Síce to je pridané do ankiet, ale nie je to anketa, lebo autorka tejto ankety prunelka, akosi zabudla pridať možnosti na výber... No blbé, čo už s ňou. Budeme sa tváriť, že je to diskusia.
patri to tam, kam sa clovek rozhodne. neda sa vseobecne povedat ze to tam patri aleob nepatri. ked niekto chce cakat do svadby tak ho nejake "patri do stredoveku" nepresvedci.
Drahá žena, chcem sa dnes prihovoriť práve tebe ako k inteligentnému krásnemu stvoreniu : "Neponižuj svoju krásu a dôstojnosť človeka a nerob zo seba hlúpo a dobrovoľne iba "gumennú Anču" pre muža, ktorý sa možno stane raz tvojím mužom! Ty nie si stvorená pre hranie sa muža, pretože ani sex nebol stvorený Bohom ako hra, ale ako radostné krásne vášnivé darovanie sa jeden druhému neustále otvorené k zodpovednému a serióznemu spolutvoreniu nových nádherných ľudí spolu s ich Tvorcom."
z vyssie uvedenym sa stotoznujem a myslim si ze nepatri do stredoveku, zalezi co od zivota ocakavas, zazit naplnovanie egoistickych potrieb ako zviera, co musi jest zrat sexovat, alebo ako si nechas tento dar po svadbe, a osobu s ktorou budes budes nadovsetko milovat lubit, a nebude to nieco povrche len naoko, alebo si kup gummenu ancu, ci objednaj stetku ze si frajer, hoci v skutocnosti budes len obycajne zviera prahnuce po naplnovani svojich egoistickych potrieb
to je hlúposť ,že do stredoveku ..lebo ešte aj v novoveku,to tak bolo to po prvé ..a po druhé je to smiešne,každý nech sa rozhodne ako chce,ale nemyslím si,že je to práve sto rokov za opicami ,je práveže pekné,ked mladí ľudia vydržia do svadby
záleží na človeku pre mňa osobne je to blbosť lebo svadbu mať nemienim.... tá len spraví zo vzťahu stereotyp a človek si už bude istý a bude sa to dojebávať.... a ktomu pri rozvádzaní tie naťahovačky o všetko.... no to vobec
s tým výrokom súhlasím, ale nesúhlasím s tým, resp. sa mi nepáči, keď mladé baby rozťahujú nohy hneď prvému koho stretnú a chalani zas pichajú všetko, čo chodí
je to na kazdom , ale je chyba kupovat macku vo vreci , sexualna stranka je vo vztahu velmi dolezita a preco nepredist problemom , ked zrazu po svadbe zistite , ze k sebe nepasujete ... tym nevravim , ze ma kazdy spat s kazdym ...
Každý má, mal by mať, právo rozhodnúť sa... ale na druhej strane súhlasím aj s @baggy , že po svadbe môžu zistiť, že si jednoducho nesedia v tom... A to si celkom neviem predstaviť...
@magick55 To nie je žiadna blbosť, že by si nemuseli sadnúť. Povedzme, že by bol nejaký pár, ktorý by čakal na sex až po svadbe. Konečne by sa vzali, konečne by k tomu prišlo... A oni by až teraz zistili, že zatiaľ, čo by bol povedzme jeden z dvojice konzervatívnejší, mal rád klasické polohy a stačil by mu sex raz, dva razy do týždňa, ten druhý z dvojice by rád experimentoval, skúšal sex na neobvyklých miestach, mal rád rôzne sexuálne pomôcky a mal na to chuť hoci aj každý druhý deň. Chvíľku sa dá fungovať na základe kompromisov, ale nejde to celú večnosť - a manželstvo je predsa o tom, že má vydržať dlhé roky (údajne). Po čase by začal byť jeden z dvojice, ak už rovno nie obaja frustrovaní, čím ďalej tým viac by sa vzďaľovali jeden druhému... A buď by vydržali v nešťastnom manželstve zo zotrvačnosti, alebo by sa rozviedli. Wow, kvôli tomu sa fakt teda oplatí čakať na sex až po svadbe, že?
@madiska prepáč, ale o čom je potom chodenie a spoznávanie sa? o tom že budú spolu chodiť za ruky a bozkávať sa na každom kroku alebo sa rozprávať úplne o všetkom...aj o tom kto má čo rád, ako a kde atď
ak si toto všetko ujasnia a pasujú si tak keď sa zoberú, môžu "trénovať" a experimentovať kolko len chcú veď budú mať na to celý život
@magick55 A chceš mi povedať, že dvaja neskúsení ľudia hneď aj vedia presne čo a ako sa im bude páčiť, čo budú v sexe preferovať, keď ho predtým ešte nikdy neskúsili, hej?
