Ak niekto náhodou vie ako sa píše DRAMATICKY TEXT a podobne ohľadom toho mohli by ste mi poradiť? Ktore témy na to su najvhodnejšie? Nechcela by som napísať nejaký brak, ešte som to nepísala, ale viem čo to je, len neviem prísť na tému. Najvhodnejšiu. Nev
Mas to do skoly (nejake casove obmedzenie), alebo len tak pre seba? Ak mas cas, tak si proste skus pozriet, precitat nejaku dramu, ved je toho dost.. Ibaze moderne sa asi bude zhanat tazsie, tak neviem. Ale povodny styl by mal ostat zachovany ako pred storociami, tak i teraz.
@flussica dajme tomu, že pre seba.. ale to ma mat taku kompoziciu ako je napísané hore..vstupy, dejstva a pod. Ďakujem, asi je to aj lepšie, lebo tie moderné sa mi nepáčia Už som pozerala drámu, aj pár vzorov..len som nevedela o čom písať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
1.dejstvo,
1.výstup (Janko, Marienka)
les, vtáčky spievajú, slniečko svieti
JANKO: Ahoj!
MARIENKA: (nesmelo) Ahoj!
JANKO: Aj ty si šla na jahody?
...
2. výstup (Janko, Marienka, Ježibaba)
Ocitli sa v perníkovej chalúpke, Janko a Marienka v klietke, Ježibaba pri peci, vedľa ktorej je opretá lopata
JEŽIBABA: (Jankovi) sadaj na lopatu!
JANKO: (vystrašene) ale ja som v klietke!
Mas to do skoly (nejake casove obmedzenie), alebo len tak pre seba? Ak mas cas, tak si proste skus pozriet, precitat nejaku dramu, ved je toho dost.. Ibaze moderne sa asi bude zhanat tazsie, tak neviem. Ale povodny styl by mal ostat zachovany ako pred storociami, tak i teraz.
teraz to závisí len od autora (a ak píše priamo pre nejaké divadlo, tak od predstáv toho divadla, čo chce uviesť na scénu
Každopádne, keď si predstavíš, že sa to má hrať, tak treba písať tak, aby to malo požadovanú dĺžku
V prvom dejstve hrám len ja, prídem do stredu pódia, zapálim si cigaretu a 30 sekúnd ju fajčím, potom odídem.
V druhom dejstve znova prídem, chvíľu fajčím, potom príde spolužiak, cigaretu mi zoberie, hodí ju na zem, zašlápne a odíde a ja odídem za ním. Koniec.
Je to dráma? Je!