Ahojte, cestovali ste uz do Pariza (prip. este uvazujem nad Rimom)? Kolko vas to vyslo aj so stravou, ubytkom, ci ked si clovek sadne na kavu? Este som nebola a chcela by som len odhadom, kolko nieco take stoji, resp. kolko si so sebou treba zobrat. (+ na
hm ja som v Paríži bola na takom dlhšooom výlete, ale autobusom sa tam dostaneš kľudne aj za nejakých 70€ ak kupuješ dopredu lístky. Mňa cesta vyšla okolo 120€ tuším, jedlo je tam podľa mňa o dosť drahšie ako tu, určite budeš míňať na suveníry a atrakcie, aj keď múzea sú väčšinou pre študentov free a ubytko to ti neviem povedať, ale zdá sa mi, že aj tam sa nájdu nejaké také lacné možnosti aj keď boh vie ako je to s voľnými izbami keď je leto.
A odhad ti neviem povedať, lebo neviem na koľko chceš ísť:možno by si mohla skúsiť ísť cez tie zľavové zájazdy_
Bola som päť dní a na osobu to vyšlo do 300 eur. Možno menej. Ale boli sme v krásnom penzióne, uprostred mesta, išli sme lietadlom, nešetrili sme peniazmi a čo ja viem, jedlo nebolo také drahé (ja som žila na kebaboch (tri eurá jeden, ale veľký asi ako tri naše slovenské dokopy) a sladkostiach (tiež neboli drahé). Najdrahšie nás vyšlo metro a tých päť dní ak vydržíš nejesť v reštikách (fakt je to drahé), tak to unesiete.
Ja som bola cez zľavomat na 5 dní a všetko spolu ma vyšlo na cca 300 eur. Strava v supermarketoch bola cenovo približne ako u nás, no 2 krát sme si boli sadnúť aj na večeru v reštaurácií a tam to už bolo o dosť drahšie. Čo sa týka pamiatok, tak stačí ti preukázať sa, že si študentka a do 26 rokov máš vo väčšine múzeí zľavu, alebo sú aj zadarmo. Ak by si nechcela ísť cez cestovku, ale na vlastnú päsť ,chodí autobus Studentagency skoro každý deň priamo do Paríža s prestupom v Prahe. Ja tak idem 27. augusta a cena s ISIC kartou ma vyšla 77 eur. A bez ISIC karty je to myslím okolo 90 eur.
@thrwtchr jednak určite nie je slepica, ale predovšetkým jej život má hodnotu, pretože môže ísť na výlet do paríža, takže by sme ju nemali dojiť alebo používať na nútené práce a tak.
Mňa vyšiel Paríž na 3 dni 50€, ale to bolo platené EÚ fondom, pretože to bola konferencia o problémoch v Ázií a tak.
Ale stihli sme toho kopu, takže som spokojná za tú cenu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
A odhad ti neviem povedať, lebo neviem na koľko chceš ísť:možno by si mohla skúsiť ísť cez tie zľavové zájazdy_
ale určite tu poniektorí boli nízkonákladovo a na nepravdepodobnostný pohon, čo osobne pokladám za ideálne.
Ale stihli sme toho kopu, takže som spokojná za tú cenu.