Ma tu niekto skusenost s prijimacou skuskou na odbor divadelna dramaturgia a rezia?da sa dramaturgia studovat osobitne?ako prebiehala skuska?je mozne aby sa sem dostal "bezny smrtelnik" aj zo strednej skoly neumeleckeho zamerania?prosim kto mozte, viete..
no, chodí tam kamoška, strednú mala cirkevné gymnázium, chodila do ZUŠ na dramák...a tak nejak myslím, že na prijímačkách mali analyzovať nejaký film alebo čo, ktorý im pustili...a zrejme a iné veci, ale viac si nepamätám
hehe... ja prave cakam na vysledky z 1. kola na VSMU...
sanca je... ale tvorive pisanie ti nesmie byt cudze, taktiez by si mala mat prehlad v autoroch... ako svetovych, tak aj slovenskych... rataj s tym, ze gymnazialne a ine stredoskolske ucivo v tomto zaostava... A samozrejme poznat Shakespeara, podla moznosti celu tvorbu, mat precitane najhlavnejsie diela - pre tento rok je ako domace zadanie napisat rozbor hry Othello...
a si v nejakom subore? preco je teraz taky enormny zaujem o reziu a dramaturgiu u dievcat? na prijmackach nas bolo 15, z toho sme tam boli 3 chalani
ja chodím na všmu a sú tam myslím nejaké rozbory pozor né filmu ale divadelnej inscenácie na kazete, aj ty budeš muset poslat analýzu a testy z divadla...do bakalára je réžia/dramaturgia spolu, no potom sa dá študovat len réžia, furt tam sú nejaké zmeny...totiž sa rieši to, že dramaturgiu zrušia a tuším ju teda aj zrušili (jako chodím tam, len všmu je zbesnená škola, kde sa človek šecko doví na poslednú chvílu a proto sem zmätená aj já ) neštudujem réžiu, študujem kritiku, no je jedno či vyštuduješ kritiku alebo réžiu, protože vela dobrých režísérú a hercú nevyštudovala réžiu, napr. Strnisko, Sprušanský, Lasica, Štrbák a tak dále...a dá sa tam dostat a já sem sa, mám pocit, tam dostala jak slepé kura k zrnu jo a podotýkam, moji kamarádi druháci režiséra píšú analýzy, no netušia či správne, lebo im to nikdo nevysvetlil, presne jak nám, aj my píšeme analýzy a stále nám to nikdo nevysvetlil
@laurorita ty si na kritike? a da sa to? v com vidis hlavny rozdiel oproti reziserom? lebo no, dal som si prihlasky aj na reziu aj na kritiku a neviem neviem, ci zvladnem pripravu na prijmacky na kritiku rezia je pre mna asi dolezitejsia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
sanca je... ale tvorive pisanie ti nesmie byt cudze, taktiez by si mala mat prehlad v autoroch... ako svetovych, tak aj slovenskych... rataj s tym, ze gymnazialne a ine stredoskolske ucivo v tomto zaostava... A samozrejme poznat Shakespeara, podla moznosti celu tvorbu, mat precitane najhlavnejsie diela - pre tento rok je ako domace zadanie napisat rozbor hry Othello...
a si v nejakom subore? preco je teraz taky enormny zaujem o reziu a dramaturgiu u dievcat? na prijmackach nas bolo 15, z toho sme tam boli 3 chalani
Seagull1: v súbore?...nie maximálne viem hrať na klavír ..ale to mi veľmi nepomôže..naozaj vás tam bolo len 15? to je ako možné?
laurorita: aj Tebe sa musím poďakovať ...nech sa ti darí v kritike...možno budeme niekedy v ďalekej budúcnosti spolupracovať