Ahojte mám 15 rokov som chalan a mám 173 cm a iba 53 kg chcel by som pribrať.Ževraj sa dá pomocou nejakých doplnkov pribrať aj 8kg/mesiac...Máte niekto s takýmito doplnkami na priberanie skúsenosti ? Mohli by ste mi poslať nejaký link na tie doplnky alebo
@leilla veď to je jasné. Ono sa to volá doplnky výživy, lebo to má len dopĺňať normálnu stravu. Čiže určite by mal uprednostniť normálne jedlo.
Ale inak proteíny atď sú absolútne nezávadné. Jediná vec čo je tam škodlivá je umelé sladidlo (ak si kupuješ ochutené proteíny), ale tie už cpú absolútne všade
No ved ale ja nechcem jest len tieto dolpnky a proteiny samozrejme že budem aj jest ale z jedenia sa mi nejak nedá pribrať tak si chcem nejak pomôcť ale zatial ste mi sem žiaden link ani konkrétny výrobok nedali a ja sa do toho moc nerozumiem....
Mas len 15 rokov s posilovanim by si to este nemal skusat, na to mas este v pohode zo dva roky cas. Stale si vo vyvine. Teraz si sa len vytiahol, do osemnastky budes v pohode. Ked sa chces hybat najdi si nejaky sport, ako plavanie, alebo kolektivne sporty. Ak si nespokojny so svojou postavou pri sporte na to zabudnes a nazbieras aj sebadoveru. Podla mna by si to mal nechat na teraz na prirodu.
Ja hrajem futbal...a inšpiroval ma jeden chalan tiež mal 15 ešte vyšší a ešte menej kilov mal ale už neviem kde som to čital a povedal že tiež pomocou nejakých doplnkov naberal 8kg/mesiac ...
@makacik ty hlavne mál ješ. Našetrené peniaze si zober, choď do obchodu a nakúp si tam ryžu a kuracie prsia a poriadne minimálne mesiac jedz. Uvidíš že priberieš. Môžem ti sem dať linky na rôzne doplnky, ale budú to zbytočne vyhodené peniaze. Lebo bez stravy ti budú k ničomu. Pozri si link čo poslal jeko a riaď sa podle neho. V prvom rade sa vždy poriadne naraňajkuj (čierne pečivo, ovsené vločky atď.) nejaký ten olovrant. Jednoducho stále musíš byť najedený.
Na nete máš nehorázne veľa vypracovaných jedálničkov, čo kedy jesť. Tak pohľadaj a nakombinuj si to.
A ak chceš tak hrozne nejaký proteín, daj si na noc tvaroh a je to. Musíš naberať.
Lebo pri poriadnej strave ti sú doplnky na nič. Tam ide o to aby si do seba dostal dosť živín a ak ich dostaneš, je jedno či to bude doplnkami alebo stravou.
Ale hovorím, zbytočne vyhodené peniaze. Jediné čo by som si na tvojom mieste kúpil by bol maltodextrín. To ti omôže do seba dostať dosť sacharidov, ktorých máš určite nedostatok
tiez som mal s tym problem, ked som prisiel na strednu pred 4 rokmi. mal som 57kg (menej ako vacsina dievcat) a po viacerych rozhovoroch s cvicencami som zistil ze jest 3x denne je primalo... tak som upravil jedalnicek na tych 5-6 jedal denne a vaha pribudala... teraz mam cez 80kg a jem kazde 3 hodiny... zakladom celeho je strava, zameraj sa na prijem bielkovin a sacharidov...a aj tukov samozrejme, aj tie su nevyhnutne.tuky vsak prijmam skor z rastlinnych olejov, napr. olivovych alebo rybich olejov a pod...doplnky ti stravu len doplnaju... tie uzivam napr. ked doma nemam maso ani mlieko, viem ze prijmem v strave menej proteinov tak si ich doplnam spominanymi doplnkami.
a hlavne nezabudni na dostatocny prijem tekutin, voda jednak pomaha pri transporte zivin, avsak svaly na rast potrebuju nevyhnutne spravnu hydrataciu...
odporucat ich moze ale ked si to nimi chces uľahčiť... nie je nevyhnutnost mat doplnky. ked chces, kup si v lekarni pangamin - to su pivovarske kvasnice a jednak napomahaju traveniu, aj som po nich bol viac hladny a ale som si isty, ze ked sa zacnes stravovat tak ako mas, priberes tych 8kg za mesiac aj ty.... ak velmi chces, mozes si zobrat z netu nejaky proteinovy pripravok alebo gainer (ja som osobne za prvu moznost), popr. si nechat poradit v obchode s doplnkami vyzivy ako to robim ja... ale som si isty, ze spravne vyvazenou stravou dosiahnes prirastky aj bez sportovych doplnkov vyzivy...
rob ako ti radia chalani...vela jest poriadnej stravy...na doplnky zatial kasli...za normalnych okolnosti nemaju bohvie aky zmysel,pokial sa nevenujes tej posilke alebo nejakemu moc namahavemu sportu...a s posilkou by som tiez v tvojom veku nezacinal este...iba ak tak nejake tie cviky s vlastnou vahou a tak...este stale rasties a moc tazke vahy ovplyvnuju aj vysku postavy(vlastna skusenost)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Ak chceš pribrať tak začni v prvom rade poriadne jesť a prípadne si dopomáhaj maltodextrínom. No hlavne musíš dosť jesť. To je základ
tak nech si dá viac ryže alebo kuracích pŕs neviem, nemám proste dôveru k takýmto instantným "jedlám"...
Ale inak proteíny atď sú absolútne nezávadné. Jediná vec čo je tam škodlivá je umelé sladidlo (ak si kupuješ ochutené proteíny), ale tie už cpú absolútne všade
Na nete máš nehorázne veľa vypracovaných jedálničkov, čo kedy jesť. Tak pohľadaj a nakombinuj si to.
A ak chceš tak hrozne nejaký proteín, daj si na noc tvaroh a je to. Musíš naberať.
Lebo pri poriadnej strave ti sú doplnky na nič. Tam ide o to aby si do seba dostal dosť živín a ak ich dostaneš, je jedno či to bude doplnkami alebo stravou.
A tou stravou to bude aj lacnejšie
Ale ak veľmi chceš
» www.stillmass.eu/proteiny/...
» www.stillmass.eu/gainery-a-sacha...
Ale hovorím, zbytočne vyhodené peniaze. Jediné čo by som si na tvojom mieste kúpil by bol maltodextrín. To ti omôže do seba dostať dosť sacharidov, ktorých máš určite nedostatok
» www.stillmass.eu/maltodextrin-de...
a hlavne nezabudni na dostatocny prijem tekutin, voda jednak pomaha pri transporte zivin, avsak svaly na rast potrebuju nevyhnutne spravnu hydrataciu...