Čaute, išli by ste tento rok na dovolenku do Tunisu? Do Mahdie? Ja viem polovica tu napise ze nie po tom co sa tam stalo. Ale teraz je to vlastne najbezpečnejšie destinácia, lebo ked uz sa to tam raz stalo, je mala pravdepodobnosť ze sa to tam stane znova
Ja by som nešla žiadne leto, bez ohľadu na to čo sa stalo alebo nestalo. Ale to je môj osobný názor, lebo ja nemám rada také len tie dovolenky že 10 dní iba ležíš niekde na slnku a nič nerobíš
že mala pravdepodobnosť, že sa to stane znova Práveže je pekné, že posilnia bezpečnosť a zapoja armádu do ochrany. Ale nenapadlo ťa koľko fanatikov tam stále môže byť ? Ale je to na zvážení ja by som v tejto dobe nešiel do žiadnej prevažne moslimskej krajiny na dovolenku Či už Turecko, Alžírsko, Maroko, Tunisko, Egypt a pod.
BTW: Moja mama tento týždeň ide do Tuniska na dovolenku ale ona je prehnaná mámvp*čistka.
more čisté,priezračne,teplé akože topka more fakt. ľudia sa dali, samozrejme musíš rátať s trubením,žmurkaním od tamojších, bežne na ulici neotravovali ale skor čašníci sa mi prihovárali v obchodom zjednávaju ale musíš si uvedomiť že ty si pán ktorý bude platiť
Nesla by som. Pretoze som tam v roku 2005 bola a byvali sme priamo za hotelom kde sa to stalo. Mam fotku z plaze asi 100metrov odtial kde strielal...Bez ohladu na to, to ale bola krajina do ktorej by som sa uz nevratila, more spinave, plne meduz, uchylni zamestnanci hotela, priserne horko, okrem rezortu totalne vyprahnuta krajina...cele zle.
Ak by bola možnosť, išiel by som, ale chápem obavy ľudí, ktorí sa tam chystali a napokon to zrušili. Vláda robí všetko čo môže, aby sa turista cítil bezpečne - viac policajtov v uliciach, posilnená bezpečnosť pred hotelmi, v hoteloch a aj na pláži, ozbrojený doprovod pri výletoch, vyzbrojenie tourist police, ktoré doteraz zbrane nemalo. V krajine tak isto zatvorili 80 mešít, ktoré burcovali mladých ľudí. Treba si uvedomiť, že terorista chcel krajine poškodiť a to čo chcel dosiahnuť, už dosiahol - vážne ohrozil cestovný ruch, z ktorého žijú státisíce Tunisanov. Výpadok cestovného ruchu môže znamenať radikalizáciu mládeže, prehlbovanie frustrácie a zvyšovanie sociálneho napätia. Pri súčasných bezpečnostných opatreniach by nemalo zmysel znova zaútočiť a skôr to vidím na útoky voči policajtom a vojakom v odľahlých horských oblastiach na západe Tuniska, kam turista prakticky ani nemôže ísť. Takže áno, išiel by som do Tuniska
Ak nemáš dobrý pocit z množstva dobre vyzbrojených chlapov v uliciach, tak ostaň len hoteli Život v rezortoch funguje ďalej, personál ani animátori z krajiny neodišli, všetci makajú na 1000% aby boli ľudia spokojnejší než boli doteraz. Ak chceš trochu vidieť niečo z Tuniska, tak choď aj mimo rezortu, ale očakávaj viac policajtov ako na Slovensku. V mnohých tuniských mestách prebiehajú protiteroristické pochody a zhromaždenia, verejná mienka je naklonená proti terorizmu.
@berre v akom hoteli si nakoniec bola?
Spolužiak ide na konci júla, cestovka im povedala, že si nemôžu prebookovať lebo všetko je predané a zrušiť nemôžu lebo by bola pokuta 700€. Ale podľa jeho slov sa nebojí
Ja osobne by som nešiel aj keď som tento rok vééééľmi chcel kedže mahdia je úplne nádherne úžasná Som si istý, že by sa nič nestalo ale ja by som si nedokázal oddýchnuť na pláži s vedomím, že na mňa niekto môže začať strielať (preto tento rok nejdem nikde na juh ako relatívne bezpečné Grécko, Španielsko, Turecko... ale idem do Poľska na Baltik ). Viem, že si Tunisania dávajú na všetko pre turistov véľmi zálažať lebo sú pre nich všetkým. Ľudia sú v pohode prevažne až na jednu moslimku, ktorá ma v meste obabrala (legálne)
Snažím sa vyhýbať moslimským destináciam. Sú to i tak ujebanko dovolenky.
