neskacem pod auto, pod vlak, z mosta, ked som dlho pod vodou vynorim sa, vyhybam sa pozivaniu kyanidov a metanolu, nevyhladavam medvede v lese, nepocuvam rytmusa
ja sa práve že nechcem dožiť vysokého veku...vyzerať ako vysušená slivka, byť na oštaru rodine, nevedieť poriadne prejsť z bodu A do bodu B bez toho aby ma nebolelo celé telo, neudržať moč...to nechcem, preto sa aj "pre to" snažím niečo robiť zo sebou
ja neviem preco si vsetci vysoky vek spajaju s chorobami. jeden moj dedo je po 70ke a vkuse beha po turach, druhy je po 80ke a vkuse beha po lese. je polovnik. obaja maju lepsiu kondicku jak ja (pici, mam sa cim chvalit ). ked sa clovek o seba stara, tak sa moze v zdravi pokojne dozit vysokeho veku s tym, ze si stale dokaze zivot uzivat.
robim preto ze hezeriem lieky, ani zvierata ani veci z nich plne gmo soje, antibiotik,steroidov etc. ,nemikrovlnkujem, snazim sa byt casto byt casto v prirode i ju vnimat, i pohybovat sa, mindsett(!!!!!!)
@notme s chorobami si to spajaju preto, ze v sucasnej dobe su ludia ako tvoji dedovia velka vzacnost. je to aj preto, ze oni vyrastali a zili v trochu zdravsom prostredi. tym myslim to, ze dnes aj ked sa o seba neviem ako staras, riziko chorob (napr.rakoviny) je dnes o nieco vyssie, vzhladom na to ze jeme same chemikalie v jedle, zdravotnictvo ide do kelu, ovzdusie sa zhorsuje, jednoducho vsetko je dnes horsie ako kedysi.
@janehonda clovek to ma ale stale do velkej miery vo svojich rukach.. nemozem sa stazovat na zlu dobu a nekvalitne potraviny a pritom kazdy den zrat v mekaci a raz do mesiaca zjest aj nejake to jablko, no to len preto, ze v chladnicke nic ine nieje. fyzicka aktivita detto. ludia chodia na aute aj do potravin vzdialenych 50 metrov od domu. niektori si myslia, ze ved co, pojdem na hodku do fitka a vsetko bude ok. nebude. pohyb vo fitku sa prirodzenemu pohybu nepodoba ani zdaleka. ano, dnes je tazsie sa o seba starat, lebo to vyzaduje cielenu snahu, zatial co niekedy to bol proste zivotny styl. ale povedat si "jebem na to, je zla doba, v 60ke chcem umriet, lebo aj tak uz budem mat 3 rakoviny a cukrovku" nieje ta spravna cesta.
@notme to mas pravdu, clovek si za svoj stav casto moze sam.
ale aj tak, neviem preco, je mi trochu smiesne pri predstave, ze sa cely zivot snazim stravovat zdravo, denne sportovat, dokonca sa mi podari vychytat super zdrave geny, a potom ma jedneho dna zrazi auto/zle pri sporte spadnem, a do smrti zostanem priputana na lozko,odkazana na pristroje.
a uvedomim si ze som si zivot vobec neuzila, ze som sa vzdy snazila o seba starat,mnoho veci som si odoprela, k inym sa naopak nasilu nutila,len aby som na stare kolena netrpela, a naraz takto skoncim.
v tomto pripade mi tvoj vyrok "jebem na to, je zla doba, v 60ke chcem umriet, lebo aj tak uz budem mat 3 rakoviny a cukrovku" nepride az taky hlupy
@janehonda nuz pozerat sa na to takto, tak sa teraz strelim do hlavy nemam rad prekvapenia, teda ak ratam s tym, ze ma zrazi autobus/trafi meteorit/whatever, radsej to budem mat rychlo za sebou.
Z praxe v nemocnici viem, ze to co clovek robi pre svoje zdravie casto krat nesluzi na nic. Tym nechcem povedat, ze nie je dobre mat nejaky zdravy zivotny styl, velkej vacsine ochoreni sa tym da predist, ale v konecnom dosledku aj tak vela robia proste tuhe korene. Mala som 90+ rocnych pacientov, ktori napriklad fajcili a popritom mali zrak dobry, srdce dobre, rozum dobry, mobilitu velmi dobru .. jedna babka ktora mala 96 rokov dokonca ukazovala doktorom sklapacky na posteli a popritom fajcila ako diva a denne si doprala slaninku podla jej slov a zase ini co dbali viac o svoje zdravie choroba zastihla skor .. to je velmi indivindi takze ja osobne sa nejako nad tym ako dlho budem zit nevzrusujem.. aj tak niektorym veciam sa proste zabranit neda
Chcem tu byt aspon 500 rokov alebo viac lebo zivot je fajn ked z neho clovek vyhadze depresivnych neprajnych ludi a vlastne predsudky
No a co ze mozem zomriet skorej aj ked sa zdravo stravujem, stava sa ale nemusi sa stat.
No a co ze sem spadne meteorit a bude koniec sveta, zijem kazdym dnom a nelutujem.
Prosto sa snazim zit vcelku zdravo, uzivat si krasy zivota pokial sa bude dat a nicoho nelutovat. Pre mna zivot zmysel ma aj napriek tomu co vsetko prinasa.
@notme moja prateta fajcila 80 rokov cca 20 - 25 cigariet denne, k tomu 1 - 1,5 dcl ceresnovice a zomrela na starobu v 107 rokoch to by som ale fakt nechcel...
jaki ste tu seci husti, ze nechcem sa dozit vysokeho veku 8) ale by ma zaujimalo ako sa na to budete pozerat v 70- tke. si poviete, tak som stary uz xem umriet.. haloo povedal som ze chcem umret! kua!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
zatial sa mi dari
vysoky vek znamena @5
takze ja sa vysokeho veku dozit tiez nechcem, preto pre to nic nerobim. myslim ze takych 60-65 je akurat,viac uz nie
ale nechcem sa dozit bohvieakeho vysokeho veku.
ale aj tak, neviem preco, je mi trochu smiesne pri predstave, ze sa cely zivot snazim stravovat zdravo, denne sportovat, dokonca sa mi podari vychytat super zdrave geny, a potom ma jedneho dna zrazi auto/zle pri sporte spadnem, a do smrti zostanem priputana na lozko,odkazana na pristroje.
a uvedomim si ze som si zivot vobec neuzila, ze som sa vzdy snazila o seba starat,mnoho veci som si odoprela, k inym sa naopak nasilu nutila,len aby som na stare kolena netrpela, a naraz takto skoncim.
v tomto pripade mi tvoj vyrok "jebem na to, je zla doba, v 60ke chcem umriet, lebo aj tak uz budem mat 3 rakoviny a cukrovku" nepride az taky hlupy
A nie že by som nič pre svoje zdravie nerobila, ale nebudem to písať, lebo sa to určite neráta, keďže fajčím.
takze radsej ostan pri svojom, cvic, zdravo sa stravuj a budes ako tvoji dedkovia
ja umriem v 30 na rakovinu/zlyhanie oblyciek/whatever , ak ta to potesi
No a co ze mozem zomriet skorej aj ked sa zdravo stravujem, stava sa ale nemusi sa stat.
No a co ze sem spadne meteorit a bude koniec sveta, zijem kazdym dnom a nelutujem.
Prosto sa snazim zit vcelku zdravo, uzivat si krasy zivota pokial sa bude dat a nicoho nelutovat. Pre mna zivot zmysel ma aj napriek tomu co vsetko prinasa.