum?
Čas sa dá aj užitočne využiť
Je výhovorka, že tu škola nejde pokiaľ nie si mentol tak stači venovať trošku viac času poctivému učeniu a kľudne budeš mať aj 1tky
tak by si sa mal viac učit a nemysliet vkuse na telku a pc...ked mas 14 tak vieš že musiš mat dobre znamky aby si sa dostal na dobru strednu tvoji rodičia to určite nemyslia zle
@wolf0svk podobnými vecami si prejde takmer každý Teror je ale silné slovo aj keď ... nemôžem to tvrdiť s istotou lebo do toho nevidím, ale podľa toho čo píšeš súdim, že to je len také prechodné obdobie. Aj ja som si to zažila, bola som nezabudnuteľný študent nechcelo sa mi a hysterčili jak rodičia tak učitelia a po štyroch odfláknutých rokoch na strednej som " s gráciou" odmaturovala na čisté ...
@rocafella s tymto uplne nesuhlasim a vzdy, ked toto niekto povie tak ma to normalne vytaca, pretoze si pamatam ako som ja trpela na nemcine, pretoze to, ze som sa naucila slovicka, gramatiku, nepomohlo mi to, aby som ovladala ten jazyk, pretoze som proste nikdy nebola nadana na jazyky. a ver, ze som pri tej nemcine travila dlhe hodiny...
@lolblake Lenže si myslím, že je diametrálny rozdiel medzi tebou a ním.
Je rozdiel ak niekomu nejde nejaký predmet a to ak niekomu nejde nič a zo všetkeho má mizerné známky.
@rocafella Podla mna jednotky a dvojky su dobre znamky ale z rustiny to horor. Alr oni hovoria ze dvojky su mizerne znamky takze ked jednu donesiem tak je krik
Chudáčik Bože môžeš mať takých jebnutých rodičov??? Ale neskutočne! Povedz im, že to že na teba kričia ťa úplne demotivuje.. Jednoducho buď sám sebou, snáď ich to prejde a čoskoro si zvyknú že máš "horšie" známky. Ale ako dospelí ľudia by mohli vedieť, že známky na ZŠ nerozhodujú vôbec o tvojej budúcnosti.... a neznamenajú nič! Skús im to nejak rozumne vysvetliť alebo povedz aj nech sa sestra za teba prihovorí a keď nie tak ja by som asi trucovala...
@Wolf0svk Musíš si určiť priority. Ja som už v 3. na strednej a absolutne ma matika nezaujíma a stále sa iba modlím aby som prešiel, pretože ju k životu vôbec nepotrebujem(tipujem že ani ty ruštinu). Na druhej strane taká nemčina- z nej vynikám, to isté slovenčina, ekonomika atd.. To sú premňa dôležité predmety. Jedno si zapamätaj: učíš sa pre seba a pre svoj život, nie pre učitelov, rodičov, kamarátov, len a len pre seba.
To je mi ľúto, ale netráp sa tým tak. Určite ich prístup nie je správny, hlavná je pozitívna motivácia a nie negatívna. Ja som mala tiež dlho zlé známky. A veľmi ma to trápilo (nie kvôli rodičom, moji mali úplne v pohode prístup, ale kvôli sebe). A nakoniec sa mi to podarilo. Ty musíš mať v sebe ten drive, že chceš patriť medzi tých lepších a snažiť sa, dať zo seba všetko. Potom by to malo ísť. Aspoň taká som ja. A ak nie, ešte stále to nič neznamená. Život nie je o známkach, ale o šikovnosti a priebojnosti. Neber si však moc k srdcu to, ak to tvoji rodičia nechápu, život je strašne ťažký, to uvidíš ešte časom. Ja mám tiež niekedy pocit, že to už snáď nie je ani možné, že to nezvládam. A nejedná sa len o nejaké nakričanie, zakázanú telku (tú vlastne ani nepozerám) a PC. Ale život je taký. Silu naň treba hľadať hlavne v sebe a nie v okolí, lebo to nemusí dopadnúť dobre.
