tak pre šteniatka su tie granule určite menšie...a určite majú iný pomer zložiek nakoľko šteňa v raste potrebuje viac bielkovín atď..ale teda záleží aj od toho o aké granule ide...lebo nejaké tesco, friskies a podobné sračky veľmi výživné látky obsahovať nebudú (a to už či ide o granule pre štence, dospelé psy, seniorov, ...)...
Škodiť neškodia, ale... Pokiaľ máš veľkého psa, ktorý rýchlo rastie, potrebuje dostatok bielkovín a vitamínov, hlavne vápnika a fosforu na to, aby sa mu správne vyvíjali kĺby a nemal v budúcnosti problémy a granule pre šteniatka tieto zvýšené nároky zohľadňujú.
@15matka14 samozrejme, presne tie, ktoré si vymenovala neobsahujú ani normálne mäso... ale nie všetci čítajú zloženie a zaujímajú sa o to, čo dávajú jesť svojmu psovi
@eemmiikkaaa pedigree žiaľ patrí do tejto skupiny tiež...a treba čítať zloženie!!! (aj keď často je uvedené tak, aby zavádzalo a človek si myslel že je to ok) a netreba čítať to, čo napíšu dopredu na obal. Granuly typu pedigree, chappi, frieskies, všetky tie kauflandacke, lidlacke, tesco a pod sú doslova odpad...pozri sa na zloženie...určite niekde na prvých miestach bude napísané "obilniny" ... maso tam bude nejaké mizivé percento..a teda ak tam je vôbec mäso a nie nejaká masovokostná múčka radšej ani nechci vedieť z čooh všetkého...inak tie granule obsahujú ozaj hlavne obilniny, z kt. pes nič nemá, nevie to ani tráviť a jeho tráviacim traktom to doslova preletí...treba sa poobzerať po nejakých ozaj kvaitných granuliach..aj keď popravde, ja granulovanému krmivu nejak neverím, ktovie čo všetko tam dávajú a čo uvádzajú na obal...radšej kŕmim masom, zelenina, prílohy..
@iwuskabb pedigree a dpbrá značka? a to usudzuješ podľa reklamy alebo čoho? Lebo kto toto povie tak to asi vážne usudzuje podľa toho, že videl reklamu..
@eemmiikkaaa skús si nájsť na nete bol nejaký rebríček granúl. len to neviem teraz nájsť, ale skús si prečítať aj dog forum sú tam témy granule a podobne
@15matka14 tak mi prosím porad ake pretože ja neviem je ich tolko ... friskies
pedigree
olacys
frolic
propesko
darling
hektor
dax
cosbi
chappi atd .. tak ake mam používat ?
(okrem roýal - tie su pridrahe )
vieš čo..royal a eukanuba sú dosť známe a pritom pri hodnotení sa umiestinili dosť biedne nato ako ich propagujú...osobne som jeden čas krmila eukanubou, ale veterinárnou diétou, kt dostaneš u veterinára. Potom jedny z tých lepších je napr acana, purina pro plan, hills, trainer a podobne...je ich smaozrejme viac, tieto ma napadli tak narýchlo... ono niektoré granule sú rpedražené ale dajú sa pozháňať v dobrej cene v akcii, poprípade ak máš nejakú zľavu u veterinára... ak chceš kŕmiť kvalitne a za dobrú cenu poprozmýšľaj nad barfom poprípade trochu povareným masom, sú všelijaké obchody kde kúpiš maso pre psa za dobré ceny..ide väčšinou o maso kt bolo určené pre ľudí ale skončila mu záruka, nie je pokazené tak pre zvieratá je ok, alebo ide o maso kt. je rpe psy úplne super, ale my ĺudia ho nevyužívame napr neprané hovadzie držky, jazyky, vemená atď. Poprípade aj u masiara sa dá kúpiť maso za fajn ceny keď kúpiš nejaký orez a podobne..ja napr často u masiara kupujem hovädzie srdcia lebo je to čistá svalovina, je to výživné a psom to chutí..
@eemmiikkaaa btw z tých čo si vymenovala žiaľ žiadna značka nie je dobrá...všetky sú to supermarketové granule, kt síce vyzerajú pekne nakoľko majú plno farbív, sú solené aby psom chutili a pod. ale ich vživová hodnota nie je žiadna...a to že je na obale nakreslená zelenina a v balení krásne žlté, oranžové, červené granule tak to nie je hrášok mrkva a neviem čo ale ozaj len farbivo..tie kvalitné granule inak vyzerajú všetky rovnako a proti supermarketovým škaredo lebo nemajú žiadne farby a pritom sú oveľa, oveľa výživnejšie..
@kittyboo jj tak jednoznačne je to lepšia značka ako frieskies, a pod...ale cena je taká že sa vôbec nerovná tej kvalite. Čo som raz niekde videla tak vraj v anglicku alebo neviem kde rc a eukanubu predávajú v supermarkete za takmer také ceny ako u nás frieskies, pedigree a pod. a u nás za tieto granule fakt moc pýtajú a pritom sú kvalitnejšie granule za nižšiu cenu ako rc.
Ja krmim psa britom alebo brit carom a som uplne spokojná.Kupujem tu » www.tatrapet.sk/krmiva-psov/... nakolko maju super ceny a tovar mi dovezu domov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
pedigree
olacys
frolic
propesko
darling
hektor
dax
cosbi
chappi atd .. tak ake mam používat ?
(okrem roýal - tie su pridrahe )