Dôvod, prečo sa toľko mladých ľudí chodí po víkendoch opíjať
Možno je blbé že sa to pýtam ja, čo som tiež ešte mladá, ale príde mi to nepochopiteľné, že toľkí, a často ešte neplnoletí si z toho spravili bežnú rutinu, piatok - sobota, kúpiť si fľaše pálenky a ísť sa niekde "sundať"
Pretože sú mladí a každý si tým musí prejsť. Tí rozumnejší postupom času zistia, že to nie je nič, čo by ich napĺňalo, prestane ich to baviť, pretože je to rutina. V 5 rokoch hrajú pogy, v 10. sa naháňajú s hokejkami po ihrisku a hrajú sa PC hry, v takých 14. rokoch začnú chlastať, okolo 20. rokov len sporadicky a časom stále menej a menej, pretože už nemajú na to toľko času.
sami si tak ničia zdravie.u nás polovička triedy chlastá každý víkend,potom im je zle a nahoršie je ,že celá trieda je cítiť od cigariet..ja som sa ešte nikdy neopila ani sa neplánujem opiť
Neviem, ja nemám takých kamarátov ani kamarátky a ani som tým nemusel prechádzať... A to nie som žiaden asociál, chodievam aj na veľké akcie typu BeeFree. Všetko je o tom, aké záujmy a hodnoty si nesieš z domu do života...
Tak človeku sa dobre baví s fľaškou..nie žeby to bez nej nešlo ale s ňou to ide lepšie..čo k tomu dodať.
Druhá vec je mladiství alkoholici. To nie že ideme sa zabaviť..ideme sa schľastať na šrot, lebo inák sa mi v škole budú triasť ruky..aj takých poznám..ešte mladších odo mňa.
Som typ človeka, ktorý sa zabaví (a nielen seba, ale aj druhých ) aj bez chlastu.
Ale s chlastom mi sranda viac chutí. Sadneme si do krčmy, vezmeme gitary, perkusie, takú tú koninu čo hrká, popíjame, objednávame...nejdeme tam so zámerom sa opiť. Sundať. Netvrdím- občas sa nám podarí, ale to nie je to primárnym zámerom.
@pershing363 Áno, to ma už môj foter varoval, že to mám v krvi.
nepijem... ale pohár šampanského na Silvestra si dám.
nechápem ľudí ktorí to robia aj keď je to vlastne pochopiteľné... no myslím že keby mali v pohároch len vodu, ale predstierali by že je to alkohol,dostali by sa do rovnakej nálady...
poznám takýchto "rozbíjakov" strašne mnoho a len jedno neviem pochopiť jak je možne, že som pri nich neskončil aj ja ale no k téme neviem si predstaviť aby som takto fungoval to radšej si nájsť priateľku a ten "alkočas" stráviť s ňou ale netreba sa báť všetko je to spôsobené dobou a aj tá sa časom mení
Tiež rada piatky prežúrujem(nie každý) a baví ma to ale cez týždeň zarezávam v škole a makám....neviem , podľa mňa je to len etapa v živote , ktorou si mnohý prešli .
keď sa už stane, že nejak sa ide piť, tak sa kontrolujem (ak sa podarí ).. mám z toho večera potom viac.. minimálne si pamätám čo sa dialo ale som zároveň uvoľnenejší.. pokiaľ človek nemá problém povedať nie, je to OK
som rada ze je vas tu vela, ktori mate na to podobny nazor ako ja ; )
u nas na internate sa s tymto stretavam bezne, a hlavne ked som bola na stredoskolskom intraku - tak tam bol alkohol nieco ako svatena voda pre veriaceho, ach jaj ..
ale verim ze kazdeho to casom prejde a radsej utrati tie peniaze efektivnejsie
ja som nikdy nepila ani to neplanujem, nechapem co je na tom zabavne, ja sa viem poriadne zabavit aj bez toho, radsej idem na kavu A sice ludi co nepiju a nefajcia je malo, ale poznam ich dost na to aby som vedela ze chcem byt prave medzi nimi a vazim si ich za to ze nejdu ako stado sa kazdy piatok opit a maju ine zivotne hodnoty
ja som si tým v 15tke prešla.... to som pila v kuse...v piatky, soboty neustale.... pol roka v kuse.... a prečo? no bola som v takej partií a bol to istý spôsob úteku z reality.... mojeho správania .... neviem to inak podať
teraz chodievam cez výkendy na pivo kôli chuti a nie za zámerom ožrať sa a dokážem sa zabaviť aj bez toho.... nuž treba si tým prejsť
Tiež som tomu nikdy nerozumel... Odskúšal som si to s viacerými kolektívmi, aby som to mohol posúdiť, a jediné čo k tomu môžem povedať je, že je smutné, že tí ludia nemajú inú zábavu... Nie som žiadny moralizátor, tiež mám rád robenie zloby, pri ktorej sa dá zabaviť, ale mám radšej nejakú kreatívnu zlobu. Schlastávať sa niekde, to je také, bezdomovecké... Ale je to aj taká životná filozofia, drvivá väčšina tých ludí skončí na nejakej mizerne platenej potupnej pozícií a budú každý večer v krčme pri pive s cigaretou v hube nadávať aký je život zlý.
Ja sa chodievam opiť(aj keď nie úplne každý víkend) iba preto lebo sa proste chcem opiť, odreagovať sa a tak. A nie preto aby som zapadla, nikdy ma nikto nenútil piť, kebyže nechcem piť tak nepijem.