@lenkaska1 Trucovať aby mi zobrali uplne vsetko ? Pc,tv,mobil,vreckove ? a stale hovoria ze ked mas take znamky kam chces ist ? Za smetiara ? A to mam jednotky dvojky...
@22 Hm.. je to napč no :/ tak jedine skusit normalny rozhovor s nimi... bože jak ma vytacaju a to ich ani nepoznam daj mi na nich cislo a ja im vynadam!
prestan sa lutovat a vyhovarat. Jednoducho musis odkrojit zo vsetkych zalub, kym nezlepsis znamky. Dobre by bolo ti chodit na doucko. Ale velmi sa uz netrap ze nemas na to hlavu. Musis sa zapriet a usilovne sa ucit. Viem, ze taky zivot ta nebavi, no treba docasne zaujat stanovisko usilovneho ucenia. Aj ked mas hlavu plnu informacii. Skus si popri uceni kreslit ci citat nejaku fantasy knihu, ulavi sa ti a nebudes vyzerat ako lajdak s ceruzou v ruke ci knihou. Pocitac ti neujde, vsetky hry odloz na neskor. Pokial viem coskoro budu prazdniny, ale ty zanedlho pojdes o urovdne vyssie a tym padom nejake navyky by neuskodili. Na aku strednu sa chystas? @wolf0svk
mne to pride ako cista provokacia.
Dvojka-zla znamka, keby bola nula, tak by hovorili, ze 1 je zla.
Takyto pristup na dieta nie je v pohode.
Potom zakaz volneho casu a penazi. Jednoznacne ti beru vsetko, aby si myslel len na ucenie.
Jedna z dalsich veci co ta posilni je, ze o rok budes moct brigadovat. Nebudes odkazany na rodicoch a kolko zarabat budes nehovor, myslim, ze sa da zalozit ucet v banke so suhlasom rodica a ty ako student mas mizivy mesacny poplatok. To len na okraj. Planovost je v tvojom pripade vhodna.
Myslim, ze nestratis vela casu ak budes prdmyslat co budes robit o par rokov.
Praca ta oslobodi od rodicov, ak nechces studovat, no zaroven sa budes musiet zas ucit pracovnym navykom a postupom a to ta bude tiez unavovat. Prdto si zvol, no v tvojom pripadd by bolo vhodne cez leto oddychovat vonku, vypadnut medzi ludi a v septembri. No sam spominam ako som ten mesiac neznasal. Nemysli na to, ze neuspejes. Vzdy uspejes, ak sa nevzdas. Znamky moc nevypovedaju ci tomu rozumies ako by bolo treba, iste 1-3 znamena uspech. Preto ak budes stale na rovnakej urovni, vedz ze sa dobre ucis, ucivo bude nove a tazsie a stredna uplne ine navyky skoly a kolektiv.
Musis dozriet do stadia, ze mas v pici. Budes len robit to, v com si dobry, kym nezistis, ze si v tom naozaj dobry. Ked ta provokuju, jednoducho ukaz, ze nie si padavka. Je to nadlho pripravit svoje vedomie na pozitivne, no moja ex-frajerka zazivala ako ty a viem, ze taky rodic len tak neprestane tlacit na teba. Preto musis byt silnejsi a nebrat si to ako zivotny neuspech. A neber vsetko doslova. Nesyp sa ako cukor, si chalan s perspektivou, hladaj sa a mozno aj babu. Akykolvek rozptyl ti uberie z casu na ucenia, no nezalezi na tom pokial to nepochopis, musis mat nejaku zavislost pre ktoru zijes, nevinny dobry navyk. Hlavne nedroguj. Skus viacero metod a snaz nezanevriet na seba kvoli cudzim nazorom. Dolezite je, co si myslis sam o sebe, ty hlad na seba realne, nie skrz ich nazory. Ak si myslis, ze robis vsetko spravne, asi sa mylia, no nedaju ti pokoja, ak im to nedokazes. Neber to ako trest, ale ako vyzvu, tazka zivotna uloha. Neuspech jednej, ides dalej, nesmies sa zastavovat nad chybami dlho. Jednoducho konaj co najlepsie vies a never kazdemu. Ty si najdolezitejsi na svete, tak si vaz to kym si. Uspechy ta este cakaju.