@lawey reagujem len na tvoju vypoved, ze svadba spravi zo vztahu stereotyp.....to co je za chujovina? stereotyp si vo vztahu robia ludia....ci uz su manzelia alebo nie......popravde amm pocit, ze ty sa skor bojis manzelstva a ze natahovacky s rozvodmi .......ako ked si niekoho beriem tak preto, ze s nim chcem byt stale a nie, ze vydam sa, aby som sa za bar rokov rozviedla....toto co je za logiku? .....uz chapem, preco sa nechces vydat (ale podla mna casom a vyzretim zmenis nazor...ako mnohi
@sorciera je to moj názor... človek začne mať istotu... a tak to potom ďalej ide... hlavne o ludoch co sa spoznajú neskoršie...
a navyše... neviem kolko percent manželstiev končí rozvodom (väčšia polka isto) a prečo by prave ta tvoja (nemyslim teba ale všeobecne) nemohla tak skončiť? malé percento ludí sa vydáva s vedomím že nezostanú spolu dlho....
ale prosím ťa... moožno kvôli dedeniu ale to je na tom jediné pozitívum.... táto doba je strašne náročná na psychiku a nedá sa tušiť čo môžeš od toho druhého čakať... vidím to na svojej rodine a aj na iných...
a upozornujem...je to moj nazor tak prosim ta neatakuj moju logiku...je to len pohlad z ineho uhla a ja neodsudzujem tvoju pravdu... len som ohaldom sobáša dosť pesimistická a všímam si hlavne negatíva
@lawey ok, ved ja ti ho neberiem...ale potom je jasne, preco je tolko rozvodov, ked vacsina mladych takto zmysla....ano, nemoyes vediet, co ta caka, akos a to vzvinie, ale to sa nevedelo nikdz ani predtzm a nasi stari rodicia, ci rodicia maju stastne nestereotypne manzelstva (aspon ti moji a uz dlhe roky...)......mna len trosku zarazila ta stereotypnost, lebo to nie je o manzelstve, ale o vzathu.....stereotypnost len v manzelstve je nelogicka....lebo stereotypnost najdes aj v partnerstve bez papiere a to nemozno popriet (takisto aj naopak)...toto naozaj zalezi na ludoch
@sorciera moja mama , jej priatelky, mnohé matky mojich priatelov a aj ostatný ludia tiež takto myslia? baví ich sa len tak pretĺkať život spôsobom z ruky do huby?
@lawey nepochopila si, skoda, ja nevravim, ze v manzelstve stereotyp byt nemoze, ale zakonite ten stereotyp vznika aj bez manzelstva....ci cim si vysvetlujes vznik stereotypu ty?....lebo ja nie len, ze teraz sme manzelia, tak nas zivot nudi a je rovnaky, proste stereotyp sa vyskytuje aj v dlhodobych (aj v kratkodobych) nemanzelskych vztahoch, nie?......ci si myslis, ze keby tvoja mama nebola vydata, iba by zila "nadivoko" s partnerom, ze by tam stereotyp nebol? ci podla coho tak sudis?....fakt ma to zaujima....
@magick55 Ja by som nechcela byť prvý krát s niekým neskúseným. Som šťastná ako blcha doteraz, že som bola prvý krát s niekým, kto presne vedel, čo má robiť.
A ten pocit niektorých mužov, že žena je fakt iba ich je hnusné majetníctvo a sebeckosť, nevidím v tom žiadny "najkrajší manželský dar".
Ešte taká otázka... ty plánuješ čakať až do svadby? Keď v tejto dobe je bežné vziať sa najskôr tak po 25ke... Fakt by ti dovtedy stačilo iba bozkávanie a nič viac, hej?
@amikadze pekne povedane, mas moje sympatie tiez sme si boli s muzom prvi, necakali sme sice do svadby, ale cakali sme dost dlho.....ale vyhoda je v tom, ze nemusime porovnavat, takze dost nechapem to, ze by to v posteli nemalo klapat......jedine vo frkvencii moze byt problem...ale inak problem nevidim.....a popravde som rada, ze muz nebol predo mnou s prepacenim v kazdej "diere"
no...myslím že aj dvaja úplne neskúsení budú vedieť čo majú robiť a prečo by to malo byť sebecké? aha..zabudol som že sa to týka samozrejme aj chlapov naopak, myslím si že sebecké je to o čom ty hovoríš..nič v zlom
a áno plánujem..dúfam že sa to aj podarí a to kedy sa kto berie je každého osobná vec čiže v tom nevidím problém
Zdá sa mi to blbosť, ja osobne si myslím, že ľudia by sa mali pred svadbou poznať aj po tejto stránke pred svadbou Predsa je to na celý život, tak si musíme byť istí, že partner nám bude vyhovovať aj po tejto stránke
A iná otázka... je svadba v dnešnej dobe vôbec nutná? Jediný dôvod vidím, že je to bezpečnejšie pre deti - majú právne istoty. Ale... mať papier na to že sa s niekým ľúbim? wtf?