Ale je fakt že ma to už prestáva baviť v poslednej dobe.
Keby len opijat Ludia robia nieco hlavne z dovodu ze ich to bavi, inak by to asi nerobili, nechapem ake lepsie vysvetlenie na to chces este pocut. Ja zas nepochopim tych ktori sa bavit nechodia.
zacal som v 17, skoncil som v 18, a ani neviem preco sme to robili ale vacsinou to bolo na oslavach / chatach, a ked si tak spominam, najviac absurdnych a dokonca by som povedal ze az paranormalnych zazitkov mame prave vdaka alkoholu potom ma to prestalo bavit a na rad prisli luxusne vecery v znameni drahych cigar, whisky a kalceta
Je to o partiach. Keď by sa išiel opiť sám, tak je to alkoholizmus, ale takto je to nápad jedného v partii, ďalší nechce byť na druhej koľaji a už sa to sype. Potom chce každý ukázať, že zvládne viac a v sobotu ráno vidíme na lavičkách v parkoch výsledok.... Horšie je ak niekto v partii začne s drogami a tí zvyšní ho budú chcieť nasledovať....
ani ja to neviem pochopiť, ako môžu takto robiť...asi sa so svojou "partou" nemajú o čom baviť a je nuda, tak sa idú opiť radšej...nemám rada tento druh "zábavy"...ešte šťastie, že ja mam takú super partu, pri ktorej nikdy nieje nuda a vieme sa zabaviť aj bez alkoholu
no lebo si asi myslia že sú potom "cool" ....tak isto ako fajčenie...lebo ja nevidím iný dôvod na fajčenie v 13, 14, 15, 16 rokoch inak ako z frajeriny
Tiež nepatrím medzi ľudí,ktorí sa chodia ožierať každý víkend,ale občas je to príjemný spôsob ako vypnúť a zabaviť sa-tým zase nemyslím ožieranie do nemoty,hej
Tvrdé pijem málokedy ale aj tak sa musím priznať že pivo mi chutí a dám si ho kludne aj niekoľko krát za týžden, nenapadlo ťa už niekedy že ludia keď sa opijú tak zabudnú na realitu na problémi ktorým musia čeliť každý deň, je to lahká a pristupná možnosť ktorá je lahko dosiahnutelná...ano dá sa to aj inak, ist niekam na hory alebo do prírody, ale pre dnesných ludí je niečo také moc zložité...
no ja s kamoskou si aj cez tyzden vypijem..je to vzdy vacsia sranda ked sa clovek opije taky stav ze sa citi lepsie ..napriklad minuly tyzden som pila 4 dni v kuse kazdy den odvecera
nebudem to odsudzovať, lebo to robievam aj ja...Je to sprosté, nerozumné a neviem ešte aké, ale čo už prejdem si tým ako neviem koľko ďalších. Robím to, lebo..vlastne ani neviem prečo a je to nepodstatné...
@mariana2 vacsina ti povie, ze to robi pretoze ich to bavi, alebo pretoze je to cool.. Ani ich to nebavi a nie je to ani cool. Robia to preto, ze maju problemy a nevedia ich riesit. Mozno si ich neuvedomuju, ale niekde tam vzadu v hlave su. Osho na tuto temu napisal nejednu mudrost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
a robím to preto že ma to baví
Chcú zapadnúť, socializovať sa, získať pocit, že niekam patria.
Druhá vec je mladiství alkoholici. To nie že ideme sa zabaviť..ideme sa schľastať na šrot, lebo inák sa mi v škole budú triasť ruky..aj takých poznám..ešte mladších odo mňa.
Ale s chlastom mi sranda viac chutí. Sadneme si do krčmy, vezmeme gitary, perkusie, takú tú koninu čo hrká, popíjame, objednávame...nejdeme tam so zámerom sa opiť. Sundať. Netvrdím- občas sa nám podarí, ale to nie je to primárnym zámerom.
@pershing363 Áno, to ma už môj foter varoval, že to mám v krvi.
nechápem ľudí ktorí to robia aj keď je to vlastne pochopiteľné... no myslím že keby mali v pohároch len vodu, ale predstierali by že je to alkohol,dostali by sa do rovnakej nálady...
u nas na internate sa s tymto stretavam bezne, a hlavne ked som bola na stredoskolskom intraku - tak tam bol alkohol nieco ako svatena voda pre veriaceho, ach jaj ..
ale verim ze kazdeho to casom prejde a radsej utrati tie peniaze efektivnejsie
proste prechádzajú alkofázou ich dospievania a z toho postupne vyrastú
ja mám zásadu že pijem len keď mám fakt dobrú náladu, nie pre to aby som ju zlepšila
samozrejme dá sa zabaviť aj bez alkoholu, ale proste určitý stav mysle a druh zábavy dosiahneš len alkoholom
ale všetko s mierou a nepreháňať
teraz chodievam cez výkendy na pivo kôli chuti a nie za zámerom ožrať sa a dokážem sa zabaviť aj bez toho.... nuž treba si tým prejsť
Ale je fakt že ma to už prestáva baviť v poslednej dobe.
kazdeho bavi nieco ine, kazdy ma rad iny druh zabavy
pokial ta neobmedzujeme, tak si piskaj a pochop
@magick55 akykolvek dovod na fajcenie v akomkolvek veku je hlupy
ja som nikdy v papuli alkohol nemala a nevidím ani jeden jediný dôvod, prečo nasávať ten jed