fakt je smutné, že existujú takýto rodičia, ktorí doslova demotivujú svoje deti len preto, že nie sú ich odrazom, rodičia by deti mali podporovať, mali by prísť za tebou a povedať, že by si sa mal viac snažiť, že na to máš, možno ti nájsť nejaké doučovanie, alebo ked oni mali tie super jednotky nech ťa to naučia
a hlavne im skús vysvetliť, že známky nie su všetko,povedz im, že sa ti ich spôsob nepáči, že za jednitku nič a za dvojku peklo, normálne s nimi komunikuj neboj sa
hm ja ta chapem ja prezivam to iste a mam 23! a oco huci preco sa neucim, mala som ist na VS, ze vsetci v rodine su Ing. a neviem co este a ja budem obycajny robotnik za 500€, takze nesi sam, a rodicov chapem, chcu ti dobre. tak mozno sa skus viac posnazit a da sa to urcite...predsa nechcu aby si robil niekde otroka ale mal sa dobre aj ked znamky nie su vsetko! a vacsinou su na dve veci! hovno a prd
Ja tiež nemám takú hlavu a keby po mne kričali tak by som im povedala : - Nemám takú hlavu a nezaleží šetko na známkach ale na vedomosti ktoré máš v hlave - . Ale ak sa neučíš tak to je možno aj tvoja chyba skus si niekedy sadnuť nad učivom a dobre sa ho nauč . Keď sa učíš a aj tak nemáš dobre známky tak to nieje tvoja chyba a dávaš do všetkého maximum ale niekedy to proste nevíde . Nikto nedokáže mať samé jednotky počas celého života
@wolf0svk tiez som studoval programovanie ale bez elektra znalosti a teda bolo jasne, ze tomu nebudem rozumiet, aj ked som chcel. No nehovori ti zle. Byt takpovediac flakacom, co sa zaujima o ine ako znamky, ci uz sa budes ucit ine alebo popri skole brigadovat a vynechavat skolu. Nie je to zatratena cesta, kedze poznam takeho flakaca, co po skole chytil flek v kancli a zacinal manualnou robotou, dalsi studuje na narocnej univerzite, a dalsi ostal flakacom. Teda nie je to cesta do raja, ale ako moznost. Na rodicovsku pochvalu zabudni. Zameraj sa na buducnost. Programovanie je pokus omyl, no zvladnu to aj takpovediac flakaci. Musis sa len velmi snazit, kedze dopredu vies co chces a neber to ani ako jedinu super skolu. Dakedy ti nemusi sadnut jeden ucitel, co ja som na vyske mal, aj v praci sef, aj doma otec.
Toto nie je žiadny teror! 2 roky šikanovania, poruchy psychiky, resp. veľmi silné depresie, toto bol teror! S tým sa stretni a potom budeš vedieť čo je teror. To že na teba rodičia kričia aby si sa lepšie učil to nie je teror.
Teror je niečo iné než to že sa neučíš. Robia to dobre, že ti zakazujú PC a TV. Aspoň pôjdeš von. Ja som momentálne skončil deviaty ročník a celú základku som mal čisté jednotky. A to som sa učil tak mierne, že mi to nekazilo vôbec čas. Učenie na základke je nič a ty sa tu sťažuješ na také sračky. Rodičia ti chcú len pre dobre, lebo vedia, že budúcnosť nebude ľahká a oni nechcú aby si skončil v prenájme a mal len kúsok chleba na jedlo. Začni normálne uvažovať.