no a keď som už narušil logiku svadby... tak asi viete moju odpoveď na sex pred ňou že?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
toto vidim prvy krat : :
Drahá žena, chcem sa dnes prihovoriť práve tebe ako k inteligentnému krásnemu stvoreniu : "Neponižuj svoju krásu a dôstojnosť človeka a nerob zo seba hlúpo a dobrovoľne iba "gumennú Anču" pre muža, ktorý sa možno stane raz tvojím mužom! Ty nie si stvorená pre hranie sa muža, pretože ani sex nebol stvorený Bohom ako hra, ale ako radostné krásne vášnivé darovanie sa jeden druhému neustále otvorené k zodpovednému a serióznemu spolutvoreniu nových nádherných ľudí spolu s ich Tvorcom."
z vyssie uvedenym sa stotoznujem a myslim si ze nepatri do stredoveku, zalezi co od zivota ocakavas, zazit naplnovanie egoistickych potrieb ako zviera, co musi jest zrat sexovat, alebo ako si nechas tento dar po svadbe, a osobu s ktorou budes budes nadovsetko milovat lubit, a nebude to nieco povrche len naoko, alebo si kup gummenu ancu, ci objednaj stetku ze si frajer, hoci v skutocnosti budes len obycajne zviera prahnuce po naplnovani svojich egoistickych potrieb
Ty nie si stvorená pre hranie sa muža
ci to ze ju to tiez bavi je hriesne? (ach)
že to má zmysel...počkať.. a tak čakááám a čakááám a možno sa raz aj vydám a dočkám
inak súhlasím @d2s
V skratke ale, metaforicky povedané - aj auto vezmete pred kúpou na skúšobnú jazdu, aby ste zistili, či vám vyhovuje...
ak si toto všetko ujasnia a pasujú si tak keď sa zoberú, môžu "trénovať" a experimentovať kolko len chcú veď budú mať na to celý život
Prečo sa tam nespomína nič o tom, ako boh zaviedol inštitút svadby, ktorá povoľuje ľuďom intímne sa zbližovať?
Škoda, že ja som nič podobné nezažil
@narazuvzdornaa To je tiež dobrá poznámka
a navyše... neviem kolko percent manželstiev končí rozvodom (väčšia polka isto) a prečo by prave ta tvoja (nemyslim teba ale všeobecne) nemohla tak skončiť? malé percento ludí sa vydáva s vedomím že nezostanú spolu dlho....
ale prosím ťa... moožno kvôli dedeniu ale to je na tom jediné pozitívum.... táto doba je strašne náročná na psychiku a nedá sa tušiť čo môžeš od toho druhého čakať... vidím to na svojej rodine a aj na iných...
a upozornujem...je to moj nazor tak prosim ta neatakuj moju logiku...je to len pohlad z ineho uhla a ja neodsudzujem tvoju pravdu... len som ohaldom sobáša dosť pesimistická a všímam si hlavne negatíva
a tiež si myslím že nejeden muž by potvrdil, že nepozná krajší manželský dar ako je panenstvo...pocit, že jeho žena je fakt iba jeho
ja vidím stereotyp...
A ten pocit niektorých mužov, že žena je fakt iba ich je hnusné majetníctvo a sebeckosť, nevidím v tom žiadny "najkrajší manželský dar".
Ešte taká otázka... ty plánuješ čakať až do svadby? Keď v tejto dobe je bežné vziať sa najskôr tak po 25ke... Fakt by ti dovtedy stačilo iba bozkávanie a nič viac, hej?
myslím že keď niekto ešte s nikým nespal, nemôže vedieť čo mu vyhovuje...
Okrem toho mi pripadá degradujúce prirovnať to len k nejakému potešeniu...podľa mňa je to oveľa viac.
Počkať, resp. vydržať to do tej svadby je skutočne veľké sebazaprenie a úžasný dar
a áno plánujem..dúfam že sa to aj podarí a to kedy sa kto berie je každého osobná vec čiže v tom nevidím problém
a ešte @amikadze
no a keď som už narušil logiku svadby... tak asi viete moju odpoveď na sex pred ňou že?