Zoraďte týchto ľudí: od toho s kým by ste sedeli najradšej, až po osobu s ktorou by ste určite nechceli sedieť: matka s deťmi, dôchodca, gay, prostitútka, drogovo závislý človek, HIV nakazený človek, róm z osady, bezdomovec, ortodoxný žid, černoch
pokiaľ sú ticho a nesmrdia a nemajú potrebu akokoľvek inak ma obťažovať, tak mi je to úplne jedno. V opačnom prípade podľa toho, kto by sa správal najnepríjemnejšie, ale tým by pokojne mohol byť aj nejaký slušne vyzerajúci pánko
(a hlavne, ako mi môže prekážať niekoho náboženstvo (ak mi ho nevnucuje
), vek, orientácia, farva pleti alebo zdravotný problém, ktorým ma nemá počas štandardného cestovania ako nakaziť? )
Ale @1 je presne to, čo som chcela napísať ako prvé Ale väčšina bezdomovcov tu smrdí hrozne a jeden z nich, ktorého často vídam na lavičke vyzerá ako keby sa rozpadal, takže pre mňa sú bezdomovci a feťáci na najspodnejších priečkach...
@1 myslim si, že každý človek by si inštinktívne sadol radšej ku hocikomu inému ako k bezdomovcovi napr, niekto má zas problém s matkami a ich deťmi lebo deti sú otravné, niekomu vadia dôchodcovia čo neustále rozprávajú
My sme to mali ako úlohu v škole na OBN, a nejak som si na to spomenula
Gay, černoch, žid, HIV pozitívna osoba a prostitútka mi nemajú prečo vadiť.
Slušný dôchodca, slušný róm, tiež nie.
Pri drogovo závislom človeku by to záležalo od toho, či je zrovna pod vplyvom.
Matkám s malými deťmi sa vyhýbam ako sa len dá a špinavým bezdomovcom tiež.
@morningcoffe zápach beriem ako obťažujúci faktor
ale nejdem teraz generalizovať, že všetci budú smrdieť, že decká alebo dôchodci budú otravní a podobne, keď to nemusí byť pravda
a teda ja som pri tom človek, čo často v mhd radšej postojí, ako by som si mala sadnúť k niekomu, kto sa mi nepozdáva, ale to vychádza z viacerých faktorov, nie len jednej charakteristiky
Sadla by som si k hocikomu, kto je najbližšie, nesmrdí, nezaberá polovicu ďalšieho sedadla a nevyzerá, že počas cesty sa bude príliš hýbať a otravovať.
Iným dopravným prostriedkom ako svojim nechodím takže už asi 5 rokov neriešim to že vedľa koho sedím. Keď som jazdil MHD vždy som stál, vadí mi sedieť vedľa hocikoho aj keby to je Jenny Blighe. A to či je niekto teplý alebo čierny je asi bezpredmetné, mne by išlo o to ako veľmi bude držať hubu.
Ak by neboli smradlavi a otravni tak mi je to jedno. Ak sa bavime cisto o stereotypoch tak takto:
- drogovo závislý človek (podla toho ake drogy)
- prostitútka/gay/cernoch/HIV nakazený človek
- bezdomovec/róm z osady
- dôchodca
- ortodoxný žid (nemam rad nabozenstva)
- matka s deťmi (neznasam deti)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
(a hlavne, ako mi môže prekážať niekoho náboženstvo (ak mi ho nevnucuje
), vek, orientácia, farva pleti alebo zdravotný problém, ktorým ma nemá počas štandardného cestovania ako nakaziť? )
My sme to mali ako úlohu v škole na OBN, a nejak som si na to spomenula
Slušný dôchodca, slušný róm, tiež nie.
Pri drogovo závislom človeku by to záležalo od toho, či je zrovna pod vplyvom.
Matkám s malými deťmi sa vyhýbam ako sa len dá a špinavým bezdomovcom tiež.
ale nejdem teraz generalizovať, že všetci budú smrdieť, že decká alebo dôchodci budú otravní a podobne, keď to nemusí byť pravda
a teda ja som pri tom človek, čo často v mhd radšej postojí, ako by som si mala sadnúť k niekomu, kto sa mi nepozdáva, ale to vychádza z viacerých faktorov, nie len jednej charakteristiky
Priorita 2: matka s deťmi, možno bezdomovec (ide o smellz), drogovo závislý človek (možno aj 1, depends či sa niekedy recently došťal)
Priorita 3: róm z osady, možno bezdomovec (ide o smellz)
- drogovo závislý človek (podla toho ake drogy)
- prostitútka/gay/cernoch/HIV nakazený človek
- bezdomovec/róm z osady
- dôchodca
- ortodoxný žid (nemam rad nabozenstva)
- matka s deťmi (neznasam deti)