Ale aby som tu len nedrbal. Fakt je jebnuté, že ťa odradzujú od povolania, na aké chceš ísť- resp. ten programátor. Mali by ťa viac podporovať a nie len zhadzovať. Povedz im, že už nie je komunizmus.
su aj horší rodičia... ja byt tvoj rodič tak by si plakal kazdy vecer
dobra sprava že ťa maju radi a zaleži im na tebe -- skratka maju zaujem o tvoje vysledky v skole a nechcu aby si skoncil ako nevzdelaný mukel za beziacim pásom,,,
Ale používajú zlú formu --- teda majú dobrý prístup ale forma prejavu je zlá...Moj otec mal aj ku mne zlu formu pristupu ale ked som ho videl na ARE umierať a neumrel tak sa odvtedy velmi zmenil a jeho forma prejavu sa zmenila z neprijatelnej na prijatelnú.Mal by si si pozriet nejake video ako žiju socialne slabe deti v Indii alebo ja som pozeral Syriu tak som mal fakt dosť,,,
netráp sa. zažíva to kopec deciek, nie je to nič výnimočné. od malička sme tak vychovávaní (v domnienke, že tak je to správne,lebo inak z teba nič nebude). ako sa hovorí, všimnú si ťa až keď niečo neurobíš - to je ako s domácimi prácami...
ber to s nadhľadom, ak ti dané predmety nejdú a nemáš k nim vzťah, udržuj ich na znesiteľnej úrovni a venuj sa tomu, čo ti ide a čo ťa baví. keď sa budeš snažiť byť vo všetkom najlepší (hoc aj len z dôvodu aby boli rodičia spokojní), bude to len krátkodobá náplasť a raz si budeš tlcť hlavu o stenu. alebo ,,z päťkára neurobíš jednotkára, prinajlepšom trojkára". zaber tam, kde to ide, lebo z jednotiek a hviezdičiek môže byť jedného dňa jedna veľká hviezda.
ale ako teror by som to rozhodne nebrala, oni sú presvedčení, že ti týmto pomáhajú a nechápu, že nie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Čas sa dá aj užitočne využiť
Je výhovorka, že tu škola nejde pokiaľ nie si mentol tak stači venovať trošku viac času poctivému učeniu a kľudne budeš mať aj 1tky
Len sa vyhováraš.
Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá výhovorky.
Buď chlap a poctivo sa uč!!!
Toto nie je ok vychova, neposobi to ani motivacne ani vychovne, akurat sa tak chalan nau i, ze doma mu nie je dobre, a ze je hovno a za nic nestoji.
Problrm je v rodicoch, nie v ttojke z rustiny.
Je rozdiel ak niekomu nejde nejaký predmet a to ak niekomu nejde nič a zo všetkeho má mizerné známky.
Dvojka-zla znamka, keby bola nula, tak by hovorili, ze 1 je zla.
Takyto pristup na dieta nie je v pohode.
Potom zakaz volneho casu a penazi. Jednoznacne ti beru vsetko, aby si myslel len na ucenie.
Jedna z dalsich veci co ta posilni je, ze o rok budes moct brigadovat. Nebudes odkazany na rodicoch a kolko zarabat budes nehovor, myslim, ze sa da zalozit ucet v banke so suhlasom rodica a ty ako student mas mizivy mesacny poplatok. To len na okraj. Planovost je v tvojom pripade vhodna.
Myslim, ze nestratis vela casu ak budes prdmyslat co budes robit o par rokov.
Praca ta oslobodi od rodicov, ak nechces studovat, no zaroven sa budes musiet zas ucit pracovnym navykom a postupom a to ta bude tiez unavovat. Prdto si zvol, no v tvojom pripadd by bolo vhodne cez leto oddychovat vonku, vypadnut medzi ludi a v septembri. No sam spominam ako som ten mesiac neznasal. Nemysli na to, ze neuspejes. Vzdy uspejes, ak sa nevzdas. Znamky moc nevypovedaju ci tomu rozumies ako by bolo treba, iste 1-3 znamena uspech. Preto ak budes stale na rovnakej urovni, vedz ze sa dobre ucis, ucivo bude nove a tazsie a stredna uplne ine navyky skoly a kolektiv.