Ráno pláž, cez deň trčím v posteli a dakujem bohu za klimatizáciu a večer môžem ísť zas na pláž. Celý čas byť v rezorte viac menej nie je žiadna sláva...
Dajú sa zažiť aj lepšie dovolenky.
ja by som sla resp asi by som skor vybrala inu destinaciu, kedze tam uz som bola, ale fajne bolo takze by som moooozno dala repete
Ved ja neviem co vsetci vyvadzaju... Hocikde ich moze niekto zastrelit...
Len ako zas na druhej strane chapem, tych co chcu ist pekne s celou rodinkou a maju deti= zodpovednost a mega mega laska... Cize je jasne, ze sa obavaju, ze sa nieco moze stat
Ja som bola v Tunisku pred dvomi rokmi, bolo tam nádherne, veľmi sa mi páčilo. Dovolenka ako má byť, lenže pamätám sa, že rok po tom, ako sme sa vrátili sa začalo Tunisko medializovať v súvislosti s nepokojmi tohto typu.
Absolútne chabý argument, že keď sa to stalo raz, už sa to nestane, resp. malá pravdepodobnosť, aj keď je vďaka tomu ochrana na vyššej úrovni..
A nie, ja by som už nešla, nikdy človek nevie, čo sa môže stať, radšej by som celé leto presedela doma ako Tunisko, aj keď je to pre mňa krásna destinácia. Ale tí ľudia a všetko okolo ma odpudili. Spomienky zostanú a ďalšie letá strávim radšej inde. :letim: :-S
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
BTW: Moja mama tento týždeň ide do Tuniska na dovolenku ale ona je prehnaná mámvp*čistka.
urcite by som isla aj tento rok ale neviem s kym ked sa vsetci boja preto tento rok pojdem inde
Spolužiak ide na konci júla, cestovka im povedala, že si nemôžu prebookovať lebo všetko je predané a zrušiť nemôžu lebo by bola pokuta 700€. Ale podľa jeho slov sa nebojí
Ja osobne by som nešiel aj keď som tento rok vééééľmi chcel kedže mahdia je úplne nádherne úžasná Som si istý, že by sa nič nestalo ale ja by som si nedokázal oddýchnuť na pláži s vedomím, že na mňa niekto môže začať strielať (preto tento rok nejdem nikde na juh ako relatívne bezpečné Grécko, Španielsko, Turecko... ale idem do Poľska na Baltik ). Viem, že si Tunisania dávajú na všetko pre turistov véľmi zálažať lebo sú pre nich všetkým. Ľudia sú v pohode prevažne až na jednu moslimku, ktorá ma v meste obabrala (legálne)
Ráno pláž, cez deň trčím v posteli a dakujem bohu za klimatizáciu a večer môžem ísť zas na pláž. Celý čas byť v rezorte viac menej nie je žiadna sláva...
Dajú sa zažiť aj lepšie dovolenky.
Ved ja neviem co vsetci vyvadzaju... Hocikde ich moze niekto zastrelit...
Len ako zas na druhej strane chapem, tych co chcu ist pekne s celou rodinkou a maju deti= zodpovednost a mega mega laska... Cize je jasne, ze sa obavaju, ze sa nieco moze stat
Bol som tam, ale toto čo si napísal, to som tam nezažil. Jedine, prístup k ľudom sa mi páčil.
Absolútne chabý argument, že keď sa to stalo raz, už sa to nestane, resp. malá pravdepodobnosť, aj keď je vďaka tomu ochrana na vyššej úrovni..
A nie, ja by som už nešla, nikdy človek nevie, čo sa môže stať, radšej by som celé leto presedela doma ako Tunisko, aj keď je to pre mňa krásna destinácia. Ale tí ľudia a všetko okolo ma odpudili. Spomienky zostanú a ďalšie letá strávim radšej inde. :letim: :-S