Musis dozriet do stadia, ze mas v pici. Budes len robit to, v com si dobry, kym nezistis, ze si v tom naozaj dobry. Ked ta provokuju, jednoducho ukaz, ze nie si padavka. Je to nadlho pripravit svoje vedomie na pozitivne, no moja ex-frajerka zazivala ako ty a viem, ze taky rodic len tak neprestane tlacit na teba. Preto musis byt silnejsi a nebrat si to ako zivotny neuspech. A neber vsetko doslova. Nesyp sa ako cukor, si chalan s perspektivou, hladaj sa a mozno aj babu. Akykolvek rozptyl ti uberie z casu na ucenia, no nezalezi na tom pokial to nepochopis, musis mat nejaku zavislost pre ktoru zijes, nevinny dobry navyk. Hlavne nedroguj. Skus viacero metod a snaz nezanevriet na seba kvoli cudzim nazorom. Dolezite je, co si myslis sam o sebe, ty hlad na seba realne, nie skrz ich nazory. Ak si myslis, ze robis vsetko spravne, asi sa mylia, no nedaju ti pokoja, ak im to nedokazes. Neber to ako trest, ale ako vyzvu, tazka zivotna uloha. Neuspech jednej, ides dalej, nesmies sa zastavovat nad chybami dlho. Jednoducho konaj co najlepsie vies a never kazdemu. Ty si najdolezitejsi na svete, tak si vaz to kym si. Uspechy ta este cakaju.
a hlavne im skús vysvetliť, že známky nie su všetko,povedz im, že sa ti ich spôsob nepáči, že za jednitku nič a za dvojku peklo, normálne s nimi komunikuj neboj sa
budem ti držať palce aby sa to zlepšilo
Teror je niečo iné než to že sa neučíš. Robia to dobre, že ti zakazujú PC a TV. Aspoň pôjdeš von. Ja som momentálne skončil deviaty ročník a celú základku som mal čisté jednotky. A to som sa učil tak mierne, že mi to nekazilo vôbec čas. Učenie na základke je nič a ty sa tu sťažuješ na také sračky. Rodičia ti chcú len pre dobre, lebo vedia, že budúcnosť nebude ľahká a oni nechcú aby si skončil v prenájme a mal len kúsok chleba na jedlo. Začni normálne uvažovať.
Ale aby som tu len nedrbal. Fakt je jebnuté, že ťa odradzujú od povolania, na aké chceš ísť- resp. ten programátor. Mali by ťa viac podporovať a nie len zhadzovať. Povedz im, že už nie je komunizmus.
dobra sprava že ťa maju radi a zaleži im na tebe -- skratka maju zaujem o tvoje vysledky v skole a nechcu aby si skoncil ako nevzdelaný mukel za beziacim pásom,,,
Ale používajú zlú formu --- teda majú dobrý prístup ale forma prejavu je zlá...Moj otec mal aj ku mne zlu formu pristupu ale ked som ho videl na ARE umierať a neumrel tak sa odvtedy velmi zmenil a jeho forma prejavu sa zmenila z neprijatelnej na prijatelnú.Mal by si si pozriet nejake video ako žiju socialne slabe deti v Indii alebo ja som pozeral Syriu tak som mal fakt dosť,,,
netráp sa. zažíva to kopec deciek, nie je to nič výnimočné. od malička sme tak vychovávaní (v domnienke, že tak je to správne,lebo inak z teba nič nebude). ako sa hovorí, všimnú si ťa až keď niečo neurobíš - to je ako s domácimi prácami...
ber to s nadhľadom, ak ti dané predmety nejdú a nemáš k nim vzťah, udržuj ich na znesiteľnej úrovni a venuj sa tomu, čo ti ide a čo ťa baví. keď sa budeš snažiť byť vo všetkom najlepší (hoc aj len z dôvodu aby boli rodičia spokojní), bude to len krátkodobá náplasť a raz si budeš tlcť hlavu o stenu. alebo ,,z päťkára neurobíš jednotkára, prinajlepšom trojkára". zaber tam, kde to ide, lebo z jednotiek a hviezdičiek môže byť jedného dňa jedna veľká hviezda.
ale ako teror by som to rozhodne nebrala, oni sú presvedčení, že ti týmto pomáhajú a nechápu, že nie.
Rodičov si nevyberieš.